به گزارش میز نفت، فعالان کارزار لندن بدون کربن تلاش کردند صحنه مراسم را در مقابل چشم سهامداران تخریب کنند و صحنه های دراماتیکی خلق کردند. حدود ۱۰۰ فعال محیط زیستی جلسه عمومی سالانه شل در لندن را بر هم زدند و خواستار پایاندادن به استخراج نفت و گاز شدند.
ده ها معترض سخنرانی مدیرعامل شل وال سوان را با شعار مرگ بر شل که با ریتم آهنگ مشهور بزن بریم جک خوانده می شد برهم زدند و جمعی دیگر از آنها در محکومیت این غول فسیلی سخنرانی کردند.
حدود ۲۰ نفر هم تلاش کردند تا صحنه اجرای مراسم را با شعار شل را تعطیل کنید در اختیار بگیرند.
مدتی قبل شل اعلام کرد که سود سال گذشته آن معادل ۳۶ بیلیون یورو یوده که بالاترین میزان سود در تاریخ ۱۱۵ ساله آن است و همچنان در حال توسعه بیشتر میادین استخراج سوختهای فسیلی است. این در حالی است که آژانس بین المللی انرژی اعلام کرده که شروع پروژههای جدید به معنای تخطی از محدودهی توافقهای بینالمللی در مورد گرمایش زمین است.
یوان وارینگتون از کارزار لندن بدون فسیل، همان کارزار مردمیای که این برنامه اعتراضی در داخل مرکز ExCel در شرق لندن را برنامه ریزی کرده، میگوید «شل دارد خانه ما را آتش میزند که شعله سود خودش را فروزان نگه دارد».
«نفت و گاز دارد فروپاشی آبوهوایی و اقلیمی شدیدی را رقم میزند، از سیلهای مرگبار در پاکستان گرفته تا امواج گرمای وحشتناک در بریتانیا، با این حال شل دارد مقدار این سوختهای آلوده خطرناک را دوبرابر می کند».
بیرون از این گردهمایی در داکلند در شرق لندن، ده ها فعال دیگر از کارزارهای شورش انقراض (extinction rebellion)، صلح سبز (Greenpeace)، عدالت جهانی فوری (Global Justice Now)، مداکت (Medact) و لندن بدون فسیل (Fossil Free London) برای راهپیمایی علیه شل جمع شدند.
شل در میان سهامداران خود با واکنشی منفی نسبت به دغدغه های اقلیمی روبرو بوده، در حالی که بزرگترین صندوق بازنشستگی بریتانیا یعنی نست (Nest) هم در میان سهامدارانی بود که رای مخالف خود به انتخاب مجدد رییس شرکت و برنامه اصلاحی «گذار انرژی» او اعلام کرد.
نست و سایر سهامداران نگرانند که برنامه اصلاحی شل اهداف کاهش مطلق تصاعد را برای تصاعدهای «رده ۳ » خود اجرا نمیکند – یعنی آن بخشی از آلودگی که مستقیما از چرخه تامین شرکت ایجاد می شود.
کلیسای انگلستان که یکی از سهامداران خرد شل است نیز اعلام کرده که صندوق بازنشستگیاش در مخالفت با ساوان و رییس سر اندروو مکنزی رای خواهد داد.
اولگا هنکوک رییس اجرایی بخش سرمایه گذاری در کمیسیون های کلیسایی که بودجه ای ۱۰ بیلیون پوندی (۹ بیلیون یورویی) را در اختیار دارد میگوید: «قیمت بالای انرژی سال گذشته سود کلانی را برای شرکتهای نفت و گاز ایجاد کرد – و این فرصتی طلایی برای یک سرمایه گذاری چشمگیر در یک برنامه گذار به یک اقتصاد برخوردار از کربن پایین بود، فرصتی به طور عمده از دست رفت».
لارا هوی تحلیلگر شاخصهای زیست محیطی اجتماعی و مدیریتی (ESG) از موسسه هارگریوز لنزدون میگوید «شل و بریتیش پترولیوم اخیرا به کلی از ضمانت های معطوف به حفظ محیط زیست کنار کشیده اند. شاخص ریسک ای.اس.جی بزرگی در این شرکتها وجود دارد که هشدار میدهند سرمایه گذاران باید به مدیریت خود توجه بیشتری داشته باشند».
گذشته از سهامدارن، درگیری بزرگتری با افکار عمومی بریتانیا هم در انتظار آنهاست. شل بزرگترین سود ثبت شده خود را در زمانی بدست آورده که بنا به اعلام ایتلاف اند فیول پاورتی (فقر سوختی را تمام کنید)، بیش از ۷ میلیون نفر در کشور زیر خط فقر سوختی قرار دارند.
وارینگتون می گوید «مردم دارند زیر قبضها انرژی دست و پا میزنند و شل همچنان دارد میلیونها پوند را با سودکشی از فقر سوختی مردم و جنگ در اوکراین به جیب می زند».
«اگر یک اقلیم امن و انرژی ارزان می خواهیم، باید استخراج نفت و گاز را متوقف کنیم. به همین خاطر است که با صدای بلند از وال ساوان و روسای شل می خواهیم کمی آن طرفتر از بسته های اسکناسشان را هم نگاه کنند و شل را تعطیل کنند. اگر نکنند، سیلابی از اعتراض این کار را به جایشان انجام خواهد داد».