۱
۷
یادداشتی درباره یک مصیبت تلخ:

چرا کارکنان نفت اعتراض دارند؟

میز نفت - کارکنان شرکت نفت بارها و بارها به‌صورت کاملاً قانونی و مسالمت‌آمیز به روش‌های مختلف قانونی اعتراض خود را به این تضییع آشکار حقوق مکتسبه خود اعلان کرده‌اند.
کارکنان نفت | میز نفت
کارکنان نفت | میز نفت
به گزارش میز نفت، یکی از کارکنان باسابقه صنعت نفت در کامنتی نسبت به وضعیت معیشتی خود و هزاران نفر از کارکنانی که مانند او هستند، نسبت به ظلم‌های تحمیل‌شده به خود مطالبی را ذکر کرده است که این کامنت، به دلیل ماهیت یادداشتی به‌صورت یک یادداشت وارده منتشر می‌شود. وی در این یادداشت نوشته است:

27 سال پیش با مدرک مهندسی مکانیک از پلی تکنیک تهران، با امضاء یک قرارداد استخدامی (که به امضای نماینده وزارت نفت هم رسید و آن قرارداد موجود است) به‌عنوان کارمند پیمانی و پس از طی دو سال، به‌عنوان کارمند رسمی در شرکت ملی نفت ایران شروع به کار کردم.

در مفاد آن قرارداد هیچ مطلبی در خصوص سقف حقوق و سقف پاداش پایان خدمت وجود ندارد. ولی در سال 1397 شرکت نفت و بهتر بگویم وزارت نفت در اقدامی غیرقانونی، غیرشرعی و غیراخلاقی، تعهدات مورد تائید خود را به‌صورت یک‌طرفه نقض کرد و برای حقوق ماهانه و پاداش سنوات خدمت سقف تعیین کرد.

این اقدام وزارت نفت کلیه برنامه‌ریزی‌های مالی زندگی بنده و هزاران کارمند رسمی دیگر که شرایط مشابه من را دارند، بر هم زد و موجب ضرر و زیان عمده به زندگی ما شده است. خاطرم است تا پیش‌ازاین خلف وعده آشکار وزارت نفت، همکارانم با پاداش یک میلیارد تومانی (که آن‌هم در شرایط اقتصادی فعلی عدد بزرگی نیست) به‌افتخار بازنشستگی رسیدند.
 

تبدیل آپارتمان به پژو!


 در آن تاریخ با یک میلیارد می‌شد یک آپارتمان کوچک در یک شهر نسبتاً بزرگ خریداری کرد. ولی با همین رقم در سال جاری، یعنی حدود ۶ سال پس‌ازآن تاریخ سقف پاداش ۵۷۰ میلیون است. این مبلغ حتی برای خرید یک پژو پارس هم کفاف نمی‌دهد.
 
 کارکنان نفت بارها و بارها به‌صورت کاملاً قانونی و مسالمت‌آمیز به روش‌های مختلف قانونی اعتراض خود را به این تضییع آشکار حقوق مکتسبه خود اعلان کرده‌اند.

به بزرگان وزارت و مدیران رده‌بالای کشور توصیه می‌کنم بیش از این شکیبایی کارکنان صنعت نفت را به چالش نکشند. ما حقیقتاً عصبانی هستیم. در گرمای طاقت‌فرسا کار می‌کنیم، از امکانات معمولی زندگی محروم هستیم، مورد اتهام دریافت حقوق نجومی هستیم ولی چرخ زندگی آن‌هم نمی‌چرخد.
 

یک مقایسه نادرست با نفتی ها


چه ارتباطی به ما دارد که حداقل حقوق مورد تصویب وزارت کار، حدود ده میلیون تومان (بخوانید کمتر از ۲۰۰ دلار) در ماه است؟ مگر ما این حداقل حقوق را (که برای گذران. یک زندگی بخور نمیر در یک روستا هم کافی نیست) تعیین کرده‌ایم؟

به ما چه ارتباطی دارد حقوق معلمین عزیز (که باید مرفه‌ترین قشر جامعه باشند و بیشترین حقوق را بگیرند) یا حقوق نیروهایی نهادهای انتظامی (که حافظ امنیت تک‌تک ما و خانواده‌های ما هستند و باید از هر لحاظ تأمین باشند) کم است و... که حقوق کم نفتی‌ها را با حقوق کم‌تر آن‌ها مقایسه می‌کنند؟

 بله؛ من هم می‌دانم که حقوق کارمند ثبت‌احوال، حقوق معلم، حقوق پلیس و... کفاف زندگی‌اش را نمی‌دهد اما چرا باید این پدیده با کارکنان نفت مقایسه شود؟ کاش متوجه شوند کمتر بودن حقوق این عزیزان، دال بر بالا و مکفی بودن حقوق ما نیست.

منِ مهندس با ۲۷ سال سابقه کار و تسلط به ۳ زبان زنده باید خود را با دوستانم در سایر کشورها مقایسه کنم؛ هم‌رده‌هایی‌ام در قطر حقوق چند ده هزار دلاری دریافت می‌کنند بعد از من انتظار دارند با ماهی کمتر از هزار دلار زندگی کنم.

