به گزارش
میز نفت ، صبح امروز (سهشنبه) بزرگداشت نود و یکمین سالروز صنعت سیمان و همچنین در کنار آن، نمایشگاه فنآوریهای نوین در صنعت سیمان در محل هتل المپیک تهران آغاز شد؛ این همایش و نمایشگاه طی دو روز (١١ و ١٢ دی ماه) با حضور فعالان صنعت سیمان برپاست.
در همایش و نمایشگاه تخصصی فنآوریهای نوین
صنعت سیمان، آخرین دستاوردهای علمی و فناوری در زمینه تولید سیمان، کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی محیط زیست و افزایش کیفیت محصولات معرفی می شود.
افزایش ظرفیت تولید سیمان در ایران
علیاکبر الوندیان- دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان- در این مراسم ضمن اشاره به تاریخچه صنعت سیمان در ایران، اظهار کرد: اولین کارخانه سیمان در سال ۱۳۱۲ با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰۰ تن احداث شد، اما اکنون ظرفیت تولید سیمان کشور به حدود سالانه ۸۹.۶ میلیون تن با فعالیت ۶٨ کارخانه سیمان در کشور رسیده است.
وی در ادامه ضمن تاکید بر چالشهای ناشی از مشکلات این صنعت بزرگ، تصریح کرد: تولید سیمان دنیا به ۴.۱ میلیارد تن رسیده است و ایران در جایگاه ششم جهان قرار داشت، اما به دلیل
ناترازی انرژی و کاهش تولید، متأسفانه به جایگاه هشتم رسیدیم. محدودیت برق در مرداد ماه امسال سبب توقف ۷۰ درصد از کورههای تولید سیمان شد که این تهدید، کورهها را به سمت فصلی کار کردن سوق داده است. این درحالیست که محدودیتهای برق در کنار در
گاز در نیمه دوم سال، منجر به توقف ۳۰ درصد کورهها در دی ماه سال جاری شده شده است.
الوندیان در بخش دیگری از صحبتهای خود بر اهمیت سرمایهگذاری در زمینههای مختلف صنعت سیمان تاکید کرد و گفت: سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر، تولید RDF (پسماندهای پلاستیک و لاستیک)، طراحی و نصب تاسیسات ذخیرهسازی سوخت، توسعه فنآوریهای هوشمند و بهینهسازی مصرف آب از جمله فرصتهای سرمایهگذاری هستند که میتوانند نقش بهسزایی در رشد و ارتقا جایگاه صنعت سیمان ایران داشته باشند.
در ادامه این مراسم، مجید وفاپور- رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور، ضمن تاکید بر اینکه صنعت سیمان، یکی از صنایع مادر و پایه کشور، ضمن اشاره مشکلات ناشی از تحریمها، اظهار کرد: تحریم قاعدتاً برای هر کشوری برکت و لطفی نداشته اما در هر تحریم فرصتها و تهدیدهای نهفته است که میتوان از آنها بهخوبی بهره برد. صنایع مختلف با شناسایی مزیتها توانستهاند این تهدیدها را به فرصتهای جدید تبدیل کنند.
او با اشاره به چالشهای موجود در صنعت سیمان گفت: ناترازی انرژی نفس تولید را گرفته است و انجمن سیمان در حال پیگیری بازیافت انرژی حرارتی سیمان است.
وفاپور، بر وضعیت نامناسب اقتصادی صنعت سیمان و حاشیه سود پایین آن تاکید کرده و از دولت خواست تا در این مسیر از شرکتهای سیمانی حمایت کند تا ضمن کاهش مصرف آب و آلودگی زیستمحیطی، تابآوری این صنعت افزایش پیدا کند.
رایزنی وزارت صمت و وزارت نیرو برای حل مشکل ناترازی صنعت سیمان
در پایان، هومن هادیان-مشاور معاونت معدنی وزارت صمت، نیز که به نمایندگی از مسئولان وزارت صمت در مراسم افتتاحیه شرکت کرده بود، به رایزنیهای صورتگرفته با وزارت نیرو اشاره و تاکید کرد: رایزنیهای مستمر با وزارت نیرو در حال انجام است تا چارهای برای رفع ناترازیهای موجود در صنعت سیمان پیدا کنیم.
منبع : ایسنا