به گزارش«
ميزنفت»، محمود واعظی عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ما در وزارتخانه ارتباطات و فناری اطلاعات با لبه تکنولوژی مواجه هستیم، اظهار داشت: پیشرفته ترین تکنولوژی های جهان امروز به حوزه فضایی، (آی تی)، ارتباطات و مخابرات مربوط می شود.
وی با بیان اینکه در سال های گذشته به دلیل برخی محدودیت ها قادر نبودیم از این تکنولوژی ها استفاده کنیم، عنوان کرد: در گذشته هم با مشکلات فنی و هم مالی در حوزه تکنولوژی مواجه بودیم ولی امروز با پیروزی های به دست آمده می توانیم این ادعا را داشته باشیم در آینده در مناقصه های این حوزه بهترین موارد را انتخاب خواهیم کرد.
کلید خوردن ماهواره ملی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه مردم کشور در همه نقاط نیازمند استفاده از امکانات ارتباطی از جمله اینترنت هستند، بیان داشت: با توجه به اینکه در دنیای امروز (آی سی تی) پیشران توسعه و توانمند ساز بخش های مختلف بوده رسالت ما نیز فراهم کردن زیرساخت های توسعه کشور و توانمندسازی بخش های آموزش، سلامت، کشاورزی، تجارت، اقتصاد کشور و ... است.
واعظی با بیان اینکه الان هیچ بخشی در دنیا وجود ندارد که برای بالا بردن بهره وری خود با مسئله آی تی تلفیق نشده باشد، ادامه داد: ما اعتقاد داریم آنچه که به عنوان دولت خدمات رسانی می کنیم تنها باید برای تامین زیرساخت ها باشد.
وی گفت: آن مقدار که دولت در بخش (آی سی تی) سرمایه گذاری می کند سه یا چهار برابر آن را بایستی بخش خصوصی بیاورد به همین دلیل فضا را برای این بخش فراهم کرده ایم و امیدوارم با فضای جدیدی که به وجود آمده است بتوانیم از سرمایه گذاری خارجی نیز برای توسعه (آی سی تی) کشور هم استفاده کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به کلید خوردن ماهواره ملی اشاره کرد و بیان داشت: در این زمینه دنبال مذاکرات با شرکت های بزرگ هستیم و در داخل کشور نیز تحقیقاتی را برای خودکفایی در این زمینه انجام می دهیم.
ایجاد ۳۰ هزار شغل مستقیم
واعظی تصریح کرد: طی دو سال گذشته در بخش های مختلف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دو تا سه برابر افزایش داشته ایم که می توان به افزایش پهنای باند در کشور اشاره کرد.
وی با بیان این مطلب که در ابتدای دولت یازدهم پهنای باند داخل ۶۰۰ گیگا بیت بر ثانیه بود، اضافه کرد: امروز این پهنای باند چهار برابر شده و به دو هزار و ۴۰۰ گیگا بیت بر ثانیه رسیده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد: پهنای باند کشور تا پایان سال جاری به چهار هزار گیگا بیت در ثانیه افزایش یابد.
واعظی به وعده وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ایجاد ۳۰ هزار شغل مستقیم در این حوزه در سال گدشته اشاره کرد و گفت: در این راستا قدم های خوبی برداشته شد و امسال نیز وعده کرده ایم ۱۰۰ هزار شغل در این حوزه ایجاد کنیم.
وی واگذاری نسل سه و چهار را راهی برای ایجاد اشتغال افراد بیشتری دانست و افزود: امسال اولویت وزارتخانه این است که در محتوای بومی و داخلی کار کرده و اپلیکیشن نویسی را در دستور کار قرار دهد.
همه مردم از اپراتور نسل سوم ابراز رضایت دارند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از وظایف این وزارتخانه را ایمن سازی ارتباطات مردم، دولت و بخش خصوصی دانست و بیان داشت: در این راستا سرمایه گذاری های زیادی صورت گرفته است و چند ماه پیش سیستم «اس ا سی» که امنیت شبکه را برقرار می کند را رونمایی کردیم.
واعظی میزان سرمایه گذاری صورت گرفته در ارتباط با بحث امنیت و صیانت طی سال گذشته را حدود ۱۳۰ میلیارد تومان برشمرد و افزود: امسال نیز ممکن است حدود ۱۸۰ میلیارد تومان در این زمینه سرمایه گذاری کنیم.
وی با اشاره به اینکه همه مردم از اپراتور نسل سوم ابراز رضایت دارند، عنوان کرد: در کمتر از هشت ماه حدود ۲۰ میلیون نفر در حال استفاده از اپراتور نسل سوم هستند و این اپراتور تحول بزرگی در کشور ایجاد کرده است.
مانعی برای انتقال از اپراتور نسل سوم به نسل چهارم وجود ندارد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: شبکه عظیم نسل سوم ممکن است در برخی نقاط کشور دچار اختلالاتی شود که برای رفع این مشکل اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
واعظی با بیان اینکه مانعی برای انتقال از اپراتور نسل سوم به نسل چهارم وجود ندارد بیان داشت: خواسته مردم بایستی از ما این باشد که اپراتور نسل چهارم را وارد کرده تا سرعت بالا رفته و کارایی بیشتر شود.
وی به انجام اطلاعاتی برای راه اندازی اپراتور نسل چهارم اشاره کرد و گفت: اگر کار تحقیقاتی ما به این نتیجه برسد بازار جدیدی برای اپراتور چهارم وجود دارد به این طرح پروانه تعلق خواهد گرفت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: در سفر به لرستان قرار شد مسئولان استان نقاط کور و مناطق گردشگری استان را به ما معرفی کرده تا این مناطق را در اولویت خدمات رسانی قرار دهیم.
واعظی به مردم لرستان قول داد تا پایان امسال زیرساخت های استان را هم از لحاظ فیبر نوری و هم از نظر انتقال و پهنای باند به گونه ای گسترش یابد که هیچ شرکت و اپراتوری محدودیتی نداشته باشند.
منبع:مهر