به گزارش«
ميزنفت»، در این رتبه بندی، دانشگاه تهران در رتبه 201 تا 300 جهان و در جایگاه اول ملی، در کنار دانشگاههای معتبری چون ویکتوریا، واترلو، یورک، اتاوا، فلوریدای جنوبی، ماریلند بالتیمور، نوتردام، نبراسکا و اوتاگو قرار گرفته و پس از آن، دانشگاه صنعتی شریف در جایگاه دوم و در رتبه 401 تا 500 جهان قرار دارد.
در آخرین ویرایش این رتبه بندی در سال 2015، بخش فنی و مهندسی دانشگاه تهران، رتبه 51تا75 را به خود اختصاص داده است که مشابه جایگاه کسب شده در ویرایش سال 2014 همین نظام رتبه بندی در بخش فنی و مهندسی است.
نظام رتبه بندی شانگهای، یکی از معتبرترین نظام های بین المللی برای رتبه بندی دانشگاه ها و مؤسسه های آموزشی و پژوهشی است که از سال 2003 راه اندازی شده است. این نظام از 6شاخص اصلی جهت رتبه بندی دانشگاه ها استفاده می کند، از جمله تعداد فارغ التحصیلان و اساتیدی که جایزه نوبل یا جایزه های مهم حوزه های دیگر را کسب کرده اند، تعداد محققان پراستناد که توسط مؤسسه «تامسون رویترز» مشخص می شوند، تعداد مقالات منتشرشده در مجلات «ساینس» و «نیچر»، تعداد مقالات منتشرشده در نمایه استنادی علوم و نمایه استنادی علوم اجتماعی و عملکرد سرانه ی آموزشی با در نظر گرفتن اندازه مؤسسه و تعداد دانشجویان و اساتید است. سالانه بیش از 1000 مؤسسه توسط این نظام رتبه بندی می شوند که اسامی 500 مؤسسه برتر بر روی وب سایت مؤسسه مشخص و منتشر می شوند.
منبع:ایرنا