به گزارش «
ميزنفت»، مجله فوربس با طرح این سوال به رمان پل اِردمن در سال ۱۹۷۹ با عنوان «برخورد ۷۹» اشاره کرد که در آن از اقدام شاه ایران برای به چنگ آوردن میدان های نفتی خاورمیانه با اتکا به ارتش کاملا مسلح خود به عنوان دست مایه داستان استفاده شده بود.
فوربس نوشت البته شاه ۲۴ ماه بعد از انتشار این داستان از قدرت خلع شد و ایران مدت کمی پس از آن با جنگ خونین هشت ساله با عراق درگیر شد.
به زعم این مجله اگر اردمن زنده بود، می توانست نسخه جدیدی از داستان خود را که محتمل تر می نمود، منتشر کند.
فوربس می نویسد ایران اکنون ابزارهای لازم برای کنترل پیدا کردن بر میدان های نفتی عربستان سعودی، کویت و همه میادین نفتی عراق را که در آن شبه نظامیانش قوت می گیرند، در اختیار دارد. شبه نظامیان تحت کنترل تهران می توانند تقریبا مانند نیروهای مسلح سبک جنگ جهانی دوم، اهداف امپریالیستی ایران را تحقق بخشند.
در رمان تازه اردمن، نقش برجسته باید به ولادیمیر پوتین مرد قوی روسیه داده شود که اقتصادش به شدت از تحریم ها و قیمت پایین نفت صدمه دیده است. در این فضا، پوتین کاملا در کنار تهران قرار می گیرد، زیرا هر دو طرف ناگزیرند سرمایه های نفتی خود را گسترش دهند.
این تصور چندان سخت نیست زیرا پوتین حتی در دنیای واقعی از عرضه سیستم های دفاع موشکی بسیار پیشرفته به ایران -که هنوز تحت تحریم است و حمله اسرائیل علیه برنامه تسلیحات هسته ای این کشور را مشکل تر می کند- فروگذار نمی کند.
با نگاهی به نقشه عربستان را بین عراق و یمن مشاهده می کنیم عربستان اکثریت مسلمانانش سنی هستند و یک اقلیت شیعه دارد. در جنوب این کشور یمن واقع است. اوباما درباره یمن ادعا کرد این کشور یک داستان موفق در اقدامات علیه تروریسم است. اما اکنون شبه نظامیان تحت حمایت ایران در یمن برتری یافته اند و نیروهای شبه دولت اسلامی، از شرایط خود در این کشور لذت می برند.
سعودی ها به ناچار به حملات هوایی روی آورده اند تا مانع از این پیشروی شوند. در شمال عربستان عراق قرار دارد که ایران در آن کنترل فزاینده ای را تجربه می کند.
آنچه نگرانی سعودی ها را می افزاید این است که بیشتر ثروت نفتی این کشور در ناحیه ای از این پادشاهی قرار دارد که اکثریت شیعه در آن ساکن است. ایران احساس می کند در این ناحیه نباید نگران نیروهای زمینی سعودی باشند.
از نگاه فوربس، برای هر نظریه پرداز نظامی درک اینکه ایران از حرکت گاز انبری در برابر عربستان سعودی استفاده می کند، دشوار نیست.
در زمانی که جهان بر مذاکرات هسته ای آمریکا و ایران تمرکز کرده است، ایران و پوتین به منابع نفتی تازه و در دسترس چشم دوخته اند. آنها باور دارند به رغم پیشروی هفته گذشته شناورهای نیروی دریایی آمریکا به سمت کاروان دریایی ایران، اوباما هیچ اقدام موثری انجام نخواهد داد.
این امر این سوال را مطرح می کند که: اسرائیل برای نجات خود و جهان متمدن مجبور به انجام دادن چه کاری خواهد شد؟