مخلص کلام؛ تقاضا دارد شرکت نفت از خلف وعده واضح خود در مفاد قرارداد استخدامی (در خصوص سقف حقوق و پاداش پایان خدمت) دست بردارد و جبران مافات (برای همکارانی که متضرر شده‌اند) کنند.
دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۲۱
کد مطلب: 38687
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


حمید
Iran, Islamic Republic of
عجب متن فوق العاده ای. جانا سخن اززبان ما می گویی. با تفاوتی اندک با نویسنده مقاله هم دردم.آن هم مهندس مکانیک با سی و چهار سال سابقه. اضافه کنم پاداش بازنشستگی از محل ذخیره ای است که طی این سال های طولانی، هر ماه از حقوقمان کسر شده و به امانت از جیبمان برداشته و پس نمی دهند. بر خلاف میل باطنی در دو سه سال اخیر روشم را تغییر داده ام:"کار نمی کنم"
احمد
Iran, Islamic Republic of
با سلام
بنده نیز با داشتن مدرک فوق لیسانس مهندسی مخارن نفت و گاز از دانشگاه تهران با مطالب مطرح شده موافق می باشم. این مطلب را نیز اضافه می کنم هرگونه سهل انگاری در مطالعات نگهداری و تولیدنفت مخازن از طرف مهندسین خسارت جبران ناپذیری در تولید نفت در آینده به کشور وارد می گرددد. لذا خواهشمند است در دادن حق شرعی و عرفی مبنی بر برداشتن سقف پاداش آخر خدمت کارکنان که در ازای سابقه کار38 سال وبیشتر فقط 30 سال محاسبه می شود و سقف حقوق کارمندان شریف شرکت نفت جهت رضای خداوند متعال اقدام عاجل انجام پذیرد.
ن
Iran, Islamic Republic of
در سیستم های کمونیستی ، دوغ و دوشاب، برابر بودند همه سقف حقوق ثابت و یکسانی داشتند ، کارمند ۲۷ سال سابقه کار با کارمند ۳۷ سال سابقه کار با کارمند ۲۰ سال سابقه کار، حقوق یکسانی داشتند .
این سیستم برایتان آشنا نیست .
امین
Romania
سلام
حتی به وجود استخدام های خارج از ضابطه و جذب ایثارگران اخیر ، باز هم با این قانون سقف در حق عموم نیروهای صنعت نفت اجحاف بزرگی شده است . نفت فقط حقوقش در چند سال آخر منتهی به بازنشستگی خوب بود ) آن هم به دلیل این که سابقه بعضا تا ۴۰ سال می رسید ( که آن آن با قانون سقف دود هوا شد . به همین دلیل است نفت از جوان های نخبه خالی شده و همه در حال فرار به خارج از کشور یا شغل های آزاد هستند .
صادق
Austria
وزارت نفت میداند هر ماهه میلیارد ها تومان بوسیله ی قانون ظالمانه ی سقف حقوق در پرداخت به کارکنان صنعت نفت صرفه جویی میشود اما در عوضش فقط خدا میداند بدست کارکنان بی انگیزه ماهانه چند صد میلیارد ضرر در نتیجه ی این قانون متوجه درآمد های کشور می‌شود. نفت اگر خسارت وارد کند کدام ارگان می‌تواند جبرانش کند ؟!
نماینده ی مجلسی که خود با مدرک ارشد صنایع غذایی علمی کاربردی و در پشت صندلی و زیر باد کولر برای خود حقوق ماهانه ۲۵۰ میلیونی تصویب کرده ، چگونه می‌تواند برای متخصص تحصیلکرده نفت در روی سکوی نفتی در دل خلیج فارس پس از ۳۰ سال تجربه ی گرانبها سقف حقوق ۸۰ میلیونی را روا بداند ؟

آینده را بخاطر غرض ورزی نفوذی ها و نا آگاهان تیره و تار میبینم
امید
Iran, Islamic Republic of
متاسفانه سالهاست دولت ومجلسی که ادعای مردمی بودن و اجرای عدالت را دارند با لجبازی وعناد حق وحقوق کارمندان نفت را ضایع کرده اندوهیچکس مخصوصا در پالایشگاه آبادان جرات نفس کشیدن رو ندارد.چه برسد به حرف زدن .
India
تاریخ مصرف وزارت نفت و شرکت‌های تابعه آن به سر رسیده (نگاه کنید به ناترازی‌های وحشتناک گاز و بنزین که تقریبا دیگر قابل جبران نیستند!!!!! در دنیای بدون کربن)،
با خروج اکثر نخبگان از صنعت ظرف سه سال گذشته، دیگر هیچ نیرویی امکان احیای این ساختار پیچیده و سنگین و ناکارآمد را ندارد.... مجموعه وزارت نفت یک فاجعه مدیریتی به معنای واقعی است، بدون تعارف،
فقط در موضوع حقوق (یکی از ده‌ها مشکل ساختاری صنعت)، اگر ضریب ۳ یا ۴ هم به پرداختی‌ها اعمال شود، باز هم فاصله در مقایسه با کشورهای منطقه قابل جبران نیست و رسیدن به بهره‌وری نیروی کار، خواب و خیالی بیش نیست،