به گزارش میز نفت، روی کاغذ جو بایدن دل خوشی از نفت ندارد؛ او به تاسی از دمکراتها که محیطزیست را بر هر چیزی ترجیح میدهند راه خود را در پیش میگیرد؛ شرکتهای نفتی آمریکایی که اصولاً جمهوریخواه و از هواداران ترامپ بودند میترسند که تصمیمگیریهای رئیسجمهور منتخب، آنها را به وادی ضرر بکشاند و هر چه کاشته بودند دود شود، بهویژه آنکه بایدن به معاهده پاریس بازگشته است.
این معاهده برای کاهش گازهای گلخانهای مورد تأیید باراک اوباما قرارگرفته بود اما ترامپ با لابی شرکتهای نفتی از آن خارج شد تا هیچ مزاحمی برای تولید نفت از منابع داخلی این کشور نباشد. در دوره ترامپ، حدود 3 میلیون بشکه به ظرفیت تولید ایالات متحده افزوده شد تا فعالان محیطزیست در آمریکا نسبت به تصمیمات رئیسجمهور خود دست به اعتراض بزنند.
پایانی بر خط لوله پرحاشیه
چند روز پیش، رسانههای آمریکایی از تصمیم بایدن برای لغو پروژه 9 میلیارد دلاری خط لولهای گفتند که اوباما آن را لغو، ترامپ آن را اجرایی و بایدن میخواهد دوباره آن را متوقف کند. این خط لوله، قصد دارد نفت تولیدی را از کانادا به پالایشگاههای آمریکا منتقل کند. کسانی که مخالف این خط لوله خواستار عملیاتی نشدن این پروژه هستند چرا که این خط لوله را یک جنگ بین کشاورزان آمریکایی علیه شرکتهای خارجی میدانند. جنگی بین فعالان محیطزیست و منافع شرکتهای بزرگ.
پروژه خط لوله کی استون از فوریه 2005 میلادی آغاز شد. نخستین بخش از این خط لوله از منطقه هاردیستی در آلبرتا تا مرز آمریکا بود و در سپتامبر 2007 میلادی تأییدیه لازم را دریافت کرد و دولت آمریکا نیز در مارس 2008 میلادی اجازه ورود این خط لوله را به مرزهای این کشور داد. فاز نخست این خط لوله به طول 2147 مایل از کانادا تا منطقه پاتوکا در ایلینوی بوده است.
فاز دوم این خط لوله بلافاصله پس از اتمام فاز اول آغاز شده است. این فاز از خط لوله نفت را از آلبرتا به یک هاب نفتی در اوکلاهاما پمپاژ میکند. این فاز از خط لوله در فوریه 2011 میلادی عملیاتی شد.
فاز 3 نفت کانادا را به بندر آرتور در تگزاس منتقل میکند. این بخش از خط لوله همچنین نفت تولیدی آمریکا در اوکلاهاما را منتقل میکند. جریان انتقال نفت از طریق این خط لوله نیز از ژانویه 2014 میلادی آغاز شده است.
این پروژه به دلیل مسائل حقوقی در آمریکا، پیشرفت کندی داشته است. همچنین با مخالفت فعالان محیطزیست روبروست که با ضدیت با خطوط لوله جدید برای منتقل کردن نفت به پالایشگاهها، به دنبال کنترل توسعه ماسههای نفتی کانادا هستند. ترامپ در سال ۲۰۱۷ یک مجوز ریاستجمهوری صادر کرد که اجازه میداد کار ساخت این خط لوله ادامه پیدا کند. این اقدام شکایت چندین گروه محیطزیستی از دولت آمریکا را در پی داشت.
حالا بایدن که قصد دارد این خط لوله را متوقف کند، طرفداران کی استون به انتقاد از او پرداختهاند. بهعنوان نمونه جیسون کنی، نخستوزیر آلبرتا در توییتر هشدار داد ابطال مجوز این خط لوله به حذف مشاغل، تضعیف روابط میان آمریکا و کانادا و تضعیف امنیت ملی آمریکا به دنبال افزایش وابستگی به واردات نفت اوپک، منجر میشود.
سفیر کانادا در آمریکا گفته که به تلاشها برای متقاعدکردن دولت آمریکا برای اجرای این خط لوله که بین کانادا و آمریکا اجرای میشود ادامه خواهد داد؛ چرا که اجرای آن با معیارهای زیستمحیطی دو کشور همخوانی دارد.
درخواست برای نفت ونزوئلا
از سوی دیگر، شرکتهای نفتی که در ونزوئلا سرمایهگذاریهای سنگینی کرده و به دلیل تحریمهای ترامپ مجبور به قطع همکاری با کاراکاس شدند، تلاشهای خود را برای لغو تحریمها علیه صنعت نفت ونزوئلا را خواستار شدند.
در همین باره رویترز نوشته است: نمایندگانی از عرضهکنندگان سوخت به ونزوئلا، واردکنندگان نفت ونزوئلا و گروههای مدافع اعلام کردند قصد دارند دولت باید این را برای برداشتن ممنوعیت مبادله نفت خام در ازای دیزل با ونزوئلا تحتفشار قرار دهند.
دولت ترامپ در آخرین فصل 2020 شرکتها را از ارسال سوخت دیزل به ونزوئلا در ازای نفت خام منع کرد. این معاملهها به مدت بیش از یک سال از تحریمهای شرکت نفت دولتی ونزوئلا معاف بودند. نگرانیهایی در مورد تأثیرات کمبود احتمالی دیزل بر زندگی مردم به وجود آمده است. این سوخت در حملونقل عمومی، کشاورزی و ژنراتورهای ونزوئلا جهت تقویت شبکه برق آن و جلوگیری از خاموشیها کاربرد دارد.
شرکتهای نفتی امیدوارند دولت بایدن رویکرد راهبردیتری در قبال ونزوئلا در پیش بگیرد و تحریمهایی را که زندگی مردم را با مشکل مواجه میکنند و تأثیری در عملکرد دولت حاکم ندارند، بردارد.
هنوز مشخص نیست بایدن چه تصمیمی در این باره اتخاذ میکند اما بیشتر شرکتهای نفتی، نگران اقدامات ریئس جمهوری هستند که تاکنون تصمیم نهایی خود را برای لغو دو تصمیم اخیر ترامپ گرفته است. دو تصمیمی که ترامپ را نشانه گرفته و میتواند روزهای پرچالشی را برای صنعت نفت آمریکا رقم بزند.
جمعه ۳ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۲۱:۰۴