۰
۱
فرافکني‌هاي وزارت نفت در کاهش شديد صادرات

برنامه ريزي پس از تصرف نفت ايران

برنامه ريزي پس از تصرف نفت ايران
وحيد حاجي پور | ميزان صادرات نفت ايران با کاهش چشمگيري روبه رو شده است؛ آن هم 43 روز مانده به آغاز رسمي تحريم‌هاي نفتي. وزارت نفت مي‌گويد طي چند ماه گذشته به صورت چراغ خاموش در حال بکارگيري راهکارهايي براي غلبه بر تحريم‌هاي نفتي است اما آگاهان به خوبي مي‌دانند وزارت نفت برنامه خاصي را در سر ندارد.

دور نيست روزهايي که وزارت نفت و رسانه‌هاي وابسته به آن، افزايش صادرات نفت ايران به واسطه برجام را «هنري» مي‌ناميدند که در سايه وزارت زنگنه محقق شده است. بدون آنکه اشاره کنند اين مهم اصولا ارتباطي به شخص وزير نفت ندارد و امور بين‌الملل شرکت ملي نفت با ترکيبي که از دولت گذشته به يادگار مانده بود، بازارها را احيا کرد. سيد محسن قمصري مدير امور بين‌الملل شرکت ملي نفت که در دولت دهم نيز اين مسئوليت را بر عهده داشته به صراحت روند احياي بازارهاي نفتي را تشريح کرده اما برخي دوستداران وزير نفت، سعي دارند افزايش صادرات نفت ايران در دوران پسابرجام را به توانايي‌هاي شخصي زنگنه مربوط سازند.

خب در شرايط فعلي که هنوز تحريم‌هاي جديد نفتي که بسيار خفيف‌تر از دوران گذشته است، اجرايي نشده چگونه ميزان صادرات نفت ايران با کاهش يک ميليون بشکه‌اي همراه شده است؟ اگر افزايش صادرات نفت ايران طي سه سال گذشته هنر وزير نفت بوده، آيا شرايط امروز حاصل کم کاري و ناکارآمدي وزارت نفت نيست؟!

چگونه است که هر موفقيتي ولو به واسطه برجام، جزو عملکرد طلايي مقام عالي وزارت است و وضعيت فعلي صادرات نفت حاصل مشکلات و گره‌هاي سياسي است که ارتباطي به حوزه کاري وزارت نفت ندارد؟ اين وزارتخانه به گونه‌‌اي افزايش صادرات نفت و افزايش نرخ رشد اقتصادي در سال نخست اجراي برجام را به خود ربط مي‌داد که گويي پيشينيان مي‌توانستند ميزان صادرات را به سقف 2.5 ميليون بشکه در روز برسانند اما نتوانستند.

نکته مهم‌تر ديگر آنکه اگر وزارت نفت به صورت کارشناسي و دقيق در حال مقابله تحريم‌ها بوده و است چرا وضعيت صادرات نفت ايران امروز بدين شکل است؟! روابط عمومي اين وزراتخانه چنان از طراحي راه‌هاي دور زدن تحريم‌ها مي‌گويد که گويا تحريم‌هاي نفتي قراراست دو سال ديگر اجرايي شود و وزارت نفت در حال طراحي سناريوهاي مختلفي جهت تثبيت صادرات نفت است. برنامه‌هايي که در حال تدوين است بايد حداقل يک سال پيش در دستور کار قرار مي‌گرفت که چنين روزهايي پيش بيني مي‌شد ولي متاسفانه همه هشدارها، «توهم» ناميده شد.

حتما اگر فردا روزي ميزان صادرات نفت به يک ميليون بشکه در روز کاهش يابد، وزارت نفت از موضعي طلبکارانه نسبت به منتقدان خواهد گفت ما به قدري حرفه‌اي عمل کرديم که اجازه نداديم ميزان صادرات نفت صفر شود! داستان امروز وزارت نفت و تحريم‌ها شبيه فرمانده‌اي است که با علم بر اينکه جنگي سخت در راه است، با از دست دادن سرزمين خود به فکر خنثي سازي عمليات دشمن خود است.

بايد خطاب به برخي مديران فعلي صنعت نفت گفت، زماني که بايد مي‌شنيديد و کاري مي‌کرديد، خود را عقل کل و تحليلگر خوانديد و کنار نشستيد، واي به حال امروز که همه چيز در شرف ازدست رفتن است و شما به فکر تداوم «اتاق نشيني» خود هستيد. براي آنکه حاشيه‌اي بر کم کاري نوشته نشود نيز اينگونه القا مي‌شود راهکارهاي دور زدن تحريم محرمانه است!
 
 
يکشنبه ۱ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۲
کد مطلب: 22001
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
شما چه انتضاری از وزارت نفت دارید قایم مقام وزیر نفت را ببینید بقیه پیشکش