به گزارش «
ميزنفت»، اختلافات اقلیم کردستان با عراق از همان روزهای نخست حمله دوم امریکا به بین النهرین آغاز شد و با وجود همه تلاش های صورت گرفته برای همراه کردن کردستان برای تشکیل عراق واحد، کردها با همراهی ترکیه بازی را به هم زدند و حداقل در حوزه نفت، خود را ملزم به همراهی با سیاست های دولت مرکزی ندیدند.
کردستان عراق که منابع نفت قابل ملاحضه ای دارد و بر اساس آمارهای اعلا شده از سوی دولت محلی کردستان، تا کنون بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه از این منابع استخراج و صادر شده است که بیش از ۷۰ ردصد آن از سال ۲۱۲ تا به امروز تولید شده است.
دولت مرکزی عراق که طی چند سال گذشته تا به امروز، به کردستان هشدار داده بود که باید نفت این اقلیم، توسط بغداد صادر شود و زیر نظر وزارت نفت باشد اما کردها با کوبیدن چکش های خود یکی به میخ و یکی به نعل، زمان خریدند تا این که عراق درگیر داعش شد و کردها با جسارت مثال زدنی، اعلام کردند که یک چهرام درآمدهای نفتی عراق برای ماست.
آن ها بی تفاوت به تحولات عراق، با شرکت های روسی و واسطه های ترکیه ای، فروش نفت خود را افزایش داده و قصد دارند با احداث خطوط لوله نفت، روند صعودی صادرات نفت خود را حفظ کنند.
جدیدترنی اخبار حاکی از آن است این اقلیم، یک خط لوله ارتباطی بین کرکوک تا خط لوله جدید احداث شده به ترکیه احداث کرد. وزیر منابع طبیعی کردستان عراق گفت: این منطقه یک خط لوله جدید بین کرکوک و خط لوله جدید احداث شده به ترکیه ساخته است که کنترل کردستان را روی منابع نفتی شمالی عراق افزایش و وابستگی آنها را به عراق کاهش می دهد.
* بلال اردوغان فرزند رجب طیب اردوغان در کنار داعشی ها این در حالی است که کردستان عراق صادرات مستقل نفت را از طریق دور زدن سیستم خط لوله بغداد در ماه می آغاز کرد و تاکنون دو نفتکش از این خط لوله بارگیری کردهاند.
اما نکته جالب تر در این باره مربوط به صادرات غیر قانونی نفت عراق به اسرائیل است که هیاهوی بسیاری در میان نمایندگان مجلس عراق به پا کرده است؛ رحاب العبوده یکی از نمایندگان پارلمان عراق و عضو کمیسیون انرژی در روز جمعه هفته گذشته از دولت فدرال عراق در بغداد خواسته بود تا در خصوص این اقدام یعنی صادرات غیر قانونی نفت عراق از سوی مقامات اقلیم کردستان عراق تحقیقات و بازرسی هایی را اغاز کند، چرا که براساس اطلاعاتی که به این کمیسیون رسیده بود کردستان عراق در حال انتقال و فروش این نفت به اسرائیل است.
خبرهای رسمی هم این موضوع را تایید می کند به طوری که رویترز گزارش داد: نفتکش حامل نفت قاچاق دولت مرکزی عراق که بدون موافقت بغداد و به صورت غیر مجاز از سوی اقلیم کردستان صادر می شده در بندر شهر ساحلی عسقلان فلسطین اشغالی پهلو گرفت.
این نفتکش بزرگ بنام اس سی اف التای به صورت مستقیم نفت را بعد از واسطه بودن یک نفتکش دیگر از ببدر جیهان ترکیه و بعد از مملو شدن مجازن آن با نفت صادراتی غیر قانونی اقلیم کردستان ترک کرده بود.
نکته قابل تامل در این میان، بازیگردانی ترکیه در مناقشات اخیر است به طوری که ترکیه با حمایت غیر ملموس از داعش و دولت محلی کردستان، قصد دارد خود را به هاب منطقه تبدیل کند و نفت بین النهرین را به اروپا و اسرائیل منتقل می کند تا نقشی که پیشتر چین و روسیه در میان مناقشات ایفا می کردند این بار توسط آنکارا پیاده سازی شود.