به گزارش
میز نفت ، احداث پالایشگاه آناهیتای کرمانشاه سال ۱۳۸۵ و در جریان سفر اول استانی هیئت دولت وقت(دولت احمدی نژاد) به کرمانشاه به تصویب رسید و قرار شد پالایشگاهی ۱۵۰ هزار بشکهای در نزدیکی کرمانشاه احداث شود. پس از کش و قوسهای فراوان و گذشت حدود دو سال، عملیات احداث این پروژه شهریور ۱۳۸۷ در زمینی به مساحت ۵۷۰ هکتار آغاز و قرار شد آناهیتا با سرمایهگذاری بیش از سه هزار میلیارد تومان - به قیمت آن روز- نیمه دوم سال ۱۳۹۱ وارد مدار فعالیت شود.
اما این وعده راه به جایی نبرد و سالها پروژه به خواب رفت تا اینکه شهریور ۱۳۹۴ برای بار دوم این پروژه کلنگ زنی و این مرتبه اعلام شد اتمام پروژه ۱۲ هزار میلیارد اعتبار میخواهد، یعنی چندین برابر اعتباری که در کلنگ زنی اول اعلام شده بود.
۱۵ سال انتظار برای عملیاتی شدن
با وجود کلنگ زنی دوباره
پالایشگاه آناهیتا و گذشت بیش از ۱۵ سال از شروع ساخت آن، هنوز کار خاصی در این پروژه بزرگ صورت نگرفته و وعدههای چند باره مسئولین کشوری و استانی و نمایندگان مجلس درباره آن، راه به جایی نبرده است. از وعده مذاکره با خارجیها برای سرمایهگذاری در ساخت پالایشگاه آناهیتا گرفته تا ورورد قرارگاه سازندگی خاتم(ص) به آن و....
در آخرین وعده هم محمدطیب صحرایی استاندار پیشین کرمانشاه ۱۵ آذر سال گذشته در نشست با جمعی از دانشجویان استان به مناسبت روز دانشجو از امضاء تفاهم نامه اجرایی تاسیس پالایشگاه آناهیتا خبر داد و عنوان کرد که براساس این تفاهم نامه باید این پروژه ظرف مدت چهار سال احداث شود.
پالایشگاه آناهیتا و تفاهمنامههای بیثمر
آنطور که صحرایی گفته بود این تفاهم نامه بین
صندوق توسعه ملی، وزارت نفت، قرارگاه خاتم(ص)، بانک سپه، استانداری و نایب رییس وقت مجلس-عبدالرضا مصری- به امضاء رسیده، اما آنچه مشخص است گویا این تفاهم نامه هم نتوانسته پالایشگاه آناهیتا را از خواب عمیقش بیدار کند.
حالا چشم کرمانشاهیان به دولت جدید و استاندار تازه منصوب شده این استان است تا شاید در این دوره تحرکی در پالایشگاه آناهیتا ایجاد شود. پالایشگاهی که هم به صورت مستقیم میتواند اشتغال قابل توجهی در استان ایجاد کند و هم صنایع پایین دستی آن محل اشتغال بسیاری از جوانان این دیار شود.
پر واضح است که هرچه اجرای این پروژه بیشتر به تاخیر بیافتد، علاوه بر ایجاد احسای ناامیدی بین مردم، به سرمایهگذاری بسیار بیشتری نیز نیاز خواهد داشت. پروژهای که روزگاری با سه هزار میلیارد تومان به بهره برداری میرسید، اکنون با ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هم جمع نمیشود، لذا نیاز است مسئولین کشوری و استانی به این پروژه کلان توجهی ویژه داشته باشند تا شاید در این دولت به سرانجامی برسد.
منبع : ایسنا