۰

بنزین یارانه ای را قاطرها می‌برند

برخی منابع خبری می گویند 200 قاچاقچی در هر شب 3 نوبت بنزین ایران را فقط به ترکیه و کردستان عراق قاچاق می‌کنند.
بنزین یارانه ای را قاطرها می‌برند
به گزارش«ميزنفت»،می گویند هر قاطر قادر به حمل ۱۱۴ لیتر بنزین است. تعداد قاطرهایی که بنزین قاچاق می کنند، در مرزهای غربی یا شرقی کشور معلوم نیست.آنچه مسلم است بنزینی است که با قیمت ارزان قاچاق شده و از حساب ملی کشور کم می شود.
 برخی منابع خبری می گویند ۲۰۰ قاچاقچی در هر شب ۳ نوبت بنزین ایران را فقط به ترکیه و کردستان عراق قاچاق می کنند. این خبر فقط مربوط به یک مرز است و باید مرزهای شرقی را نیز به این آمار اضافه کرد.با توجه به وسعت مرزهای شرقی پیش بینی قاچاق بنزین حداقل سه برابر مرز عراق خواهد بود.

سالهاست به دلیل ارزانی، بنزین کشور به کشورهای همسایه قاچاق می شود.مطابق آمار شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی، روزانه 50 میلیون لیتر بنزین در داخل کشور تولید می شود که این رقم جوابگوی نیاز داخل نیست و مازاد آن با ارز دولتی وارد می شود.این یعنی دولت با وجود افزایش قیمت بنزین به هزارتومان ، همچنان بابت بنزینی که در جایگاههای سوخت به فروش می رسد،یارانه پرداخت می کند.یارانه ای که از جیب همه مردم می رود و قاچاقچی ها آن را به ثمن بخس در اختیار همسایه های ما قرار می دهند.

 بنزین در پاکستان یک دلار و 16 سنت گزارش می شود.بهای هر لیتر بنزین در ترکیه ٢,٦٩ دلار ( ٨٩٦٦ تومان با دلار ٣٣٣٣.٣ تومانی ) است.بر این اساس قاچاق هر لیتر بنزین از ایران به ترکیه حدود ٢,٥٧ دلار        ( ٨٥٦٦ تومان) و قاچاق هر لیتر دیزل ( گازوئیل) بالغ بر ٢.٣٣ دلار (  ٧٧٦٦ تومان ) سود در بر دارد.

نرخ هر لیتر بنزین  53  افغانی است و در نهایت ارزان ترین بنزین  در ترکمنستان عرضه می شود که قیمت هر لیتر  آن در ترکمنستان  30 سنت گزارش شده است.
 
فصل بودجه که می رسد همه می پرسند،قیمت بنزین سال آینده چند؟ افزایش قیمت حامل‌های انرژی موضوعی است که هر سال محل چالش است؛اینکه دولت چه عددی را برای این کالا معرفی کند که بتوان براساس آن هم ملت را راضی نگه داشت و هم حساب و کتاب دولت بهم نخورد،کار آسانی نیست.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبر آنلاین، این روزها دولت کار تدوین بودجه سال 95 را آغاز کرده؛بودجه ای که خیلی ها می گویند به دلیل کاهش قیمت نفت دولت مجبور است،قیمت برخی کالاها را گران کند.شاید و حتما به دلیل فاصله قیمتی بنزین داخلی با کشورهای همسایه و منابعی که از این راه هدر می رود،دولت تصمیم به افزایش دوباره قیمت بنزین بزند.


منبع:اقتصاد انلاین
 
يکشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۰
کد مطلب: 9412
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *