به گزارش
ميزنفت ، اعضای تعاونی مسکن کارکنان ادارات مرکزی شرکت ملی نفت ایران، هفته گذشته در مقابل شرکت نفت خزر واقع در خیابان انتفاضه (خالد اسلامبولی سابق) تجمع کردند، زیرا شرکت نفت خزر محل کار رئیس هیئت مدیره این تعاونی است. یکی از مدیران شرکت نفت خزر از آغاز در مقطعی نایب رئیس و سپس رئیس هیئت مدیره تعاونی مسکن کارکنان ادرات مرکزی شرکت ملی نفت ایران بوده است. مدیرعامل پیشین تعاونی هم چندی پیش استعفا داد.
پیش از آن هم، اعضای تعاونی، نخستین تجمعهای اعتراضی خود را در مقابل دادسرای اباذر واقع در بلوار آیتالله کاشانی در غرب تهران برپا کردند. در نهایت پیش از ظهر روز گذشته (14 مهر 95) مقابل ساختمان مرکزی شرکت ملی نفت ایران واقع در تقاطع خیابانهای رودسر و حافظ تجمع کردند. سرانجام در ادامه این تجمع، رئیس حراست شرکت ملی نفت ایران با نمایندگان معترضان دیدار و گفتوگو کرد و سرانجام وعده داد که پس از رسیدگی و اعلام گزارش به مسئولان ذیربط، نتیجه را پس از عاشورا اعلام میکند. تجمعکنندگان هم به دلیل حفظ حرمت ایام عزاداری حضرت ابا عبدالله الحسین (ع)، برپایی تجمعات اعتراضی خود را تا اطلاع ثانوی متوقف کردند و قرار شد چنانچه تا پس از عاشورا، پاسخ شایستهای دریافت نکنند، تجمع خود را مقابل شرکت ملی نفت ایران و همچنین اداره تعاون استان تهران آغاز کنند و تا به نتیجه رسیدن مطالبات خود، ادامه دهند.
تعاونی مسکن کارکنان ادارات مرکزی شرکت ملی نفت ایران – تهران، نشانی دفتر شرکت تعاونی را در فراخوانهای سالهای گذشته خود واقع در خیابان جمهوری- پس از خیابان شیخ هادی- کوچه یغما- ساختمان مرکزی هشتم شرکت ملی نفت ایران- طبقه سوم - اتاق 326 - تلفن 9-66704021 داخلی 2350 و 2360 اعلام کرده است.
تعاونی مسکن ادارات مرکزی شرکت ملی نفت ایران که پایگاه اطلاعرسانی با همین عنوان نیز دارد، با همکاری اداره کل تعاون استان تهران و دعوت از کارکنان ادارات مرکزی شرکت ملی نفت ایران، نخستین مجمع عمومی و تصویب اساسنامه و انتخاب هیئت رئیسه شرکت تعاونی مسکن را در سال 1387 تشکیل دادند و فعالیت رسمی این تعاونی پس از طی تشریفات قانونی از تاریخ 19 آبان 1387 با شماره ثبت ٣٣١٥٣٥ برای عضوگیری جامعتر آغاز شد.
پاداش 750 میلیون تومانی هیئت مدیره تعاونی مسکن نفت
نماینده معترضان در گفتوگو با
ميزنفت گفت: تعاونی شرکت ملی نفت ایران، در سال 1390 در فراخوانی که در پرتال شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای تابعه آن هم منتشر شد، از کارکنان ادارات مرکزی شرکت دعوت کرد تا برای خانهدار شدن در پروژههای این تعاونی مشارکت کنند، بر همین اساس، کارکنان شرکت نفت با اعتماد به نام بزرگ شرکت ملی نفت ایران، برای مشارکت مالی در طرحهای انبوهسازی مسکن چیتگر و شهر زیبا، به امید خانهدار شدن قرارداد بستند و هزینه کردند.
