به گزارش «
ميزنفت» به نقل از ایلنا، گزارشهای میدانی نشان داد کارخانهای که محسن بیات مدیر کل استاندارد استان تهران به آن اشاره کرده، کارخانه خیبر سامسونگ واقع در کیلومتر ۱۶ جاده قدیم کرج است که به مونتاژ و سر هم بندی کالاهای غیر استاندارد با برند سامسونگ مشغول بود.
این کارخانه که به نام شرکت تکوین الکترونیک شناخته می شود در سال گذشته مجوز تولید (مونتاژ قطعات skd) را از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گرفته بود و پس از آن، علیرضا موسوی مجد، سرپرست صنایع این سازمان به عنوان مدیرعامل یک شرکت دیگر وابسته به سامسونگ از بخش دولتی به بخش خصوصی منتقل شد و باعث اعتراضات زیادی در بین صنعتگران گردید.
اسنادی که سازمان ثبت اسناد و املاک منتشر کرده نشان میدهد به تازگی علیرضا موسوی مجد، سرپرست سابق صنایع استان تهران عضو هیات مدیره این شرکت شده و سیدحسین میرمحمد صادق، نیز از سالها پیش مدیرعامل تکوین الکترونیک است.
گزارش مدیرکل استاندارد تهران نشان میدهد قطعات منفک از هم محصولات سامسونگ از خارج از کشور وارد میشده و این قطعات در کارخانهای در جادهی قدیم کرج ترکیببندی و مونتاژ میشدند که تولیدات این واحد متخلف توسط بازرسان کل استاندارد توقیف، خط تولید آن پملپ و متخلفین به مراجع قضایی معرفی شدند.
در ۱۳ مرداد سال جاری به مناسبت روز خبرنگار، سیدحسین میرمحمد صادق، مدیرعامل شرکت تکوین الکترونیک وابسته به سامسونگ در ایران که خط مونتاژ این شرکت هفته پیش پلمب شد، با دعوت از گروه زیادی از خبرنگاران، خط مونتاژ این محصولات را به عنوان خط تولید به اهالی رسانهها نشان داد و گفت به زودی خط تولید دوم در این کارخانه (خیبر سامسونگ) افتتاح می شود.
همان ماه نیز اعتراضات زیادی از سوی اهالی صنعت برای این مانور تبلیغاتی انجام شد. جمعی از صنعتگران در نامهای خطاب به وزیر صنعت از او خواستند جلوی مونتاژ محصولات سامسونگ در ایران که باعث بیکاری صنعتگران و کارگران ایرانی شده را بگیرد. در همان نامه نیز اعلام شده بود محصولات سامسونگ، توانایی اخذ مجوز استاندارد را ندارند و همه این محصولات فاقد علامت استاندارد اجباری کالا هستند.
کدام کالاهای سامسونگ استاندارد ندارند؟
واقعیت این است که هیچ یک از محصولات تولیدی سامسونگ علامت استاندارد کالا ندارند. شاید به همین دلیل است محسن بیات، مدیرکل استاندارد تهران اعلام کرده یخچال فریزرها مرتبط به این برند معروف که در حال حاضر در تهران در حال توزیع هستند، فاقد هر گونه استانداری است و این یخچال و فریزرها که به عنوان اصل و ساخت کشور کره جنوبی در نمایندگیهای سامسونگ عرضه میشود مجوز استاندارد برای مونتاژ در ایران را ندارد و تاکنون از این اداره کل هیچ مجوزی بر استانداردبودن و گرید انرژی دریافت نکرده است.
از سوی دیگر این را نیز باید در نظر گرفتن سایر محصولات لوازم خانگی تولید شده در مجموعه شرکتهای وابسته به سامسونگ در ایران نیز فاقد استاندارد و برچسب گرید انرژی هستند. از جمله این محصولات تلویزیون، لباسشویی و جاروبرقی است که باید طبق قانون جمهوری اسلامی ایران، دارای استاندارد اجباری کالا باشد ولی تاکنون این کالاها بدون نام و نشان استاندارد و بر اساس برچسب انرژی جعلی در بازار توزیع می شده است. گزارشهایی از آتش گرفتن تلویزیونهای سامسونگ و فقدان خدمات پس از فروش مناسب توسط سام سرویس مکررا منتشر شده که نشان می دهد این کالاهای غیراستاندارد، فاقد ایمنی لازم جهت نصب و استقرار در خانه شهروندان است.
گفتنی است به جز کارخانه خیبر سامسونگ، سالن مونتاژ دیگری از لوازم خانگی نیز توسط شرکت تکوین الکترونیک در کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص کرج مشغول فعالیت است که شرایطی مشابه یخچال و فریزرهای فاقد استاندارد و دارای برچسب جعلی انرژی دارند.