۱
تاملی بر اظهارات مدیران هلدینگ

چرا هلدینگ خلیج‌فارس بازنشستگان را برکنار نمی‌کند؟

اینکه مدیران زیرمجموعه با تقاضای بازنشستگی٬ پاداش خود را دریافت کرده و دوباره به کار مشغول شوند موجب اعتراض بسیاری از کارکنان و مدیران هلدینگ شده است که چگونه چنین تبعیض‌هایی میان مدیریت ارشد نفت و هلدینگ بکار گرفته می‌شود.
بازنشستگان هلدینگ خلیج فارس - میز نفت
بازنشستگان هلدینگ خلیج فارس - میز نفت
به گزارش میز نفت٬پس‌لرزه‌های برنامه پایش درباره مدیران بازنشسته هلدینگ خلیج‌فارس همچنان ادامه دارد٬ مدیران بازنشسته شرکت‌های زیرمجموعه همچنان به کار مشغولند ولی نکته جالب اینجاست که طی یک سال گذشته، تعدادی از مدیران فعلی برای دریافت تمام پاداش بازنشستگی خود٬ تقاضای بازنشستگی کرده که با تقاضاهایشان موافقت شده است.

 در میان مدیران زیرمجموعه‌های هلدینگ خلیج‌فارس علیرضا وفا مدیرعامل پتروشیمی پارس، جمشید سبزکار مدیرعامل پتروشیمی مبین، مجتبی طاهری نجف‌آبادی مدیرعامل پتروشیمی نوری و ... پیش از ابلاغ قانون سقف پاداش بازنشستگی، درخواستی را به هیئت‌مدیره داده و هیئت‌مدیره نیز با بازنشستگی آن‌ها موافقت کرده است. برخورداری از پاداش حداقل 500 میلیون تومانی از یک‌سو و تداوم این مدیران برای ادامه کار با حقوقی بالاتر و بر اساس قراردادهای جداگانه از سوی دیگر٬ راهی کردن این مدیران به منازلشان را ناممکن کرده است.

نکته جالب اینجاست که آقایان وفا٬ سبزکار و طاهری نجف آبادی در تاریخ ۴ اسفند 95 بازنشست شده و صفائیان مدیرعامل پازارگاد هم اسفند سال جاری بازنشست می‌شود ولی همچنان بر مسند کار هستند و حقوق‌ جالبی می‌گیرند.

چنین پدیده‌ای که قانون به‌راحتی دور می‌خورد در هلدینگ خلیج‌فارس مایه تعجب است٬ از شرکتی که اعضای هیئت‌مدیره آن‌هم بازنشسته شدند البته نمی‌توان انتظار داشت که به قانون عمل کند ولی با توجه به توضیحات مسئولان هلدینگ مبنی بر خصوصی بودن آن و بیرون بودنش از دایره قانون جدید منع به‌کارگیری بازنشستگان باید به سهامداران آن اشاره‌ای داشت.

40 درصد از سهام این شرکت متعلق به سهام عدالت است که بر اساس دستورالعمل رئیس‌جمهور وقت٬ مسئولیت راهبری این سهم به شرکت ملی صنایع پتروشیمی واگذار شده است. این 40 درصد جدای از سهم 20 درصدی خود NPC در هلدینگ خلیج‌فارس است که نشان می‌دهد وزارت نفت نقش اصلی را در مدیریت و راهبری این مجموعه بر عهده دارد. حدود 25 درصد سهام هلدینگ هم متعلق به صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت و 8.5 درصد هم به نام تاپیکو خورده است. این نشان می‌دهد 85 درصد سهام هلدنگ خلیج‌فارس در اختیار وزارت نفت است هرچند که با بازی‌های قانونی و توجیهات بسیار چنین موضوعی رد می‌شود.

بی‌دلیل نیست که نزدیکان وزیر نفت مانند عبدالحمید امامی و نصرت رحیمی در هیئت‌مدیره هلدینگ حضور دارند و وزیر نفت شخصاً درباره برکناری یا ابقای مدیرعامل هلدینک دستور می‌دهد. تقریباً تمام عزل و نصب‌ها در هلدینگ با نظر وزارت نفت انجام می‌شود و نمی‌توان پذیرفت این شرکت خصوصی است.
توجیهی که هلدینگ برای تداوم استفاده از مدیران بازنشسته با لطایف‌الحیلی که تراشیده است٬ قابل‌قبول نیست و مسئولان این شرکت بجای معرفی خود به‌عنوان شرکت خصوصی٬ وضعیت مدیران بازنشسته‌ای را مشخص کنند که این روزها علاوه بر دریافت پاداش بازنشستگی به‌صورت تمام و کمال٬ قراردادهای مدیریتی امضا کرده و برخی اعضای خانواده خود را در قالب شرکت‌های پیمانکاری به اوج می‌رسانند.

اینکه مدیران زیرمجموعه با تقاضای بازنشستگی٬ پاداش خود را دریافت کرده و دوباره به کار مشغول شوند موجب اعتراض بسیاری از کارکنان و مدیران هلدینگ شده است که چگونه چنین تبعیض‌هایی میان مدیریت ارشد نفت و هلدینگ بکار گرفته می‌شود٬ وزارت که در جریان بررسی قانون تعیین سقف برای پاداش بازنشستگی در انفعال کامل بود٬ هیچ تلاشی برای اصلاح آن نکرد تا با و موافقت با بازنشستگی پیش از موعد٬ «خودی» ها را به سقف پاداش برساند و سایر کارکنان و مدیران را هم از حق خود محروم کند.
يکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۳:۰۰
کد مطلب: 20589
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *