۰
شرکت های نفتی احساس خطر کردند؟

خودروهای برقی کابوس نفت

خودروی برقی - عصر نفت
خودروی برقی - عصر نفت
ميزنفت/ پس از گذشت دو دهه از ورود خودروهای برقی به بازار، غول‌های نفتی سرانجام وادار شده اند به آنها به عنوان تهدیدی بلندمدت بنگرند. سازمان اوپک و شرکت های اگزون موبیل و بی پی در هفته‌های اخیر، گزارش‌های تحلیلی متفاوتی در مورد چشم انداز این خودروها همراه با بازنگری در پیش بینی‌های گذشته خویش ارائه کرده‌اند. بخش نیو انرژی فایننس بلومبرگ در گزارش اخیر خود تخمین زده که در افق سال ۲۰۴۰ میلادی، تقاضای سوخت خودروها ۸ میلیون بشکه در روز کاهش می یابد.

این عدد برابر با مجموع تولید نفت ایران و عراق است. با افزایش محبوبیت خودروهای برقی، ریسک کاهش تقاضای نفت در دهه های فرارو افزایش یافته و آینده سرمایه گذاری ۷۰۰ میلیارد دلاری سالانه صنعت نفت با تردیدهایی روبرو شده است. کولین مک کراچر، مدیر تحلیل های پیشرفته در موسسه بی ان ای اف می‌گوید: تعداد خودروهای برقی در جاده‌ها تاثیر چشمگیری بر خودروسازان، شرکت‌های نفتی، نیروگاه‌های تولید برق و سایر بخش‌ها خواهد داشت. در مورد چگونگی و سرعت انطباق با شرایط جدید، اختلاف نظرهایی جدی وجود دارد.
همچنین دیدگاه ها به سرعت تغییر می‌کند. در نمودار ۱ رشد ۵۰۰ درصدی پیش بینی اوپک در مورد تعداد خودروهای برقی در افق سال ۲۰۴۰ میلادی نشان داده شده است.
 

 
موسسه بی ان سی اف اعلام نموده در سال ۲۰۴۰ میلادی، تعداد خودروهای برقی فروخته شده از تعداد خودروهای بنزینی و گازوییلی فراتر خواهد رفت. کاهش هزینه باتری‌ها لیتیوم یونی در این رشد، تاثیرگذاری چشمگیری دارد. بدین ترتیب ۵۳۰ میلیون خودروی برقی در سال ۲۰۴۰ میلادی در جاده ها تردد می‌کنند که برابر با یک سوم تعداد خودروهای دنیا خواهد بود. سازمان اوپک پیش بینی تعداد خودروهای برقی در سال ۲۰۴۰ میلادی را از ۴۶ میلیون دستگاه در گزارش سال ۲۰۱۵ میلادی به ۲۶۶ میلیون دستگاه در سال گذشته افزایش داده است. در سایر گزارش‌های منتشر شده نیز نتایج متفاوتی به دست آمده است. در ادامه با چند گزارش مختلف آشنا می شویم:
 
*آژانس بین المللی انرژی پیش بینی خود در مورد تعداد خودروهای برقی را دو برابر کرده و نوشته است در سال ۲۰۳۰ میلادی ۵۸ میلیون خودرو در جاده ها تردد می‌کند. 
 
*شرکت اگزون موبیل پیش بینی تعداد خودروهای برقی در سال ۲۰۴۰ میلادی را از ۶۵ میلیون دستگاه در گزارش های گذشته به ۱۰۰ میلیون دستگاه افزایش داده است

* شرکت بی پی پیش بینی نموده در سال ۲۰۳۵ میلادی ۳۵ میلیون خودرو در جاده ها تردد خواهد کرد. در مقایسه با گزارش سال گذشته، شاهد رشد ۴۰ درصدی این پیش بینی بوده ایم.  
 
*شرکت استات اویل نروژ اعلام نموده خودروهای برقی ۳۰ درصد تعداد خودروهای فروخته شده را در سال ۲۰۳۰ میلادی تشکیل می دهد.   
 
اگرچه سهم کنونی خودروهای برقی اندک است، اما کارشناسان معتقدند سرعت رشد این خودروهای دوست داشتنی و پاک با رشدی بهت آور همراه خواهد بود. عرضه ده ها مدل جدید خودروهای برقی توسط خودروسازان نشان می دهد ما در آستانه تغییر در صنعت حمل و نقل قرار گرفته ایم.  
رشد بلندمدت خودروهای برقی در گروی عوامل مختلفی نظیر سیاستگذاری های دولت ها در جهت کاهش آلودگی هوا و هزینه باتری های لیتیوم یونی است. یک سوم بهای هر خودروی برقی مربوط به هزینه باتری های آن است. با وجود تغییر در چشم اندازهای ارایه شده توسط شرکت های نفتی، همچنان آنان در مقایسه با خودروسازان نگاه بدبینانه تری نسبت به آینده دارند.
خودروسازان در نظر دارند تا در سال ۲۰۲۵ میلادی ۸ میلیون خودروی برقی به بازار عرضه کنند. این عدد در سال ۲۰۳۰ میلادی به ۸ میلیون دستگاه افزایش می یابد. تعدادی از شرکت های خودروسازی اعلام کرده اند به سوی تمرکز بر تولید خودروهای برقی حرکت می کنند. در اتفاقی قابل توجه، همه تولیدات شرکت ولوو از سال ۲۰۱۹ میلادی یک موتور برقی خواهند داشت. دو صنعت خودروسازی و نفت با دورنماهای ترسیم شده متفاوتی به آینده بازار خودرو می نگرند. آنها با یک پرسش یک تریلیون دلاری روبرو هستند. اما کدام یک از دو طرف این ماجرا، اشتباه کرده است؟   
 
نویسنده: جس شانکلیمن
مترجم: محسن داوری
منبع: بلومبرگ
سه شنبه ۲۷ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۲
کد مطلب: 18282
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *