به گزارش میز نفت ، جلیل سالاری در گفتوگو با بخش خبر ساعت ۱۴ شبکه یک سیما در این باره توضیح داد: براساس این طرح، با توجه به بارنامه صادرشده و مبدا و مقصد مشخصشده، امکان سوختگیری در جایگاههایی که در همان مسیر قرار دارند، برای ناوگان دیزلی فراهم است.
وی افزود: این طرح با توجه به ۱۳ نوع کاربری در حوزه حملونقل خودروهای پایه گازوئیل سنگین، بهصورت تدریجی در تناژهای مختلف اجرایی خواهد شد.معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تأکید کرد: اجرای سامانه جامع پیمایش از سال ۱۳۹۳ تکلیف شده بود و در سال ۱۳۹۸ مجدد مصوبه شورای اقتصاد را دریافت کرد.
سالاری بیان کرد: قیمت نفتگاز در کشور لیتری ۳۰۰ تومان است که این قیمت در کشورهای همجوار از ۴۵ تا ۵۲ هزار تومان در هر لیتر محاسبه میشود و به دلیل همین اختلاف قیمت، حجم مصرف نفتگاز در بخش حملونقل ناوگان دیزلی در سال ۱۴۰۳ در مقایسه با پارسال ۸ میلیون لیتر افزایش یافته و از روزانه ۵۷ میلیون لیتری به ۶۵ میلیون لیتری رسیده است.
وی با اشاره به اینکه به دلیل شکاف قیمتی با کشورهای همجوار، تعداد بارنامههای جعلی افزایش یافته بود، گفت: در چنین شرایطی دستگاههای امنیتی مرتب عرضه خارج از شبکه را پیگیری میکردند و برای مدیریت و جلوگیری از عرضه خارج از شبکه سوخت، سامانه جامع پیمایش تکلیف شد که شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بهدنبال آن، اجرای طرح جامع مپینگ را در جایگاههای سوخت سراسر کشور در ۶ هزار نقطه برنامهریزی کرد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ادامه داد: با اجراییشدن این طرح و با هماهنگی سازمان راهداری و حملونقل جادهای و انجمن صنفی حملونقل کالا، بارنامهها براساس اسناد حمل و مسیر مشخص حملونقل، سوخت دریافت میکنند که این موضوع به تدریج در طول این ماه عملیاتی میشود.
سالاری افزود: پیشبینی ما این است که در گام نخست اجرای این طرح، مصرف گازوئیل روزانه ۵ تا ۶ میلیون لیتر کاهش مییابد.
وی تأکید کرد: خودروها و ناوگانی که در عملیات حملونقل فعال هستند، به حجم کافی سوخت دریافت خواهند کرد و در مواردی که بارنامهها و ناوگان غیرفعال باشند، سهمیه سوخت پایه به آنها تعلق نمیگیرد و تنها خودروهای فعال به حجم کافی سوخت را دریافت می کنند.
منبع: اقتصادنیوز
يکشنبه ۳۱ تير ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۲۷