وی افزود: هر یک از پروژهها شرایط خاص خود را داشتند و اعضای تعاونی به عنوان متقاضیان مسکن، در طول سال 90 و 91 هر یک از 150 تا 350 میلیون تومان در این پروژه هزینه کردند و جالب آنکه با فشارها و وعدههای پوچ هیئت مدیره تعاونی برای هر چه سریعتر خانهدار شدن، مقرر شد تا هزینه مسکن از طریق پرداخت چند چک و آن هم در طول یک سال پرداخت شود، در صورتی که این روند پرداخت با مفاد قرارداد مغایرت داشت، اما هیئت مدیره تعاونی با تهدید اعضا به اینکه اگر چکهایتان سر موقع پاس نشود، امتیاز شما برای خانهدار شدن در تعاونی لغو میشود، اعضا را ناچار کردند تا با وام و قرض و فروش اموال زندگی خود، در پروژه باقی بمانند.
این کارمند رسمی شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: هیئت مدیره تعاونی، مسکن مورد نظر کارکنان ادارات مختلف شرکت ملی نفت ایران را در پروژههای چینگر و شهر زیبا، به ازای هر متر، حدود یک میلیون و 300 هزار تومان پیش فروش کردند، اما در ادامه در روزنامهها فراخوان زدند که «شرکت تعاونی مسکن کارکنان ادارات مرکزی شرکت ملی نفت ایران - تهران در نظر دارد تعداد معدودی از واحدهای مسکونی در دست ساخت خود را از طریق مزایده به فروش برساند» تا از این طریق از افراد غیرشاغل در شرکت ملی نفت ایران هم به صورت آزاد عضوگیری کنند و جالب آنکه مسکن مورد نظر آنها در پروژههای یادشده را با قیمتی 2 تا چند برابر اعضای شرکت نفتی تعاونی، پیشفروش کردند.
وی یادآور شد: در حالی که قرار بود واحدهای آپارتمانی در چیتگر و شهر زیبا در اردیبهشتماه سال 93 به اعضای تعاونی واگذار شود؛ در شرایطی که پروژه شهر زیبا بهعلت مشکلاتی همچون معارض و... در شرایطی قرار دارد که شهرداری برای واحدهای آن سند صادر نمیکند، در پروژه چیتگر هم آمدند به هر یک از بلوکهای در دست ساخت، چهار طبقه افزودند و برای دریافت جواز ساخت این چهار طبقه هم از اقساطی که اعضای تعاونی در طول 2 سه سال گذشته پرداخت کرده بودند، هزینه کردند. هماکنون یک سری از واحدهای آماده شده در پروژه چیتگر را اعضای هیئت مدیره تعاونی، بدون هزینه از آن خود کردهاند و در حال استفاده از آن هستند.
این عضو تعاونی مسکن ادارت مرکزی شرکت ملی نفت ایران بیان کرد: در ادامه پیگیریها و اعتراضهای اعضای تعاونی، هیئت مدیره قول داد که مشکلات پروژه را به زودی برطرف کند و سرانجام واحدهای متقاضیان را در اردیبهشت 95 به آنان تحویل دهد که هماکنون با گذشت حدود 6 ماه از سررسید وعده شده، هنوز از تحویل واحدها خبری نیست. در چیتگر، بخش چشمگیری از پروژه نیمه کاره است و فقط پی زمین را تا طبقه منفی چهار خاکبرداری و گود کردهاند، در شهر زیبا هم زمین هنوز سند ندارد و به امان خدا رها شده است.
وی تصریح کرد: در شرایطی که هیئت مدیره تعاونی مسکن ادارات مرکزی شرکت ملی نفت ایران که بیشتر اعضای آن از مدیران ارشد شرکتهای تابعه شرکت ملی نفت ایران یا از بازنشستگان شرکت ملی نفت هستند، هر روز وعده میدادند و از پول مردم برای خود و بازرسان تعاونی پاداشهای .... میلیون تومانی رد میکردند، به این نتیجه رسیدیم که راه به جایی نمیبریم و پول خود را از دست دادهایم، از این رو به دادسرا مراجعه و از هیئت مدیره تعاونی شکایت کردیم، پس از رسیدگی پرونده شکایت ما از سوی حسابرسی دادگاه، باز هم به جایی نرسیدیم، در نهایت مشخص شد که بازرسان تعاونی هم حقالسکوت دریافت کردهاند تا تخلفهای تعاونی که شاهد بودهاند را به اداره تعاون استان تهران گزارش نکنند.
