۰
گزارش توتال به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا

گزارش به رئیس

در سال ۲۰۱۶ شرکت توتال فرانسه فعالیت‌های متعددی در ایران داشت و حتی به خودروسازان ایرانی قطعه صادر کرده است، این شرکت همچنین در زمینه صادرات قطعات پلاستیکی به خودروسازان ایرانی فعالیت داشته است.
گزارش به رئیس
به گزارش میز نفت٬ شرکت نفتی و گازی توتال فرانسه ازجمله پرکارترین شرکت‌های خارجی حاضر در ایران در سال 2016 بوده است. این شرکت تنها چند روز پس از لغو تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران در قالب توافق هسته‌ای و برجام، همکاری خود با ایران را کلید زد و با امضای توافق‌نامه طرح توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی، اولین شرکت خارجی بود که پس از برجام یک توافق بزرگ حوزه انرژی را با ایران امضا کرد.

این شرکت در گزارش سالانه خود به دولت آمریکا و زیرمجموعه‌های مالی این کشور، تاکید کرد که در طول دوران تحریم‌ها هیچ فعالیتی که ناقض تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران باشد، نداشته است. 

این شرکت در این گزارش آورده است که توتال از سال 2011 به بعد هیچ تولیدی از میادین نفتی یا گازی ایران نداشته و به‌طورکامل تحریم‌ها را رعایت کرده است. 

توتال اعلام کرده است: با توجه به اینکه اعمال مجدد تحریم‌ها به صورت یکجانبه علیه ایران از سوی طرف‌ها غربی و به بهانه نقض برجام و یا هر بهانه دیگری وجود دارد، توتال به دقت روند اجرای توافق هسته‌ای و برجام را دنبال می‌کند. 

در بخشی از این گزارش آمده است: توتال موظف است هرگونه فعالیتی که در شرایط کنونی یا آینده ناقض تحریم‌های اتحادیه اروپا و یا آمریکا باشد را متوقف کرده و در صورتی که تحریم‌ها مجدداً اعمال شود، این شرکت باید سهم خود را در پروژه‌های ایران واگذار کند.

توتال در گزارش خود تأکید کرده است که فعالیت‌های کنونی در ایران ناقض تحریم‌ها نبوده و در هماهنگی کامل با تحریم‌های باقیمانده به اتحادیه اروپا و آمریکا علیه ایران است.

توتال در گزارش خود بارها تأکید کرده که در طول اعمال تحریم‌ها هیچ فعالیتی که ناقض تحریم‌ها باشد را در ایران نداشته و یا اینکه فعالیت‌های این شرکت شامل تحریم‌های اعمال‌شده از سوی غرب علیه ایران نبوده  است.

در صفحه 92 از این گزارش آمده است که شرکت ملی نفت ایران با توتال توافقنامه‌ای امضا کرده است که در قالب آن شرکت ملی نفت ایران اطلاعات فنی پروژه‌ها و میادین نفتی ایران را برای کمک به این شرکت و ارزیابی بهتر پتانسیل توسعه این میادین در اختیار توتال قرار داده است.

توتال در ادامه گزارش خود آورده است که در طول سال 2016 در قالب امضای توافقنامه‌ ذکرشده با ایران، مذاکراتی را با طرف‌های ایرانی برای ساخت پروژه تأسیسات تولید LNG با ظرفیت سالانه 10 میلیون تن گاز در بندر تنبک در ساحل خلیج فارس داشته است.

توتال در گزارش خود افزوده است؛ در طول سال گذشته مذاکرات زیادی را در زمینه‌های مختلف با ایران انجام داده است. توتال همچنین یک دفتر مشاوره‌ای‌ در رابطه با همکاری در زمینه پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به عمان راه‌اندازی کرده است.

توتال در گزارش خود آورده است؛  فعالیت‌های دفتر این شرکت در ایران که پیشتر تنها به فعالیت‌های اکتشافی و تولیدی محدود بود را افزایش داده و هم‌اکنون دفتر آن در ایران فعالیت‌های گوناگونی را در قالب پروژه‌های نفتی و گازی و دیگر حوزه‌های اقتصادی در ایران انجام می‌دهند.

*پرداخت 100 هزار دلار مالیات به ایران از سوی توتال

توتال در این گزارش مالی از پرداخت 100 هزار دلار مالیات و بیمه کارکنان به دولت ایران خبر داده و اعلام کرده است با توجه به توسعه فعالیت‌های این شرکت در ایران، انتظار می‌رود در سال 2017 این رقم افزایش یابد. توتال همچنین هم‌اکنون در توسعه میدان نفتی «رهام» انگلیس به صورت نصف ـ نصف با شرکت ملی نفت ایران همکاری می‌کند.

توتال در این گزارش مالی گفته است که فعالیت‌های خود با ایران را در ماه فوریه سال 2016 آغاز کرده و در طول سال 2016، 50 میلیون بشکه نفت از ایران به ارزش 1.9 میلیارد دلار دریافت کرده است.

یکی از زیرمجموعه‌های این شرکت به نام سافت‌گروپ که به طور کامل متعلق به شرکت توتال است در سال 2016، سیستم باتری‌های هشداردهنده و بک‌ آپ را به ارزش حدود 6 میلیون دلار به مترو و راه‌آهن ایران و همچنین شرکت‌های تأسیساتی حوزه نفت و گاز صادر کرده است. یکی دیگر از زیرمجموعه‌های توتال با نام توتال انرژی دیولپ‌منت، مذاکراتی را با طرف‌های ایرانی برای همکاری در زمینه ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در ایران داشته است که این مذاکرات در سال 2017 ادامه داشته  و هنوز نتایجی در بر نداشته است.

این شرکت همچنین در سال 2016 یک توافقنامه غیرالزام‌آور با شرکت ملی پتروشیمی ایران در قالب ساخت تأسیسات تولید فشارشکن و پلی‌اتیلن امضا کرده است. در سال 2016 این مذاکرات منافعی را برای توتال نداشته و این مذاکرات در سال 2017 نیز ادامه داشته است. 

یکی دیگر از شرکت‌های زیرمجموعه توتال با نام هاتچینسون هم در سال 2016 بارها نمایندگان خود را برای مذاکره با شرکت‌های خودروسازی برای فروش محصولات خود به ایران فرستاده است.

این شرکت زیرمجموعه توتال در سال 2016، 1.11 میلیون دلار لوله پلاستیکی به ایران‌خودرو فروخته است.

از سوی دیگر توتال در گزارش خود اعلام کرده است که سازمان امور مالیاتی ایران پرداخت هرگونه وجه در قالب حق امتیاز استفاده از برند توتال از سوی دو شرکت «بهتام» و «بهران» را ممنوع کرده و این شرکت اعلام کرده است که این مسئله تا پایان سال 2016، هنوز مورد مناقشه بوده است.
دوشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۲
کد مطلب: 19857
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *