به گزارش «
ميزنفت،» بخش فارسی پایگاه اینترنتی شبکه العالم به نقل از پایگاه «اخبار الساعه» نوشت: «سلمان» که قبلاً کانال عرب نامیده می شد ، نام کانالی آبی است که عربستان درپی ایجاد آن برای مقابله با خطر ایران است. کانالی که عربستان احداث آن را برای توسعه اقتصاد خود مهم می داند زیرا مسافت عبور کشتی ها را به نصف کاهش می دهد و ناوگان کشتیرانی آن دیگر نیازی به عبور از تنگه هرمز نخواهند داشت.
مرکز تحقیقاتی «قرن عربی» در شهر ریاض طرح ساخت کانال سلمان را آماده کرده که شامل یک مسیر اصلی و 2 مسیر فرعی است و نقطه آغازین مسیر اصلی کانال از محدوده سرزمینی عربستان در خلیج فارس خصوصاً از منطقه «خور العُدَید» آغاز می شود و پس از گذشتن از صحرای الربع الخالی و خاک یمن به دریای عرب می رسد . طول مسیر اصلی کانال سلمان 950 کیلومتر خواهد بود که 630 کیلومتر آن در خاک عربستان و 320 کیلومترش نیز در خاک یمن خواهد بود و نقطه آغازین کانال سلمان به نحوی انتخاب شده است که قطر، امارات و کویت نیز بتوانند نفت خود را در آن بارگیری و صادر کنند و از تنگه هرمز مستغنی شوند. عرض کانال سلمان 150 متر و عمق آن 25 متر خواهد بود.
برآوردهای اولیه نشان میدهد که هزینه احداث کانال سلمان 80 میلیارد دلار خواهد بود و به مدت پنج سال اجرا می شود .گفته می شود که عربستان با کشوری دیگر در اجرای طرح احداث کانال و سرمایه گزاری در این طرح شریک خواهد شد.
عربستان برای ساخت کانال سلمان با مشکلاتی همچون بحران یمن مواجه است و اگر این بحران حل نشود، عربستان مجبور به استفاده از یکی از مسیرهای فرعی و گذراندن آن از خاک عمان برای دسترسی به دریای عرب خواهد بود.
مساله دیگر اینکه اجرای طرح کانال سلمان مستلزم همکاری کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس است ولی دستیابی به این همکاری کار آسانی نیست خصوصاً اینکه بسیاری از طرح های مشترک این کشورها قبلاً شکست خورده و به جائی نرسیده است.
مساله دوم هم اینکه طرح احداث کانال سلمان با مشکل دیگری به نام «زمین های ناهموار» مواجه است زیرا برخی ارتفاعات در خاک یمن یا عمان به 700 متر از سطح دریا می رسد در حالی که حداکثر ارتفاعات در عربستان بیش از 300 متر از سطح دریا نیست.