این کارمند رسمی شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: هیئت مدیره تعاونی مسکن ادارت مرکزی شرکت ملی نفت ایران اخیرا اعلام کرده است که برای ادامه پروژه پولی نداریم، از این رو ناچاریم با یک شرکت پیمانکار انبوهساز قرارداد ببندیم و هزینههایی را پرداخت کنیم تا اجرای پروژه از سر گرفته شود و به نتیجه برسد. جالبتر اینکه در این وضعیت نابهسامان، هیئت مدیره تعاونی، با پولهایی که مردم پرداخت کرده بودند، زمینهای دیگری در بندر کیاشهر و چابکسر استان گیلان خرید تا پروژه ویلاسازی را در آنجا کلید بزند.
به گفته وی، این تعاونی هماکنون حدود 800 تن از میان کارکنان شرکت ملی نفت ایران و حدود 200 تن هم از خارج از مجموعه نفت عضو فعال دارد و هر یک از این اعضا در طول سالهای گذشته بهطور میانگین تاکنون حدود 250 میلیون تومان به حساب تعاونی واریز کرده، اما خانهدار نشدهاند.
*معرفی تعاونی مسکن شرکت نفت از زبان مدیرعامل سابقش
مدیرعامل وقت تعاونی مسکن کارکنان ادارات مرکزی شرکت ملی نفت ایران در اردیبهشت ماه سال 93 در گفتوگو با خبرنگار شانا، تأمین تدریجی مسکن کارکنان شرکت را از راه ایجاد ارزش افزوده به عنوان هدف اصلی این تعاونی اعلام کرده است که مأموریت تعاونی پس از واگذاری واحدها به صاحبان اصلی آن به پایان میرسد و از آن پس افراد خودشان بر اساس قانون، مسئول رسیدگی به امور شهرک های محل زندگیشان هستند.
جمشید غلامی در این گفتوگو با بیان اینکه تعاونی مسکن ادارات مرکزی شرکت ملی نفت ایران با ١٥٣٩ عضو یکی از بزرگترین تعاونیهای صنعت نفت به شمار میرود، گفته است: هماکنون ٦٧٩ نفر از این تعداد اعضای فعال و مابقی غیرفعال هستند. حدود ٨٤٠ نفر از اعضای غیرفعال در نوبت واگذاری مسکن به سر میبرند. اعضای تعاونی نباید از طولانی شدن دوره تهیه و ساخت خانهشان به خود نگرانی راه بدهند، زیرا در نهایت با ارزش افزوده ایجاد شده، از این راه سود میبرند.
او همچنین بیان کرده است: پروژه ٢٣١ واحدی در منطقه ٢٢ شهرداری (چیتگر) که شامل ٢ برج مسکونی و یک برج تجاری رفاهی میشود که برج تجاری آن آماده واگذاری است و 2 برج مسکونی در مرحله فوندانسیون قرار دارد، پروژه ٣٠٠ واحدی منطقه پنج شهرداری (زیبا شهر) که از سال ٩٠ تاکنون به علت داشتن معارض متوقف بوده و در سال جاری با رفع معارض کردن، ساخت آن کلید خواهد خورد، پروژه کیاشهر استان گیلان با ١٣٣ واحد ویلایی و پروژه چابکسر با ٤٣ واحد ویلایی از جمله پروژههای فعال این تعاونی به شمار میرود.
وی با بیان اینکه یک مدیرعامل به همراه هشت عضو، مسئول انجام امور این تعاونی با سرمایهای حدود سه هزار میلیارد ریال است، تصریح کرده است: در این میان ٢ بازرس اصلی و علیالبدل در تمام طول سال بر عملیات مالی، اجرایی و کل تصمیمات هیئت مدیره تعاونی نظارت کامل دارند که در صورت وجود موارد مغایر قانون تذکر میدهند و تعاونی نیز موظف به رعایت آن است.
