۰
ورود احمد توکلی به ماجرای گمرک و کرباسیان

ماجرای کرباسیان در گمرک

دیده‌بان شفافیت و عدالت اخیراً پرونده تحت عنوان «معرفی مجموعه پرونده‌های قاچاق سازمان‌یافته گمرکات ایران» را گشوده که در قدم اول به پرونده قاچاق 3000 کانتینر ظروف کریستال می‌پردازد؛ پرونده‌ای که موجب توقیف شش‌ماهه بولتن نیوز شد و مدیریت اسبق گمرک مسئول آن بود و بدون پاسخ‌گویی به ریاست شرکت ملی نفت ایران مأمور گردید.
ماجرای کرباسیان در گمرک
به گزارش میز نفت، بحث مبارزه جدی با فساد یکی ازجمله بحث‌های مهمی است که رهبری بار دیگر در مراسم تنفیذ رئیس‌جمهور جدید به آن تکیه داشته‌اند. ایشان فرمودند: "اگر ما به معنای واقعی کلمه می‌خواهیم در کنار مردم باشیم، باید بی‌امان با فساد و مفسد مبارزه کنیم ... لکن اصل قضیّه اینجا است، [یعنی] بسترهای فساد [و] زمینه‌های فساد در قوه‌ی مجریّه تشکیل میشود؛ اینجا باید با فساد مبارزه کرد. این فرارهای مالیاتی، انحصارهای بی‌دلیل، سوءاستفاده از ارز ترجیحی، فعّالیّتهای ناسالم سوداگرانه، قاچاق و امثال اینها آن فسادهایی است که باید به معنای واقعی کلمه با آن مواجه شد و برای آن برنامه داشت".

این بیانیات به نوبه خود موجب می گردد تا وظیفه دولت جدید در امر مبارزه با فساد بیش از پیش سنگین تر شده و رئیس‌جمهور محترم با دقت بیشتری به انتخاب وزاری خود اهتمام ورزد. همان‌طور که می دانیم یکی از اقدامات مهمی که می تواند تا حد زیادی از مفاسد اقتصادی و ازجمله قاچاق کالا در کشور جلوگیری کند، پاکسازی بدنه گمرک از مدیران فاسد است. متاسفانه در سالهای اخیر تخلفات گسترده ای در زمینه قاچاق کالا در گمرکات کشور صورت گرفته که هم در حجم و هم در تعداد کالاهای قاچاق شده کم سابقه بوده است.

بنابراین لازم است تا نسبت به این مهم توجهات بیشتری صورت گیرد و با انتخاب افراد سالم، ضد فساد، متخصص و شجاع و برخورد جدی با افراد ناسالم و یا حذف آنان از بدنه مدیریتی، امکان اصلاح رویه ها و ساختارهای فسادزا فراهم شود.

دیده‌بان شفافیت و عدالت قصد دارد تا با هدف یادآوری عمده تخلفات صورت گرفته در گمرکات کشور، در سالهای گذشته و همچنین به منظور دادن آگاهی به خوانندگان از سرانجام پرونده‌های تشکیل شده، به صورت سلسله وار به برخی از مهمترین آنها اشاره نماید.

قاچاق 3000 کانتینر ظروف کریستال

در ماه های پایانی سال 94 اتفاق مهمی در گمرک افتاد که در تاریخ گمرک ایران بی سابقه است و از آن می توان به عنوان بزرگترین فساد از بدو پیدایش گمرک ایران اشاره کرد. بر اساس مدارک بدست آمده توسط کارگروه گمرک دیده‌بان شفافیت و عدالت، گمرک شهید رجایی برای اولین بار اقدام به ترخیص 3000 کانتینر کالای قاچاق ظروف کریستال نمود که در زمان خود بسیار جنجال برانگیز شد. پس از آن رئیس کل وقت گمرک ایران در یک برنامه زنده تلویزیونی با تکذیب این اتفاق مدعی شد به دلیل استقرار سامانه جامع گمرکی در کشور امکان قاچاق حتی یک کانتیر کالا نیز غیرممکن و محال است.

پس از ادعای رئیس کل وقت گمرک ایران مبنی بر کذب بودن اتفاق پیش آمده، دیده‌بان شفافیت و عدالت اسناد و مدارک این قاچاق بزرگ را در اختیار معاون اول رئیس‌جمهور، رئیس وقت سازمان بازرسی کل کشور و همچنین نایب رئیس وقت کمیسیون اصل نود مجلس قرار داد و به دنبال آن به دستور مسئولین امر، مسئول پی گیری و بررسی ابعاد مختلف این پرونده شد. این در حالیست که با ارائه مدارک دیده‌بان مقامات گمرک سکوت اختیار نموده و هیچگونه اظهارنظری درباره آن نکردند.

در ادامه بررسی های کارگروه گمرک دیده‌بان شفافیت و عدالت یکی از بانیان این فساد بزرگ به نام س.ج به اتهام قاچاق 1128 کانتینر ظروف کریستال به جریمه ای بالغ بر 500 میلیارد تومان توسط مراجع قضایی محکوم شد. همچنین فرد دیگری به نام ه.الف نیز به اتهام قاچاق بیش از 1500 کانتینر ظروف کریستال به مراجع قضایی و سازمان بازرسی معرفی گردید. یکسال بعد (در سال 95) گروه دیگری از تجار متخلف تحت نام برادران ط.ح به همین اتهام دستگیر شدند که با قرار وثیقه 150 میلیارد تومانی آزاد شدند. گفتنی است علیرغم گذشت 6 سال از اتهام آنان هنوز پرونده آنان به نتیجه نرسیده است و در حال رسیدگی می باشد.

باید به این حجم تخلفات، تخلفات برخی مدیران و کارشناسان گمرک را نیز اضافه نمود که سالهاست پرونده آنان تحت همین اتهام در دیوان محاسبات کشور، دادسرا و یا هیئت های مستشاری در حال رسیدگی بوده و تاکنون منتج به نتیجه نهایی نشده است.

اخیراً پرونده تخلفات تعداد محدودی از مدیران و کارشنا سان گمرک پس از سالها تاخیر به هیت های تخلفات گمرک ارجاع و منتج به صدور رآی محکومیت های اداری شده که مورد اعتراض مسئولین عالیه گمرک قرار گرفته تا در هیئت های تجدید نظر مورد بازنگری و تخفیف مجازات گردند.

منبع: بولتن نیوز
دوشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۲۵
کد مطلب: 30658
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *