به گزارش «
ميزنفت»، این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود در مقاله ای به قلم پاول ریشتر نوشت روسیه روز سه شنبه هشدار داد در واکنش به ادامه تحریم های آمریکا، ممکن است همکاری خود را با واشنگتن در مورد ایران و سوریه متوقف کند.
یک روز پس از آن که دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا تازه ترین مجازات های خود را بر ضد روسیه اعلام کرد، الکساندر لوکاشنویچ، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت این تحریم ها چشم انداز همکاری های دوجانبه را برای حل مشکلات مربوط به برنامه هسته ای ایران، بحران سوریه و دیگر مشکلات حاد بین المللی متزلزل کرده است.
وی در بیانیه ای افزود: «همانطور که واشنگتن پیش از این نیز شاهد بوده است، ما این اقدامات غیردوستانه را بدون پاسخ نخواهیم گذاشت.»
وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد چهار مقام روس را به علت نقض حقوق بشر تحریم می کند.
دو مقام روس به علت نقش داشتن در پنهان کردن مرگ سرگئی ماگنیتسکی، وکیل روس که ادعا کرده بود فساد گسترده ای در دولت روسیه وجود دارد، با ممنوعیت صدور ویزا و همچنین مسدود شدن دارایی هایشان در آمریکا مواجه شدند. همین مجازات ها برای دو مقام دیگر نیز که متهم به همکاری در ربودن و شکنجه یک فعال حقوق بشر چچنی به نام روسلان کوتایوف هستند اعمال شد.
در هجدهم دسامبر، اوباما در واکنش به الحاق منطقه کریمه اوکراین به روسیه در بهار گذشته و حمایت نظامی این کشور از جدایی طلبان در شرق این کشور، قانونی را امضا کرد که هدف آن تحریم صنایع دفاع، انرژی و بانکی روسیه بود. بر اساس این قانون، دولت آمریکا این اختیار را پیدا کرد که ۳۵۰ میلیون دلار سلاح برای جنگ با جدایی طلبان در اختیار دولت اوکراین قرار دهد.
دولت آمریکا امسال در و اکنش به اقدامات روسیه در اوکراین پنج بار افراد و سازمان های روسیه را تحریم کرده است.
یک مقام بلند پایه وزارت امور خارجه آمریکا که نخواست نامش فاش شود روز دوشنبه گفت مسکو احتمالا به تحریم های اخیر واکنش نشان خواهد داد و ممکن است آن را تلافی کند.
وی افزود: «مسکو امسال در واکنش به تحریم های قبلی نیز اقدامات تلافی جویانه انجام داده است.»
در ادامه این مقاله آمده است مسکو همچنان به همکاری خود با دولت اوباما در مذاکرات بر سر برنامه بحث برانگیز هسته ای ایران ادامه داده است. این کشور دلایل زیادی برای ادامه این همکاری دارد زیرا می خواهد نقشی در این مذاکرات پر سر و صدا داشته باشد و ارتباط پر سود هسته ای غیرنظامی خود را با تهران گسترش دهد. اما روسیه می تواند اهداف آمریکا را در مذاکرات میان ایران و شش قدرت جهانی نقش بر آب کند. زیرا رسیدن به توافق جامعی که برنامه هسته ای ایران را در ازای کاهش تحریم های اقتصادی محدود کند برای دولت اوباما بیش از کرملین اهمیت دارد.
در حالی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نمی خواهد به چشم کسی دیده شود که در مقابل فشارهای غرب تسلیم شده است اما بسیاری از مقامات و تحلیلگران بر این عقیده اند که وی احتمالا خواستار کاهش تنش ها با غرب است تا از این طریق بتواند فشارهای اقتصادی که با کاهش شدید قیمت نفت و تاثیرات تحریم های غرب بر دولتش وارد شده است کم کند.
یک مقام بلند پایه دولتی (آمریکایی) که نخواست نامش فاش شود در مصاحبه ای گفت: «پوتین احتمالا متوجه شده که داشتن رابطه بهتر با آمریکا به نفعش است.»