به گفته مدیرعامل سابق تعاونی مسکن کارکنان ادارات مرکزی شرکت ملی نفت ایران، عضویت در تعاونیهای مسکن شرکتها بهویژه شرکتهای دولتی راه مناسبی برای خانهدار شدن افرادی است که توانایی خرید مسکن در یک مرحله را ندارند و میتوانند از این راه بهطور تدریجی صاحب مسکن شوند.
در خرداد ماه 1390 اطلاعيه اي در تابلوي اعلانات ادارات نفت نصب شد و پروژه 250 واحدي شهرزيبا در زميني به مساحت 13615 متر مربع با زمان تحويل 3 ساله (يعني تا سال 1393) از سوي "تعاوني مسكن كاركنان شركت ملي نفت" ثبت نام كرد. پرسنل نفت هم با اعتماد به نام آن تعاوني در آن مشاركت كردند و تا يكسال طي چهار قسط كل قيمت زمين و بخشي (بعضي يك سوم و بعضي دو سوم) از پول ساخت را پرداخت نمودند. ولي بعد از آن متوجه شدند كه تعاوني به دلايل متعددي هيچ اقدامي براي شروع ساخت انجام نمي دهد و به دنبال اتلاف زمان مي باشد. تا امروز كه اين خبر درج شده بيش از 5 سال و 3 ماه از شروع پروژه سپري شده و هنوز هم با كمال تأسف هيچ اقدامي انجام نشده است. به منظور تبيين تخلفات و اثبات اينكه اين موضوع به هيچ وجه يك "ادعا" نيست بلكه يك حقيقت تلخ و آزاردهنده است، مواردي به اطلاع خوانندگان خبر مي رسد:
1-اهمال تعاوني در هنگام خريد زمين (بعدها به عنوان يكي از بهانه هاي وقت كشي مدعي شدند كه براي مالكيت زمين معارض وجود دارد!)
2-اخذ اقساط ساخت بدون اينكه كوچكترين ساختي انجام شده باشد.
3- گذشت بيش از 2 سال از زمان تحويل آپارتمانها بدون كوچكترين اقدامي
4-انتفاع شخصي به واسطه اعتبار حاصل از حفظ و بلوكه كردن چند ساله يك حساب به مبلغ چند ميليارد تومان در بانك ... شعبه ...
5-اخذ 5 سال حقوق نجومي از سوي هيئت مديره و مدير عامل و بكارگيري اعضاي خانواده ايشان در دفتر تعاوني با حقوق هاي بالا بدون اينكه اقدام موثري كرده باشند.
6-كارشكني تعاوني در پروسه صدور سند مالكيت زمين بطوريكه تا بعد از 2 و نيم سال از صدور حكم دادگاه به نفع اين تعاوني، تعاوني ارسال نامه درخواست صدور سند به اداره ثبت را مسكوت نگهداشت و به تازگي با فشار اعضا مجبور شدند نامه اي را ارسال كنند و احتمالا براي تطويل بيشتر از پيگيري موثر هم خبري نخواهد بود.
7-بعضي از افراد نظير "بازرس تعاوني" بدون پرداخت مبلغي مالك چند واحد مسكوني هستند و اين خود بيانگر .............. است.
در پايان اعلام مي دارد اكثريت قاطع اعضاء پروژه شهر زيبا خواهان "خلع يد" تعاوني نفت و بازپسگيري مبالغ پرداخت شده در اقساط ساخت هستند تا خودشان با برگزاري يك جلسه از دو گزينه "فروش زمين" و "ساخت از طريق مشاركت با يك سازنده" تصميم گيري كنند.
از سايت عصرنفت به خاطر پرداختن به اين موضوع كه دغدغه بسياري از همكاران بوده است كمال تشكر را دارد.