۰

کسری بودجه نخستین صادرکننده نفت جهان

کاهش بهای نفت پیش بینی کسری بودجه عربستان را به سطحی بی سابقه رساند.
کسری بودجه نخستین صادرکننده نفت جهان
به گزارش «ميزنفت» به نقل از  افکارنیوز، عربستان سعودی، نخستین صادر کننده نفت جهان، با در نظر گرفتن نوسانات بهای نفت کسری بودجه قابل توجهی را با ادامه روند افزایش هزینه ها برای سال ۲۰۱۵ پیش بینی کرد. 

سال آینده کسری بودجه ۳۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری در انتظار عربستان از اعضای اصلی سازمان کشورهای صادر کننده نفت ( اوپک ) است. 

این نخستین کسری بودجه عربستان بعد از سال ۲۰۱۱ و بالاترین رقمی است که ریاض تاکنون پیش بینی کرده است. 

دولت عربستان در نشستی فوق العاده هزینه ۸۶۰ میلیارد ریالی ( ۲۲۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری ) و درآمد ۷۱۵ میلیارد ریالی ( ۱۹۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری ) را برای سال آینده پیش بینی کرد. 

بر اساس بیانیه منتشر شده در پایان این نشست با ریاست سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد عربستان، میزان هزینه ها در مقایسه با پیش بینی های لایحه بودجه ۲۰۱۴ ( ۸۵۵ میلیارد ریال ) اندکی افزایش یافت اما درآمدها ۱۴۰ میلیارد ریال ( ۳۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ) با کاهش رو به رو شد. 

این کاهش با سقوط بهای نفت مرتبط است که از نیمه ژوئن بر اثر افزایش عرضه، کاهش تقاضای جهانی و تقویت دلار نیمی از ارزش خود را از دست داده است.
درخواست ملک عبدالله، پادشاه عربستان، از دولت برای « منطقی کردن هزینه ها » و فرمان او برای « اجرای دقیق و موثر لایحه بودجه » از نشانه های پیامد این نوسانات بر اقتصاد این کشور است که تا ۹۰ درصد درآمدهای خود را از راه نفت تامین می کند. 

ملکه عبدالله به اعضای دولت عربستان گفته است: « شما از کندی رشد اقتصاد جهانی و تحولات بازار نفت آگاه هستید که بهای نفت را تا این اندازه کاهش داده است .» 

صندوق بین المللی پول هشدار داده است سقوط بهای نفت بودجه کشورها را در سال ۲۰۱۵ به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد. 

در صورتی که بهای نفت در سطح فعلی حدود ۶۰ دلار برای هر بشکه نفت برنت حفظ شود عربستان نیمی از درآمدهای خود را از دست خواهد داد. 

درآمد عربستان سال ۲۰۱۳ حدود ۲۷۶ میلیارد دلار بود. 

در همین حال ابراهیم یوسف، وزیر دارایی عربستان هفته گذشته اعلام کرد ریاض به رغم سقوط بهای نفت روند افزایش هزینه ها را برای طرح های توسعه حفظ خواهد کرد. 

عربستان ذخایر ارزی قابل توجه دارد و بدهی دولتی خود را با درآمدهای نفتی سال های اخیر کاهش داده است و به گفته وی، به این کشور امکان می دهد در صورت کاهش درآمد با مشکل رو به رو نشود. 

عربستان که هر روز حدود نه میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه نفت تولید می کند احتمال دارد ذخایر ارزی خود را که ۷۵۰ میلیارد دلار بر آورد شده است از دست بدهد. 

ملک عبدالله به علاوه به وزارت دارایی اجازه داده است از ذخایر ارزی و انتشار اوراق قرضه برای جبران کسری بودجه استفاده کند. 

دولت عربستان در بیانیه خود اعلام کرد به تامین هزینه « طرح ها و برنامه های توسعه آموزشی و بهداشت و خدمات اجتماعی » و « ایجاد فرصت های شغلی بیشتر برای جوانان » ادامه خواهد داد. 

به عقیده تحلیلگران، مقامات عربستانی از حفظ صلح اجتماعی در فضای منطقه ای به ویژه با نا آرامی در کشورهای بهار عربی و فعال شدن گروه های تکفیری از جمله دولت اسلامی در عراق و سوریه نگران هستند. 

در پی کاهش بهای نفت، آژانس اعتبار سنجی استاندارد اند پورز دورنمای اقتصادی عربستان را از وضع مثبت به با ثبات کاهش داده است. 

بهای نفت روز چهارشنبه در بازار نیویورک بعد از اعلام افزایش غیر منتظره ذخایر آمریکا که نگرانی ها را درباره افزایش عرضه سبب شد، کاهش یافت.
جمعه ۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۲۱
کد مطلب: 4433
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *