میز نفت | یکی از بهترین تصاویری که از اجلاس 174 اوپک ثبت شد، حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تیم نفتی آقای زنگنه بود. علی ادیانی راد، بهرام بیگلری و حسن بهرام نیا وزیر نفت را در این سفر همراهی کردند و بهروز نعمتی، یار غار زنگنه و مدافع سرسخت وی، سعی کرد با توئیت های خود از نقش پر رنگ خود پردهبرداری کند!
سالهاست که نمایندگان مجلس با وزرای نفت راهی سفرهای خارجی میشوند که این روند در دوره آقای زنگنه افزایش چشمگیری داشته است. در دوران وزارت محمد غرضی در نفت، نمایندگانی که با نفت بیگانه بودند به همراه وزیر نفت به اوپک میرفتند اما در دورهای وزارت آقازاده، تصمیم گرفته شد این وضعیت اصلاح شده و بجای برخی نمایندگان و افراد غیرنفتی، کارشناسان امور اوپک وزارت نفت و امور بینالملل شرکت ملی نفت همراهان وزیر شدند که به گفته چهرههای برجسته حوزه بینالملل نفت، نقش مهمی در پخته شدن و نزدیکی کارشناسان با مسائل روز بودند.
در دورههای گذشته نیز نمایندگانی به همراه وزرای نفت به اوپک میرفتند اما در دوره فعلی، هر نمایندهای که بیشتر در مدح وزیر نفت سخن گفته باشد راهی سفرهای خارجی میشود.
در تسلط آنها بر زبان انگلیسی هم تردید جدی وجود دارد اما به فرض آنکه آنان مسلط به زبان انگلیسی هم باشند، آیا در اندازهای هستند که در جلسات رسمی و غیررسمی که با حضور زنگنه و حسین کاظم پور اردبیلی برگزار میشود بتوانند نظری را بدهند، البته اگر نظری داشته باشند. آنها در وین نبودند که مذاکره کنند، بودند تا فقط کنار دست وزیر بنشینند، تماشاگر باشند و چند تصویر به یادگار بگیرند و با توئیت های خود، از نقش خود در اجلاس 174 وین بگویند.
مشخص نیست هدف وزارت نفت از همراه کردن این بزرگواران چه بوده ولی عقل سلیم حکم میکند در این جلسات، کارشناسان و اهالی فن باید شرکت کنند و نه چهرههای سیاسی که نه نفت را میشناسند و نه اطلاعاتی درباره اوپک دارند.
این در حالی است که در بین کشورهای عضو اوپک، هیچ کشوری مانند ایران چهرههای سیاسی و غیر کارشناس را به جلسات اوپک نمیآورد بهجز عربستان که در دورهای تعدادی از افراد سلطنتی را با خود همراه میآورد.
بیشک حضور نمایندگانی که نه دیدگاه کارشناسی دارند، نه افراد اوپک را میشناسند و نه از درک مباحث فنی عاجزند، تنها موجب تلف شدن وقت تیم مذاکرهکننده و ضعیف شدن بنیه کارشناسان فعلی وزارت نفت میشوند. آیا بهتر نبود بجای چهار نماینده، یک نماینده و سه کارشناس در اجلاس 174 حضور می داشتند؟ این ترکیب بیشتر به سود منافع کشور است و یا حضور چهار نماینده؟
البته باید توجه داشت که وزیر نفت چندان به روحیه کارشناسی بها نمی دهد و بیشتر ترجیح می دهد ترکیب هیئتی که به وین می رود شامل افرادی شود که حرفی برای گفتن ندارند و بیشتر تماشاگر هستند.
گرچه اجلاس 174، تحلیلهای گوناگونی را به همراه دارد ولی آنچه بیش از هر حاشیهای چشمها را به خود خیره کرد، حضور نمایندگان مجلس و بهویژه بهروز نعمتی در این اجلاس بود که بهاندازه کافی جالب بود. با دیدن نعمتی و توئیت های وی فقط باید به حجتالاسلام خدری بالید که در نشست سابق، فقط نوشت : نشست خوبی بود!
شنبه ۲ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۱
شرم بر چنین نمایندگان باج گیر و خودفروخته .