به گزارش «
ميزنفت»، سید حامد واحدی به گفت و گو با فارس نشسته است که بخشی از این گفت و گو را در ادامه می خوانید:
*در حوزه قیمت خوراک پتروشیمی ها کار بسیار درستی انجام شد و امسال مجلس به نرخ خوراک ورود پیدا نکرد، زیرا این کار مجلس نیست و این موضوع را بازگرداند به ۳ وزارتخانه که امیدواریم در وزارتخانههای اقتصادی دولت این هماهنگی ایجاد شود و متأثر از مشاورین خودشان نشوند.برخی از این انجمنها مشاورین وزیر هستند و اثرگذاری هم دارند قطعاً چیزی که به پتروشیمی ها کمک کند جذب سرمایه گذار در این صنعت است.
* به نظر من قیمت خوراک باید زیر ۱۰ سنت و بیشتر از ۹ سنت باشد؛ الان مسئولان امر بر اساس میانگین وزنی به دنبال نرخگذاری هستند که به نظرم بر همین اساس در نرخهای ۹ تا ۱۰ سنت قرار میگیرد. این قیمت میتواند شائبههایی را بر داشته باشد.
*خوراک ۳ یا ۴ سنت اشتباه بزرگی بود، بارها اعلام کردیم نرخ خوراک را پلکانی افزایش دهیم تا تحت فشار قرار نگیریم اما خیلی از همین واحدهای پتروشیمی این موضوع را قبول نکردند و سودهای زیادی و فضایی میخواستند، آنهم در کشوری که دیگر صنایع آن ورشکسته است شما نمیتوانید بیایید ۲۰۰ درصد سود ببرید و این حرف منطقی و حاکمیتی است.
*البته دو وزارتخانه مقداری چالش جدی خواهند داشت، مثلاً وزارت صنعت، معدن و تجارت خوراک ارزان را میخواهد اما وزارت نفت و آقای زنگنه از سال گذشته بر روی نرخ خوراک ۲۰ سنت تکیه کرده بود.
* باید از مسئولان صنعت نفت پرسید که خصوصیسازی یعنی چی؟ اگر قرار است یک مجموعه از پتروشیمیها را به صورت هلدینگ و به یک گروه خاصی واگذار کنیم این خصوصیسازی نیست در صورتی که به یک گروه خاص انحصار دادیم.اگر نخواهیم انحصار بشکنیم و دست بخش خصوصی را باز بگذاریم و رقابت ایجاد کنیم قطعاً پیشرفت نخواهیم کرد. ما در روند خصوصیسازی بحثهایی داریم اما امروز که این کار صورت گرفته نمیتوانیم بگوییم چرا فلانی صاحب پتروشیمی است ولی ما نیستیم.
*با این مخالفم که تیم جدید صنعت پتروشیمی اعلام کرده است ای کاش واگذاری انجام نمیشد و اگر پتروشیمی دولتی بود بیشتر توسعه پیدا میکرد. در واقع این یک دیدگاه اشتباه است مسئولان صنعت پتروشیمی میخواهند پتروشیمی ها را مانند هلدینگ خلیج فارس به یک گروه و قشر خاص واگذار کنند که به این کار خصوصیسازی نمیگویند.