۰
تغییر مهره های بازی فروش نفت عراق

ورود عراق به بازار کاغذی فروش نفت

رهبران ریاض سال هاست که از سازوکار استاندارد اند پور برای فروش نفت خود بهره می گیرند. سایر کشورهای این منطقه نیز از همین روش استفاده می کنند. عراقی ها در حال جمع بندی نظرات مشتریان خود هستند و به نظر می رسد آنها خواهان دریافت دلارهای بیشتر در دوره بلندمدت نفت ارزان هستند.
ورود عراق به بازار کاغذی فروش نفت
ميزنفت/ دولت عراق به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ اوپک، هرگز این واقعیت را پنهان نمی کند که خواهان به دست آوردن بیشینه درآمد از محل فروش نفت خام است. عراقی ها از اجرای سهمیه های تولید اوپک مستثنا شده اند، چرا که باید هزینه های جنگ فرسایشی با جنگجویان داعش را پرداخت نمایند. اما رهبران بغداد، علاوه بر این استثنا شدن، خواهان تغییر روش قیمت گذاری نفت صادراتی خود در جذاب ترین بازار صادرکنندگان طلای سیاه خاورمیانه و یا قاره آسیا برای به دست آوردن سود بیشتر هستند.

شرکت بازاریابی نفت عراق (سومو) از مشتریان خود خواسته تا در آینده نزدیک، نفت مورد نیاز خود را براساس نرخ مبادلات بورس دوبی-عمان خریداری کنند. به یاد داشته باشید که در گذشته عراقی ها نفت خود را براساس نرخ بصره به فروش می رساندند. آنها خواهان خروج از سایه عربستان سعودی به عنوان رهبر صادرکنندگان خاورمیانه در بازار نفت آسیا هستند.

رهبران ریاض سال هاست که از سازوکار استاندارد اند پور برای فروش نفت خود بهره می گیرند. سایر کشورهای این منطقه نیز از همین روش استفاده می کنند. عراقی ها در حال جمع بندی نظرات مشتریان خود هستند و  به نظر می رسد آنها خواهان دریافت دلارهای بیشتر در دوره بلندمدت نفت ارزان هستند.  
 
نیوین ناه، از تحلیلگران موسسه انرژی اسپکتس می گوید: عراقی ها خواهان دریافت بیشترین سود از محل صدور نفت خود و بیش از بهای اعلام شده فروش نفت خود هستند. آنها دریافته اند برای دریافت پول بیشتر باید وارد بورس های نفتی شوند.

وی می افزاید: هم اکنون عراقی ها در این بخش از سایر همسایگانشان عقب افتاده اند.    
سایر دولت های خاورمیانه در حال بررسی اقدامات بغداد در بخش فروش نفت هستند. هرچند به نظر می رسد همچنان عراقی ها از الگوی سنتی پلاتس بهره خواهند برد. آنها به انتظار عکس العمل ریاض در سازوکار قیمت گذاری نفت خود هستند، اما نشانه هایی از تغییر در راهبردهای آرامکو به چشم نمی خورد.

خریداران نفت عراق نیز در حال ارزیابی نقاط ضعف و قوت سیاست جدید فروش نفت عراق هستند. آنها معتقدند با افزایش فاصله زمان خرید و تحویل، فرصتی برای بورس بازی محموله های نفت کاغذی نخواهند داشت. در این روش در صورت اجرا از میانگین ماهانه قیمت نفت در بورس دوبی-عمان در دو ماه پیش از بارگیری استفاده خواهد شد. مثلا قیمت محموله های نفت فروخته شده تحویلی در ماه اکتبر براساس قیمت ماه آگوست تعیین می شود.

لذا خریداران در اواسط ماه سپتامبر در می یابند که خرید آنها موفقیت آمیز بوده است و یا خیر. بدین ترتیب آنها زمانی برای بورس بازی نفت خود نخواهند داشت. عدم امکان مقایسه درجه نفت خریداری شده به دلیل نامشخص بودن قیمت سایر انواع نفت، از دیگر مشخصه های این سیاست جدید خواهد بود.

البته این سیاست، منافعی نیز دارد. خریداران با توجه به قیمت نفت در زمان تحویل می توانند تصمیم بگیرند محموله خود را روانه کدام بازار کنند. در مجموع این طرح برای موفقیت، نیازمند اصلاحات مختلفی است.

درسال جاری، عراقی ها فروش نفت سبک و سنگین بصره را آغاز کرده اند و امیدوارند با تخفیف 1 تا 2 دلاری اعطا شده، سهم بازار خود را افزایش دهند. عراق و عربستان، رقابتی دشوار و نفس گیر را برای تصاحب سهم بازار بیشتر در بازارهای آسیایی آغاز کرده اند و در ماه های آینده، رقابت این دو کشور پیشرو عضو اوپک، وارد مرحله جدیدی خواهد شد.


نویسنده: تسویتانا پاراسکوا
منبع: Oilprice
مترجم: محسن داوری
دوشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۰
کد مطلب: 19013
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *