۰

کاهش عرضه نفت تولید‌کنندگان خارج از اوپک

آژانس بین‌المللی انرژی در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد: عرضه نفت تولید‌کنندگان خارج از اوپک سال آینده بیشترین کاهش را طی دو دهه گذشته خواهد داشت، چرا که کاهش قیمت نفت باعث کاهش تولید نفت شیل در آمریکا خواهد شد.
کاهش عرضه نفت تولید‌کنندگان خارج از اوپک
به گزارش «ميزنفت» به نقل از بلومبرگ، آژانس بین‌المللی انرژی مستقر در پاریس در گزارش ماهانه خود اعلام کرد: تولید نفت عرضه‌کنندگان خارج از سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت (اوپک) در سال ۲۰۱۶ روزانه با ۵۰۰ هزار بشکه کاهش به ۵۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه تنزل خواهد یافت.

این آژانس افزود: در شرایطی که تقاضای سوخت در سال جاری به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۰ رسیده، ذخایر نفت بی‌سابقه در کشور‌های توسعه یافته تا نیمه دوم سال آینده شروع به کاهش نخواهد کرد و از سرگیری صادرات نفت ایران پس از لغو تحریم‌ها باعث تشدید عرضه مازاد در بازار خواهد شد.

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد: کاهش عرضه تولید‌کنندگان خارج از اوپک نشان می‌دهد که استراتژی عربستان برای دفاع از سهم بازار این گروه از طریق فشار روی رقبا به وسیله پایین آوردن قیمت‌ها ظاهرا در حال تاثیر‌گذاری است.

بهای نفت برنت در تاریخ ۲۴ اوت به ۴۲ دلار (پایین‌ترین قیمت شش سال اخیر سقوط کرد).

بانک گلدمن ساش پیش‌بینی کرده به نظر می‌رسد که روند کاهش تولید آنقدر کافی نیست که باعث از بین رفتن مازاد عرضه شود و قیمت‌ها ممکن است تا کمتر از ۲۰ دلار در هر بشکه نیز سقوط کنند.

آژانس بین‌المللی انرژی که به ۲۹ کشور مصرف‌کننده نفت در زمینه سیاست‌های انرژی مشاوره می‌دهد افزود: کاهش قیمت نفت در حال مجبور کردن بازار به کاهش عرضه و بالابردن تقاضا است.

آژانس بین‌المللی انرژی گفت: عرضه نفت شیل آمریکا در سال آینده تقریبا ۴۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت، چرا که قیمت نفت در قرار‌داد‌های نفتی سال ۲۰۱۶ پایین‌تر از قیمت مورد نیاز برای توجیه اقتصادی بیشتر پروژه‌هاست.

این در حالیست که این‌ آژانس در ماه ژوئیه پیش‌بینی کرده بود عرضه نفت شیل آمریکا در سال ۲۰۱۶، ۶۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

آژانس بین‌المللی انرژی اضافه کرد: کاهش عرضه نفت کشورهای خارج از اوپک در سال آینده به بالاترین حد از زمان کاهش روزانه یک میلیون بشکه‌ای تولید این کشور‌ها در سال ۱۹۹۲ پس از سقوط شوروی سابق خواهد رسید.

در نتیجه کاهش پیش‌بینی شده در عرضه نفت کشورهای خارج از اوپک، تقاضای نفت اوپک در سال آینده روزانه با یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه افزایش به ۳۱ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید. این درحالی است که این رقم همچنان کمتر از تولید روزانه ۳۱ میلیون و ۵۷۰ هزار بشکه‌ای این سازمان در ماه اوت است.

براساس این گزارش تولید نفت اوپک ماه گذشته به دلیل کاهش تولید عربستان، عراق و آنگولا روزانه ۲۲۰ هزار بشکه کاهش یافت.

آژانس بین‌المللی انرژی برآورد کرد که پروژه‌های پرهزینه در داخل اوپک به دلیل کاهش قیمت به خطر افتاده‌اند.

