۰

العرب: اظهارات غربي ها مويد وجود توطئه براي کاهش قيمت نفت است

روزنامه العرب نوشت اظهارات مقامات آمریکائی و اروپائی موید وجود توطئه در کاهش بهای نفت است.
العرب: اظهارات غربي ها مويد وجود توطئه براي کاهش قيمت نفت است
به گزارش «ميزنفت»، به نوشته امروز روزنامه العرب چاپ لندن دراینترنت ،‌ اظهارات مقامات غربی به نظریه وجود توطئه در سقوط شدید بهای نفت دامن می زند و دراین راستا گمانه زنیهای سیاسی و اقتصادی را به دنبال داشته است و این فرضیه را مطرح کرده است که این کاهش نمی تواند در فضای سیاسی بین المللی که نفت فاکتور مهمی در آن محسوب می شود غیرعمدی باشد.
 
العرب می افزاید نظریه های وجود توطئه، بر اکثر واکنشهایی که به کاهش شدید بهای نفت صورت گرفته است حاکم بوده است و با توجه به اظهارات مقامات آمریکائی و اروپائی این نظریه ها تقویت می شوند. دراین راستا مسئولان آمریکائی تاکید کرده اند به عقیده آنها کاهش بهای نفت تا کنون به نفع اقتصاد آمریکا بوده است. تحلیلگران اروپائی هم انتظار دارند کاهش شدید بهای نفت برای منطقه یورو مفید واقع شود. بنا به گفته ناظران سیاسی ،‌منطقه یورو رو به مرحله رکود اقتصادی پیش می رود ولی کاهش بهای نفت امید به حرکت در آوردن اقتصاد را به وجود آورده است. 

مارتین فانسلبن رئیس اتاق بازرگانی و صنایع آلمان معتقد است کاهش بهای نفت به منزله بسته بزرگی برای به حرکت در آوردن اقتصاد است. روزنامه آلمانی « بیلد » هم اخیرا گزارش داده است اگر بهای نفت در همین سطح باقی بماند بیست میلیارد دلار از بار ( هزینه های) شرکتها و مصرف کنندگان کاسته خواهد شد. 

تحلیلگران دراین خصوص معتقدند کشورهای وارد کننده نفت همچون آمریکا ،‌اتحادیه اروپا و کشورهای شرق آسیا بیشترین بهره را از کاهش بهای نفت می برند و به همین خاطر کاهش بهای نفت به پنجاه دلار عاری از « توطئه » سیاسی و اقتصادی نیست. تحلیلگران همچنین می گویند شاید هدف واشنگتن علاوه بر بهره برداری اقتصادی از کاهش بهای نفت درهم شکستن تاثیر گذاری روسیه و ایران و مقابله با نقش آنها در پرونده های منطقه به ویژه بحران اوکراین ،‌سوریه و عراق باشد. 

تحلیلگران همچنین خاطر نشان می کنند افزایش تولید نفت شل(شیست یا صخره ای) آمریکا منجر به ایجاد تغییرات اساسی در بازارهای جهانی نفت شده است و ارزیابی این تحلیلگران بر اساس اظهارات مقامات آمریکائی است که(این اظهارات) تایید می کنند دولت اوباما در افزایش تولید داخلی نفت و گاز موفق بوده است. 

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید دراین راستا روز دوشنبه گفت کاهش بهای نفت به نفع اقتصاد آمریکا به ویژه به نفع قشر متوسط است که رئیس جمهوری آن ( قشر ) را در اقتصاد کشور حیاتی قلمداد می کند. 

وی خاطر نشان کرد واشنگتن با وجود هزینه های بالای تولید نفت شل به استخراج آن اقدام کرده است و این امر به خاطر کاهش اتکاء به نفت کشورهای عربی، حد اقل در این برهه صورت گرفته است. با همه اینها کشورهای مهم تولید کننده نفت عضو سازمان اوپک معتقدند کشورهای خارج از این سازمان با اقدامات نسنجیده شان منجر به کاهش بهای نفت شده اند. 

برخی تحلیلگران حامی وجود «‌توطئه » دراین خصوص خاطر نشان می کنند آمریکائیها اولین گامها را در راستای کاهش بهای نفت و از طریق تاثیر گذاری بر عملکرد اوپک برداشته اند.
 
این دسته از تحلیلگران تاکید می کنند واشنگتن تلاش کرده است با تلاش اوپک برای بازگرداندن توازن بهای جهانی نفت مقابله کند و سقف تولید (اوپک ) در همین حد باقی بماند که نتیجه آن مازاد شدید تولید نفت و کاهش بهای آن به شکل کنونی بوده است.
 
برخی از تحلیلگران هم معتقدند کشورهای عربی تولید کننده نفت خلیج فارس عامل کاهش بهای نفت هستند. چون این کشورها بر حفظ میانگین تولید کنونی با وجود بالا بودن عرضه نفت ،‌ پافشاری کرده اند. به عقیده این تحلیلگران هدف از این اقدام مقابله با افزایش تولید نفت شل بوده است تا بهای نفت را بعدا در اختیار بگیرند. با همه اینها تحلیلگران مخالف معتقدند این نظریه درست نیست چون کشورهای عربی خلیج فارس بیشترین زیان را از کاهش بهای نفت متحمل شده اند و این امر بر بورسهای خلیج فارس تاثیر منفی گذاشته است و احتمالا کاهش بهای نفت بر موازنه های منطقه خلیج فارس نیز تاثیر خواهد گذاشت. 

ناظران سیاسی هم تاکید می کنند این منطقی نیست که کشورهای تولید کننده نفت حوزه خلیج فارس که اساسا متکی بر درآمدهای نفتی هستند اقدام به کاهش بهای نفت به زیر پنجاه دلار کرده باشند و در عین حال اوپک مسئول وفور عرضه نفت در بازارها نیست. سهیل بن محمد المزروعی وزیر انرژی امارات روز چهارشنبه ، در گفتگو با روزنامه « نشنال » گفت جذب عرضه فراوان نفت در بازارها کمی زمان خواهد برد و ممکن است چند ماه تا چند سال طول بکشد مگر این که تولید کنندگان خارج از اوپک عاقلانه عمل کنند که دراین صورت ما شاهد اصلاحات مثبتی در سال 2015 خواهیم بود.

 العرب می افزاید به عقیده برخی ناظران ، عربستان احتمالا یکی از طرفهای این بحران است چون ریاض بر حفظ تولید نفت پافشاری کرده است و به همین خاطر با واشنگتن هم مسیر است و می خواهد بر تولید نفتی روسیه وایران تاثیر بگذارد و هدف این است که تهران و مسکو را وادار کند از مواضعشان در خصوص حمایت از نظام سوریه دست بردارند و از مواضع خود در پرونده های منطقه ای عقب نشینی کنند.
جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۳۴
کد مطلب: 4649
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *