۰
۱
تاملی درباره سیاسی کاری وزارت نفت در فساد

مشاور چه کسی مدیر مالی بود؟

اگر قبول کنیم شروع فساد در اکتشاف مربوط به سال 88 به بعد باشد باید از وزارت نفت پرسید مدیرمالی اکتشاف در آن سال‌ها چه کسی بوده است و امروز مشاور چه کسی است؟ مدیرمالی سابق در ماجرای فساد مالی پیشین مدیریت اکتشاف مگر جزو متهمان نبود؟
مشاور چه کسی مدیر مالی بود؟
به گزارش میزنفت٬ جوان نوشت:

اختلاس در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت؛ متهم اصلی این فساد مالی شبانه به ترکیه فرار کرده و گویا از استانبول راهی کانادا شده است. مقصدی که پیشتر درباره خاوری و یکی از تاجران نفت ایران شنیده شده بود و سومین مورد آن هم در نفت رسانه‌ای شد. وقتی خبر فرار این مدیر نفتی پیچید٬ وزارت نفت طی بیانیه‌ای با تایید این موضوع سعی در فرار به جلو داشت. ابتدا گفت این تخلف مالی بوده  است٬ کاشفش خود نفت بوده و متهم از سال 88 اقدام به سوءاستفاده‌های مالی کرده است.

بیانیه رسمی وزارت نفت بی نظیر است؛ وزارت نفت  می‌گوید خود این تخلف را کشف کرده و پس از کشف اختلاس در اکتشاف٬ نهادهای اطلاعاتی را در جریان خبر داده است بدون اینکه بخواهد اشاره کند با تماس شعبه بانک متوجه اختلاس شده است. اینکه وزارت نفت برای فرار از پاسخگویی چنین مطلبی را منتشر می‌کند شبیه به افشای فساد 3 هزار میلیارد تومانی است که همه نهادها و بانک‌های کشور خود را کاشفش نامیدند.

هنوز یادمان نمی‌رود که جهرمی مدیرعامل بانک صادرات روز جمعه نشست خبری برگزار کرد و گفت کشف این فساد کار بانک صادرات بوده است و پس از آن سازمان بازرسی اعلام کرد از چندی پیش سوار این پرونده بوده است. فسادی که رخ داد مقصران بسیاری داشت ولی این مقصران با این اقدام سعی در تبرئه کردن خود داشتند. حالا همین ماجرا در وزارت نفت به چشم می‌خورد و روابط عمومی این وزارتخانه رسما می‌گوید که کشف فساد کار خودش بوده است.

نکته بعدی درباره فساد اخیر٬ تنزل فساد به یک سوءاستفاده مالی بوده است در حالی که اتفاق اخیر نمونه بارز یک فساد و اختلاس بوده است؛ بازی با کلمات وزارت نفت به حدی نخ نما شده است که نمی‌توان از طنز بودن آن نوشت ولی چرا وزارت نفت نمی‌خواهد مسئولیت این فساد ر بر عهده بگیرد در نوع خود جالب است. این وزارتخانه برای آنکه به جامعه تلقین کند پاکدست است٬ در بیانیه خود به سال 88 به بعد اشاره می‌کند و معتقد است نطفه این فساد در دولت قبل بسته شده است.

گویا وزارت نفت در درک تقویم دچار مشکل شده است و احساس می‌کند امروز دی ماه 92 است که هر اتفاق و سوءمدیریتی را به دولت نهم و دهم مربوط بداند. دولت روحانی 5 سال است که نفت را در اختیار دارد ولی به حدی دچار سیاسی زدگی است که نمی‌خواهد قصور خود را قبول کرده و هنوز هم مقصر سوءمدیریت‌های خود را به دولت قبل نسبت می‌دهد.

اگر قبول کنیم شروع فساد در اکتشاف مربوط به سال 88 به بعد باشد باید از وزارت نفت پرسید مدیرمالی اکتشاف در آن سال‌ها چه کسی بوده است و امروز مشاور چه کسی است؟ مدیرمالی سابق در ماجرای فساد مالی پیشین مدیریت اکتشاف مگر جزو متهمان نبود؟ در همان پرونده‌ای که یکی از کارکنان اکتشاف به 7 سال زندان محکوم شد. اگر از سال 88 به بعد مورد تاکید وزارت نفت است لطف بفرمایند اعلام کنند مدیران اکتشاف آن روزها چه کسانی بودند و امروز از نزدیکان چه کسی هستند؟ از نزدیکان رستم قاسمی هستند یا بیژن نامدار زنگنه؟ طی 5 سال اخیر از دولت قبل حکم گرفته‌اند و یا با حکم وزیر نفت به سمت‌های مختلفی رسیده‌اند؟ آقای وزیر شما بفرمیید مسئول کمکب به عمران مناطق نفتخیز جنوب چه کسی است و چه سالی در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت مشغول بوده است.

نکته دیگر آن است که اگر قبول کنیم این فساد از سال 88 آغاز شده است پس طی این 5 سال اخیر بازرسی و حراست شرکت ملی نفت و مدیریت اکتشاف چه می‌کرده است که متوجه این فساد نشده است؟ بیش از 100 میلیارد تومان از منابع شرکت ملی نفت به سرقت رفته است٬ مگر بودجه مدیریت اکتشاف در این بی اعتباری و بی پولی نفت چقدر بوده است که کسی متوجه این حجم از فساد نشده است؟ وزارت نفت خود متهم اصلی فساد رخ داده است و خود نیز باید به باز بودن حفره‌های فساد اقتصادی پاسخ دهد اما به گونه‌ای بیاینه صادر می‌کند که گویی عده‌ای در بیرون از نفت فساد کرده‌اند و خود آن را کشف کرده است!

وزیر نفت که اصرار بسیاری در برخورد با فساد دارد٬ به سیسی ترین شکل موجود سعی در فرار به جلو دارد و با سیاسی کردن فسااد رخ داده به دنبال آن است که سیستم وزارت نفت و قصور خود  را به زمینی بکشاند که گویی سال 92 است و می‌توان با کد کردن دولت گذشته٬ همه چیز را توجیه کند.
دوشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۰
کد مطلب: 20083
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


محسن
Iran, Islamic Republic of
امروزه در شرکتهای توسعه ای که پول و پیمانکار عامل بقای مجریان و مدیران هستند چنان .... حاکم است که علاوه بر مجریان و مدیران ،بخش زیادی از بدنه کارشناسی نیز در گیر این .... شده و از طریق حمایتهای باندی و قرار دادن نیروهای ...... در سمتهای بالا ،اقدام به ایجاد شبکه های گسترده ......کرده و کسی را یارای مقابله با آنها نیست