بانک گلدمن ساش اعلام کرد: عرضه نفت آمریکا در سال آینده باید روزانه ۵۸۵ هزار بشکه و تولید نفت کشور‌های خارج از اوپک باید روزانه ۲۲۰ هزار بشکه کاهش پیدا کند تا عرضه مازاد نفت جهان تا سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۶ به پایان برسد.

تقاضای نفت جهان در سال جاری روزانه با یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه افزایش به روزانه ۹۴ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه خواهد رسید، زیرا کاهش قیمت‌ها باعث بالا‌ رفتن تقاضا می‌شود و این افزایش تقاضا در سال ۲۰۱۶ روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه خواهد بود.

آژانس بین‌المللی انرژی خاطرنشان کرد: چین به عنوان دومین مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان حتی به رغم علایم کندی رشد اقتصادی و کاهش غیرمنتظره ارزش واحد پولی این کشور که باعث تشدید نگرانی‌ها درباره ثبات اقتصادی آن شده به خرید نفت ادامه خواهد داد.

در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی آمده است: تولید نفت آمریکا در سال آینده در نتیجه کاهش قیمت نفت به زیر ۵۰ دلار که باعث توقف رشد عرضه نفت خواهد شد ۹ درصد کاهش خواهد یافت.

در این گزارش همچنین آمده است: کاهش قیمت نفت به زیر ۵۰ دلار و پایین‌ترین سطح شش سال گذشته چشم‌انداز احیای حفاری نفت شیل در این کشور را کم‌فروغ کرده است.

اگر قیمت‌ها در ماه‌های آتی افزایش پیدا کند پیش‌بینی می‌شود که عرضه نفت در سال آینده روزانه با ۳۸۵ هزار بشکه کاهش به روزانه ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه تنزل پیدا کند.

پیش‌بینی جدید آژانس با پیش‌بینی قبلی این سازمان کاملا متفاوت است، چرا که این آژانس دو ماه قبل پیش‌بینی کرده بود که عرضه نفت آمریکا در سال ۲۰۱۶ روزانه ۶۰ هزار بشکه افزایش خواهد یافت.

عرضه نفت تولید‌کنندگان خارج از اوپک نیز در سال آینده بیشترین کاهش را از سال ۱۹۹۲ تاکنون خواهد داشت، چرا که استراتژی عربستان برای دفاع از سهم بازار به وسیله فشار روی رقبا با پایین‌آوردن قیمت‌ها در حال تاثیر‌گذاری است.

شرکت خدمات نفتی بیکرهیوز اعلام کرد: تعداد سکوهای حفاری فعال در میادین نفت شیل آمریکا طی تقریبا یک سال گذشته ۶۰ درصد کاهش یافته و در هفته منتهی به چهارم سپتامبر به ۶۶۲ سکو رسیده است.

این کاهش سکوها باعث کاهش پنج هفته‌ای تولید نفت آمریکا شده که طولانی‌ترین روند کاهش طی ۱۱ سال گذشته به حساب می‌آید.

تولید نفت آمریکا در حال حاضر روزانه ۹ میلیون و ۱۳۰ هزار بشکه در روز است که نسبت به آمار پنجم ژوئن که به رقم بی‌سابقه ۹ میلیون و ۶۱۰ هزار بشکه رسید، پنج درصد کاهش یافته است.

آژانس بین‌المللی انرژی گفت: برای تداوم تولید نفت در میادین نفت شیل آمریکا که نرخ کاهش تولید شدیدی داشته است به سرمایه‌گذاری مداوم احتیاج است.

طی ۱۲ ماهی که از شروع فعالیت چاهها می‌گذرد، تولید نفت هر چاه به‌طور متوسط ۷۲ درصد نسبت به سطح تولید اولیه کاهش یافته که باعث شده شرکت‌های حفاری برای جبران کاهش به حفاری‌ها ادامه دهند.

منبع: ایسنا

 
يکشنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۴۵
کد مطلب: 8897
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *