۰
فوتونگار میز نفت

طولانی‌ترین خط لوله‌های انتقال گاز

خط لوله های انتقال نفت و گاز گسترده شده در سراسر دنیا را باید یکی از دستاوردهای خلاقانه مهندسان دانست. ساخت یک خط لوله به سال ها زمان نیاز دارد و قطر لوله ها و ضخامت آنها با توجه به نوع سیال انتقال یافته تعیین می‌شود.
خط لوله گاز - میز نفت
خط لوله گاز - میز نفت
میز نفت | خط لوله های انتقال نفت و گاز گسترده شده در سراسر دنیا را باید یکی از دستاوردهای خلاقانه مهندسان دانست. ساخت یک خط لوله به سال ها زمان نیاز دارد و قطر لوله ها و ضخامت آنها با توجه به نوع سیال انتقال یافته تعیین می‌شود. در ادامه با طولانی‌ترین خط لوله های انتقال گاز طبیعی دنیا و طرح های توسعه آنها آشنا می شویم:
 
 
 
1. خط لوله انتقال گاز طبیعی غربی-شرقی. چین
طول: 8707 کیلومتر
 



این خط لوله توسط شرکت پتروچاینا راهبری می‌شود. این خط لوله به‌عنوان طولانی‌ترین خط لوله انتقال گاز دنیا دارای هشت انشعاب است. فاز یک این طرح از میدان گازی تاریم بیسین ژین چیانگ آغاز شده و تا شهر شانگهای به طول 4000 کیلومتر ادامه دارد. این خط لوله از 66 شهر و 10 استان کشور چین عبور می‌کند.
ظرفیت اولیه انتقال گاز طبیعی این طرح 12 میلیارد مترمکعب بوده است؛ اما در سال 2007 میلادی، ظرفیت آن به 17 میلیارد مترمکعب افزایش یافت. 10 ایستگاه تقویت فشار برای افزایش ظرفیت پروژه ساخته‌شده است. مجموع هزینه ساخت این پروژه افزایش ظرفیت 5.7 میلیارد دلار اعلام‌شده است.

فازهای دوم و سوم این پروژه از فاز یک منشعب شده و در مسیرهای مختلف گسترده شده است. ظرفیت فاز دوم 30 میلیارد مترمکعب در سال بوده و هزینه ساخت آن 20 میلیارد دلار اعلام‌شده است. ظرفیت انتقال گاز فاز سوم نیز 30 میلیارد مترمکعب است.
 
2. خط لوله گاسون. برزیل
طول: 4989 کیلومتر
 


این پروژه در حال ساخت بوده و به خط لوله گاسبول در بولیوی متصل می‌گردد و در ادامه تا ایالت‌های شمال آمازون و شمال شرق برزیل امتداد می‌یابد. مجموع طول این خط لوله نزدیک به 5000 کیلومتر بوده و دومین خط لوله طولانی انتقال گاز طبیعی دنیا به شمار می‌رود.

ساخت این پروژه در سال 2006 میلادی آغاز شد و در سال 2026 میلادی شاهد تکمیل همه بخش‌های آن خواهیم بود. ظرفیت انتقال سالانه گاز طبیعی این طرح 11 میلیارد مترمکعب است. برای تکمیل بخش‌های باقیمانده نیز باید 2.48 میلیارد دلار دیگر سرمایه‌گذاری شود.

لوییز سانچز، وزیر هیدروکربن‌ها و انرژی بولیوی اعلام کرد: ما در حال مذاکره برای یافتن بازارهای جدید هستیم و تلاش می‌کنیم قیمت‌های بهتر و شرایط جذاب‌تری ایجاد کنیم.
 
 
3. خط لوله یامال-اروپا
طول: 4196 کیلومتر
 


این خط لوله میادین گاز طبیعی یامال در سیبری غربی روسیه را به اتریش متصل کرده و از کشورهای روسیه، بلاروس، اوکراین و اسلواکی عبور می‌کند. خط لوله یامال دو نیز از بلاروس منشعب شده و از خاک لهستان به اتریش متصل می‌شود.

قطر این خط لوله 142 سانتی‌متر بوده و قطورترین خط لوله دنیا محسوب می‌شود. ظرفیت انتقال گاز این طرح 33 میلیارد مترمکعب در سال بوده و 14 کمپرسور تقویت فشار در مسیر آن ساخته‌شده است. شرکت گازپروم، مالکیت بخش اعظم این پروژه را در اختیار دارد. خط لوله یامال دو که از لهستان می‌گذرد، توسط شرکت یوروپل گاز راهبری می‌شود.

در دهه گذشته، مطالعات ساخت رشته دوم این طرح انجام گردید. روس‌ها 5 میلیارد دلار برای اجرای این پروژه هزینه کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود در سال 2019 میلادی، شاهد افتتاح این طرح باشیم.
 
4. خط لوله ترنس صحرا
طول:4127 کیلومتر
 


این پروژه در حال ساخت بوده و از میادین خشکی و فراساحلی نیجریه آغاز شده و تا میدان گاز حصی رمیل در شمال الجزایر ادامه می‌یابد. در ادامه این خط لوله به سه رشته خط لوله منشعب می‌شود تا به بازارهای اروپا متصل گردد. در صورت تکمیل پروژه، ظرفیت انتقال سالانه آن 30 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی تولیدشده از صحرای آفریقا خواهد بود. بودجه ساخت پروژه با احتساب ایستگاه‌های تقویت فشار 13 میلیارد دلار پیش‌بینی‌شده است.

ناآرامی در صحرای نیجر و کمبود تولید گاز در نیجریه از چالش‌های این خط لوله محسوب می‌شود.
 
 
منبع: Offshore Technology
 
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۹
کد مطلب: 22496
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *