۰
معافیت‌های نفتی و آینده هند

جایگاه ایران در بازار نفت هند

جایگاه ایران در بازار نفت هند
میز نفت | هند از تصمیم جدید دولت ترامپ برای پایان بخشی به معافیت خرید نفت ایران آسیب خواهد دید. ایران گزینه مورد ترجیح در میان برترین صادرکنندگان نفت به هند بوده زیرا نفت این کشور با تخفیف‌های قیمتی در هزینه کشتیرانی، بیمه و مدت طولانی تر تسویه مالی به هند صادر می‌شده است. جایگزین‌های نفت ایران به‌ویژه نفت ایالات‌متحده برای هند با قیمت بالاتری همراه بوده که منجر به هزینه‌های اقتصادی بیشتری در واردات نفت این کشور خواهد شد.
 
*برترین صادرکنندگان نفت به هند
 
در سال 2019- 2018 به میزان 9/10 درصد تقاضای نفتی هند از ایران تأمین شد. در عرضه نفتی به هند، درحالی‌که در بین سال‌های 2018-2017 کشور عراق بزرگ‌ترین عرضه‌کننده نفت به هند بود اما در بین سال‌های 2019-2017 ایالات‌متحده با 288 درصد افزایش رشد به یکی از عرضه‌کنندگان جدید نفت به هند بدل می‌شود. (در حقیقت، نفت عراق و ایالات‌متحده در حال کسب افزایش تقاضای نفتی هند و احیاناً کاهش عرضه دیگر عرضه‌کنندگان سنتی نفت به این کشور هستند.)



روند صادرات نفت ایالات‌متحده نشان می‌دهد که میزان صادرات بین سال‌های بعد از 2013 تا 2017 به میزان 734 درصد به بازارهای بین‌المللی رشد داشته است. تحلیل این آمارها نشان می‌دهد که رشد صادرات نفت ایالات‌متحده به هند بعد اعمال تحریم‌های فروش نفت علیه ایران صورت گرفته است. در حقیقت، می‌توان نتیجه گرفت که یکی از اهداف ایالات‌متحده در بازگردانی تحریم‌های نفتی علیه ایران، بازاریابی افزایش عرضه نفت ایالات‌متحده به بازارهای جهانی بدون کاهش شدید قیمت است.
 
*قیمت: نقطه‌ضعف جایگزین‌های نفت ایران
 
درحالی‌که قیمت نفت ایران در سال 2019-2018 به هند 35395 روپیه در هر تن نفت بوده، قیمت نفت صادراتی ایالات‌متحده به هند 39843 روپیه بوده است. در 6 می 2019، وزیر تجارت ایالات‌متحده – ویلبور راس- در این رابطه اعلام کرد که کشور وی نمی‌تواند عرضه نفت ایالات‌متحده را همانند قیمت نفت ارزان‌تر و تخفیف‌دار ایران به هند تضمین کند تا خسارت‌های اقتصادی هند برای تبعیت از تحریم‌های خرید نفت ایران را جبران کند.
 
 
دوشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۴۸
کد مطلب: 23640
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *