به گزارش خبرنگار «
ميزنفت»، پژوهشگران بدون برداشتن باندها از روی صورت مومیایی توسط اسکن چهره او را شبیه سازی کردهاند.
پس از بدست آوردن اسکن 3 بعدی چهره این فرد مصری، کارشناسان توسط موم چهره این فرد را که در سن 50 سالگی جان خود را از دست داده شبیه سازی کردهاند.
در شیوه نوین بازسازی چهره افراد باستانی توسط یک نرم افزار پیشرفته لایه به لایه سلولهای پوستی، بافت غضروف، ماهیچهها و استخوانهای صورت به جمجمه اضافه میشود تا طبیعیترین چهره ممکن در فرد ساخته شود.
این پروژه توسط محققان دانشگاه جان مورز شهر لیورپول کشور انگلستان صورت گرفته است.
در این تحقیق از تکنیک های پزشکی قانونی برای بازسازی ویژگیهای چهره طبیعی مومیایی استفاده شده است.
این مومیایی در موزه مصر نگهداری میشود.
نکته قابل توجه در این پروژه عدم تخریب بافت پوشاننده مومیایی برای مشاهده جزئیات صورت آن است.
نتایج این پژوهش و بازسازی دقیق جزئیات چهره مومیایی در جدیدترین کنگره بینالمللی مصر شناسان مطرح شده است.
پروفسور Borrini که در راس تیم بازسازی چهره مومیایی باستانی قرار داشته اعتقاد دارند از این شیوه میتوان برای اهداف باستان شناسی و بازسازی چهره افراد باستانی در تمدنهای مختلف و در قارههای مختلف در آینده استفاده کرد.
مزیت این شیوه بر شیوههای مشابه عدم نیاز به تخریب مومیاییها و یا پوششهای نگهداری اجساد باستانی است. تا قبل از ظهور این فناوری کارشناسان برای بازسازی چهره مومیاییها مجبور به باز کردن پوشش محافظ جسد و جداسازی قطعات استخوان و قرار دادن خمیرهای مومی بر روی باقیمانده جمجمهها بودند.
نقص بزرگ این شیوه بازسازی تخریب اجساد و عدم تطابق کامل مجسمه مومی ساخته شده با چهره اصلی مومیایی بود.
اما در شیوه جدید آسیبی به اجساد وارد نمیشود. بر اساس آمارها میلیونها مومیایی در سرتاسر کشور مصر وجود دارند زیرا مصریهای باستانی اجساد خود را به شیوهای منحصر بفرد مومیایی میکردند، برای مومیایی کردن اجساد آنها در آب نمک غلیظ برای مدتی غوطه ور می کردند و با خارج کردن اجزای فاسد شدنی از کالبد جسد و قرار دادن آنها در کوزههایی کوچک باقیمانده بدن جسد را با موادی پر کرده پس از آن آنها را در پارچه هایی بلند میپوشاندند.
منبع:باشگاه خبرنگاران