میز نفت | میگویند وزارت نفت طبق قانون نمیتواند پالایشگاه بسازد؛ جواب داده میشود کسی منکر آن نیست ولی وزارت نفت با ابطال مجوزهای خوراک، پروژههای پالایشی را نابود کرد مانند پالایشگاه خوزستان. بهدروغ میگویند پالایشگاه خوزستان سرمایهگذار نداشت پس مجوزش باطل شد. برای آنکه به وقاحت دروغپردازی این وزارتخانه پی ببریم، باید بدانیم که:
قرار بود این پالایشگاه در حوالی خرمشهر و آبادان و در زمینی به مساحت 340 هکتار احداث شود که امور اختصاص زمین و آمادهسازی آن انجامشده بود ولی طبق قانون باید 80 درصد سهام آن واگذار میشد. سال 93 بود که برای خرید این پالایشگاه مزایدهای برگزار شد که شرکت انرژی پاسارگاد بهاتفاق چند شرکت دیگر، 4 میلیارد تومان بهحساب سازمان خصوصیسازی واریز کردند تا در مزایده شرکت کنند. با برنده شدن شرکت انرژی پاسارگاد در این مناقصه، پول سایر متقاضیان بازگردانده شد ولی پول انرژی پاسارگاد به خزانه رفت.
سید مهدی میرمعزی مدیرعامل این شرکت پس از برنده شدن در مزایده، طی مکاتباتی که با منصور معظمی، معاون وقت برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت انجام داد از او درباره تعهد شرکت ملی نفت در قبال خوراک پرسید که معظمی این موضوع را از وزیر نفت استعلام کرد که زنگنه طی پارافی نوشت: « بسمهتعالی؛ بفرمائید مجوز خوراک باطلشده است.»
با ارائه این نامه، شرکت نفت پاسارگاد از واریز 20 میلیارد تومان دیگر- بهعنوان قسط اول از 110 میلیارد تومان- بهحساب سازمان خصوصیسازی منصرف شده و با ارائه دستور وزیر نفت به سازمان خصوصیسازی خواستار برگرداندن 4 میلیارد تومان واریزشده بهحساب خود میشود.
سازمان خصوصیسازی نیز بابیان اینکه این پول به خزانه واریزشده است، زنگنه را مسئول این موضوع میداند زیرا وی مجوز خوراکی را باطل کرده بود که بر اساس همان مصوبه، پالایشگاه خوزستان در فهرست واگذاریها قرارگرفته بود.
این ماجرا نشان روشنی در نقض ادعاهای وزارت نفتی است که می گوید این پالایشگاه سرمایه گذار نداشت در حالی که شرکت انرژی پاسارگاد، با برنده شدن در مزایده به دنبال ساخت این پالایشگاه بود؛ شرکتی متعلق به بخش خصوصی!
دوشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۴۶