به گزارش
ميزنفت به نقل از ایرنا، نوواک روز جمعه در گفت و گو با شبکه خبری «روسیه24» تصریح کرد: ایران و روسیه قصد دارند در طرح های مشترک دو کشور در میان مدت، 35-40 میلیارد دلار سرمایه گذاری کنند.
وی ادامه داد: در مذاکراتی که روز پنجشنبه با مقام های ایرانی صورت گرفت در باره مجموعه ای از طرح ها با چنین میزانی توافق کردیم.
رییس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در باره رقم مجموع طرح های مشترک دو کشور خاطرنشان کرد: البته این شاخص در یک سال به دست نمی آید و تحقق آن برای میان مدت برنامه ریزی شده است.
وی افزود: رقم 35-40 میلیارد دلار مربوط به طرح هایی است که در آینده نزدیک قراردادهای آن میان دو کشور امضا خواهد شد.
وزیر انرژی روسیه گفت: برخی از طرح ها در مرحله بررسی و قراردادها و یادداشت تفاهم اجرایی برخی دیگر از پروژه ها نیز میان دو کشور امضا شده است.
وی گفت: از جمله این طرح ها برقی کردن خطوط آهن ایران با مشارکت شرکت دولتی راه آهن روسیه با ارزش 4ر5 میلیارد دلار است.
وزیر انرژی روسیه همچنین هزینه مرحله دوم احداث دو بلوک نیروگاه هسته ای بوشهر را 11 میلیارد دلار دانست.
وی ادامه داد: این رقم مطابق با رقم عادی احداث دو بلوک نیروگاه هسته ای ساخت روسیه با استفاده از فناوری های راکتور هسته ای از نوع «وی.وی.ای.ار» است.
مقام روس خاطرنشان کرد: همکاری با ایران شامل طرح های در عرصه بهره برداری از حوزه های نفت و گاز می شود.
وی از جمله برنامه های روسیه در ایران در عرصه انرژی به امکان مشارکت شرکت روسی «زاروبژنفت» در چندین طرح با مجموع ارزش 6 میلیارد دلار اشاره کرد.
نوواک و هیات بلندپایه اقتصادی و نفتی 40 نفره همراه وی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در ایران با مقام های ایران دیدار کردند.
هیات روسی در جریان حضور دو روزه خود در تهران، مذاکرات و نشست های فشرده ای را با معاون اول رییس جمهوری، وزیر نفت، مقام های وزارت خانه های اقتصاد، راه و شهرسازی، نیرو و بانک مرکزی ایران برگزار کرد.
«اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری در دیدار وزیر انرژی روسیه با وی گفت: روسیه از جایگاه بسیار مهمی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است و تهران مصمم است در دوران پساتحریم سطح روابط و مناسبات خود را با مسکو بیش از پیش ارتقا دهد.
جهانگیری با بیان اینکه اراده سیاسی جدی مقامات ارشد دو کشور بر توسعه روابط اقتصادی دوجانبه است، خاطرنشان کرد: ملاقاتهای مکرر مقامات عالیرتبه ی ایران و روسیه در دو سال اخیر نشان دهنده اراده جدی دو کشور بر توسعه مناسبات فی مابین است، البته روند توسعه همکاری های اقتصادی مطابق با انتظارات نیست و ضرورت دارد دو کشور با رفع موانع پیش رو، تحرک و جهش جدیدی در روابط و همکاریهای خود ایجاد کنند.