۱
۱
تاملی درباره بخشنامه های حقوقی زنگنه

پول نیست!

​گرچه مطالبات صنفی کارکنان نفت منطقی است، اما نباید از تلاش دشمنان داخلی و خارجی برای سوءاستفاده از شرایط موجود غافل شد.موضوعی که یک‌بار در ماجرای درخواست صنفی کامیون داران و رانندگان نفت‌کش‌های جاده پیما دیده شد و هدف از آن، فلج کردن حمل‌ونقل در ایران بود.
پول نیست!
میز نفت| هفته گذشته بود که وزارت نفت تغییرات دستمزدی و حقوقی را برای کارکنان خود ابلاغ کرد.بخشنامه هایی که با انتقادات جدی کارکنان مواجه شد و بسیاری از پرسنل خواستار بازنگری جدی در بخشنامه های زنگنه شدند.کارکنان رسمی وزارت نفت اصلی ترین منتقدان تصمیمات وزیر نفت بودند و نسبت به این بخشنامه ها اعتراض داشتند.

چالش بزرگی که میان کارکنان و وزارت نفت به وقوع پیوسته است؛ دو طرف و دو استدلال اساسی دارد؛ کارکنان رسمی وزارت نفت خواستار احقاق حقوقی هستند که بار مالی سنگینی روی دوش وزارتخانه می گذارد و وزارت نفت هم با تائید این حقوق، اما روی محدودیت منابع مالی خود دست می گذارد.

هم‌اکنون این وزارتخانه با دو مشکل اساسی دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ یک کاهش شدید فروش نفت و دیگری کاهش قیمت نفت طی دو سال گذشته است. برای درک بهتر استدلال وزارت نفت، باید بدانیم که طبق قانون 14.5 درصد از درآمدهای نفتی برای هزینه‌های جاری و بخشی از هزینه‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری در اختیار این وزارتخانه قرار می‌گیرد.

وزارت نفت یا می‌تواند این درامد را به‌صورت ارزی در حساب‌های خود در خارج از کشور دریافت کند و یا با نرخ تسعیر بودجه‌ای، معادل ریالی آن را از خزانه تحویل بگیرد و به حساب‌های خود واریز کند. در شرایطی که میزان صادرات نفت کمتر از یک میلیون بشکه بوده و قیمت رسمی نفت ایران هم کاهش‌یافته است، محدودیت‌های مالی بر این وزارتخانه تحمیل‌شده است.

از سوی دیگر، با توجه به هزینه‌های گزاف دور زدن تحریم در شرایط  کنونی و همچنین تخفیف‌های درنظرگرفته شده برای فروش نفت، درآمدهای نفتی به‌خودی‌خود با درآمدهای رسمی فاصله بسیاری دارد که همین موضوع، محدودیت‌های مالی وزارت نفت را مضاعف کرده است.

در چنین شرایطی، چالش وزارت نفت برای پوشش دادن درخواست‌های کارکنان و تصمیم‌های غلط مدیران ارشد دست‌به‌دست هم داده تا حجم انتقادات بیشتر شود.در این میان رسانه‌های خارجی نیز با پوشش این انتقادات صنفی سعی در موج‌سواری بر این اعتراضات را دارند.

ازآنجاکه صنعت نفت نقش اصلی نظام را در تأمین نیازهای مالی کشور دارد، «بحران سازی» تبدیل به استراتژی اصلی کسانی شده است که می‌کوشند ضربه بزرگی به‌نظام اقتصادی کشور وارد کنند.

گرچه مطالبات صنفی کارکنان نفت منطقی است، اما نباید از تلاش دشمنان داخلی و خارجی برای سوءاستفاده از شرایط موجود غافل شد.موضوعی که یک‌بار در ماجرای درخواست صنفی کامیون داران و رانندگان نفت‌کش‌های جاده پیما دیده شد و هدف از آن، فلج کردن حمل‌ونقل در ایران بود.
چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۰۰
کد مطلب: 28225
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


کارگر قرارداد موقت نفتی از عسلویه
Iran, Islamic Republic of
بس کنید تو را خدا، تا ما میاییم اعتراض میکنیم که به خدا حقوقی که بهمون میدید توی این شرایط کفاف تا دهم ماه هم نمیده، شما سیاسی اش میکنید .
شما بفرما کی ما از شر دشمنان داخلی صنعت نفت خلاص میشیم که همه چی خود به خود خوب بشه،
چطور پول برای دزدی آقایون هست، برای حقوق نیست؟؟؟
چطور پول برای کمک به تیم های ورزشی هست، برای حقوق ما نیست؟؟؟
و هزاران بودن هایی که برای حقوق نیست