به گزارش«
ميزنفت»،بازار بزرگ شهر، تنها مکانی برای خرید اشیا سنتی و آنتیک، خوراکی های رنگارنگ و پارچه های الوان و زربافت نیست.
بازار محل ملاقات فرهنگها، آداب و رسوم، لباسها، سنتها و شناخت مردمان یک کشور است.
بازار مهمترین مکان هر شهری است که در آن می توان عصاره تمام تاریخ، هنرو اقتصاد ملتی را به چشم دید و لمس کرد و با فرهنگ و سبک زندگی شان آشنا شد.
در این گزارش با 6 بازار بزرگ جهان آشنا خواهید شد که برخی از آن در زمره قدیمی ترین بازارهای دنیا نیز هستند.
بازار Panjiayuam jiubue در پکن
برای شناخت چین قدیم این بازار که بازار اشباح نیز نامیده می شود بهترین مکان و در دسترس ترین آنها است. آخر هر هفته، فروشندگان، عتیقه جات، ابزارهای قدیمی، چینی جات زیبا، ظروف ظریف و دست ساز و هرچه که در تصورتان بگنجد را در این بازار تاریخی در معرض نمایش بازدیدکنندگان و مشتریان خارجی و داخلی قرار می دهند. برای بازدید از این بازار سنتی بهتر آن است که از اول صبح راهی بازار شده و چنانچه قصد خرید کالایی را دارد چانه زدن را فراموش نکنید!
بازار بروکلین در نیویورک
این بازار قدمت زیادی نداشته و در سال 2008 راه اندازی شده است. با این حال بازار بروکلین توانست خیلی زود گسترش یابد و در زمره بزرگترین بازارهای جهان قرار گیرد. دراین بازار که در روزهای شنبه و یکشنبه هر هفته برقرار است،هنرمندان و صنعتگران، آثار زیبای خود را عرضه کرده و به قیمت نه چندان بالایی به فروش می رسانند. بعضی از این هنرمندان، در طی این چند سال، از جمله هنرمندان شناخته شده آمریکا قرار گرفته اند. بنابراین خرید هر یک از این آثار هنری می تواند شانسی بالقوه برای داشتن یک اثر با ارزش و قیمتی در آینده باشد.
بازار بزرگ استانبول
بازار بزرگ استانبول قدمتی 600 ساله داشته و از قدیمی ترین، زیباترین و بزرگترین بازارهای جهان به حساب می آید. این بازار سنتی که امروزه از جاذبه های مهم گردشگری کشور ترکیه محسوب می شود سالانه چیزی در حدود 15 میلیون بازدید کننده دارد. بازار بزرگ سنتی دارای 4000 مغازه بزرگ و کوچک بوده و تا 60 کوچه امتداد یافته است. بازدید از این بازار یک روز کامل زمان می برد و در پایان این بازدید لذت بخش، حمام سنتی و چایخانه معروف بازار در خدمت گردشگران است.
بازار سرتپ در پاریس
در دهه 1970 میلادی «الن سرتپ» پسر یک دست دوم فروش سلاح های قدیمی ، گاراژ قدیمی سیتروئن را خریداری کرد و با گشایش 120 بوتیک کوچک، به گسترش این گاراژ قدیمی پرداخت. این بازار هم اکنون از بازارهای تخصصی وسایل آنتیک گران قیمت به شمار می رود و 2500 فروشنده عتیقه جات در این بازار مشغول به کار هستند. از جمله آثار عرضه شده در این بازار اشیا متعلق به قرن20و 14،15،18،19 میلادی ، تابلوهای نفیس، لوسترهای باارزش و جواهرات قدیمی است.
بازار چاتوچاک بانگوک
این بازار با 15000 فروشنده و مساحتی بیش از 14 هکتار از بزرگترین و در عین حال تخصصی ترین بازارهای کشور تایلند محسوب می شود. در این بازار که در دو روز پایانی هفته برقرار است مجموعه ای گسترده از انواع کمیاب گیاهان و گلها - به ویژه گونه های نایاب ارکیده- و همچنین حیوانات خانگی و وحشی همچون مار و سوسمار و .... یافت می شود. قسمتی از این بازار نیز به اشیاء عتیقه و قدیمی تعلق دارد.
بازار السوق در شهر مراکش
این بازار از روزگار گذشته مکان دادوستدهای تجاری بوده است. السوق اگر چه در طول زمان بسیار مدرن و امروزی شده و درآن می توان حتی ابزارهای نوین ودست اول دنیای تکنولوژی را یافت، اما همچنان از جاذبه های گردشگری شهر مراکش محسوب می شود و نشان از سنت و فرهنگ کشور مراکش دارد. مهمترین کالا در بازار، فرشها و قالیچه های قدیمی و رنگارنگ و ابزار و آلات موسیقی است. لباسهای پشمی،ظروف نقره ای و آثار دست ساز چرمی نیز از جمله کالاهای مخصوص بازار سنتی شهر مراکش است.
منبع: بازارخبر