میز نفت | ماهوارههای سازمان ملل متحد نخستین بار از آلودگی چشمگیر و لکه بزرگ نفتی 30 کیلومتری در سواحل جزیره موریس در غرب آفریقا خبر دادند. این نشت از نفتکش ژاپنی واکاشیو پدید آمده است. در تصویر (1)، نقشه منطقه نشت نفت از این نفتکش نشان داده شده است.
اثرات آلودگی نفتی بر روی جلبکهای مناطق شمالی این نفتکش دیده شده است. آلودگی این نفتکش نخستین بار توسط یک ماهواره خصوصی ۱۵ روز پیش و پنج روز پس از آغاز نشت شناسایی شد.
این ماهواره توسط فناوری یادگیری ماشینی و کنار هم گذاشتن صدها عکس توانسته است این تصاویر باکیفیت و دقیق را ارایه کند. در تصویر (2)، گستردگی مناطق آلوده شده در سواحل نشان داده شده است.
گستردگی این نشت توسط انسانها از ساحل و یا در تصاویر اپتیکی ماهوارهها قابل شناسایی به صورت کامل نیست اما با فناوری تصاویر SAR میتوان تشکیل و گسترش لکههای نفتی را تشخیص داد.
در تصویر (3)، بوم های جذب نفت نشت کرده در پارک دریایی بلو بای نشان داده شده است.
ماهوارههای خصوصی دو مزیت بزرگ دارند: حساسیت بیشتر و سرعت عمل در پردازش تصاویر. این ماهوارهها به سرعت تصاویر دریافتی را به زمین میفرستند. بدین ترتیب میتوان به سرعت برای مهار نشت نفت اقدامات لازم را انجام داد. در تصویر (4)، ابعاد این فاجعه نشان داده شده است.
همچنین گستردگی این نشت نفت و استفاده از بومهای جمع آوری آلودگیهای نفتیدر این نقشه به دقت نشان داده شده است.
پس از ارایه تصاویر ماهوارهای سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا در تحلیل این آلودگی در فاصله ۱۰ تا ۱۵ آگوست تصاویر جدیدی را منتشر کرد. این فاجعه انتقادات زیادی را در مورد فقدان تجهیزات مناسب برای مقابله با نشت نفت بر روی عرشه کشتی به دنبال داشته است. هرچند تعدادی از کشورها با ارسال تجهیزات تلاش کردند تا از گسترش آلودگی جلوگیری کنند.
منبع: Forbes
مترجم: محسن داوری