۰
ایران آماده همکاری با بریکس

تشریح جزئیات سفر هیأت پارلمانی ایران به روسیه

عضو هیات رئیسه کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: ایران با توجه به ذخایر غنی قادر به تامین نفت و گاز مورد نیاز کشورهای عضو پیمان بریکس است و در مقابل آنها هم می‌توانند در حوزه‌های مختلف بانکی و مبادلات تجاری با کشورمان همکاری کنند.
پوتین | میز نفت
پوتین | میز نفت
به گزارش میز نفت ، سید روح الله موسوی که برای شرکت در اجلاس بریکس به روسیه سفر کرده بود، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا به تشریح جزئیات سفر هیأت پارلمانی ایران به روسیه اشاره کرد و اظهار داشت: در این سفر دو روزه که به ریاست رئیس مجلس شورای اسلامی انجام شد، دیدارهایی با هیات های پارلمانی دیگر کشورهای شرکت کننده در اجلاس داشتیم.

وی اضافه کرد: در این دیدارهای دوجانبه پیرامون مسائل اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی بحث و تبادل نظر شد که مردم کشورمان در آینده نتایج مثبت این گفت و گوها را مشاهده خواهند کرد.عضو هیأت اعزامی ایران به روسیه تصریح کرد: در این دیدارها اعضای پیمان بیرکس ضمن گفت و گو درباره توسعه مبادلات بانکی و تجاری بین اعضا بر دلارزدایی از مبادلات اقتصادی تأکید کردند.

موسوی با بیان اینکه عضویت ایران در پیمان بیرکس از یک سو برای ایران و از سوی دیگر برای کشورهای عضو ثمرات مثبتی دارد ، خاطرنشان کرد: ایران با توجه به ذخایر غنی می تواند نفت و گاز را در اختیار کشورهای عضو پیمان بریکس که به انرژی نیاز دارند، قرار دهد و در مقابل، دیگر کشورهای عضو این پیمان نیز می توانند در راستای تأمین نیازهای ایران در حوزه های مختلف بانکی و مبادلات تجاری قدم بردارند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کشورهای عضو پیمان بیرکس ۴۰ درصد جمعیت جهان، ۳۰ درصد از تولید ناخالص جهان و ۱۷ درصد صادرات جهان را در اختیار دارند و در حوزه اقتصادی در سطح جهان تأثیرگذار هستند.نماینده مردم حوزه انتخابیه لردگان، خانمیرزا و فلارد در مجلس شورای اسلامی افزود: هدف از تشکیل این پیمان مبارزه با یک جانبه گرایی و تک قطبی در سطح جهان است که نماد اقتصادی آن مقابله با یک جانبه گرایی دلار است.
پوتین: همکاری ایران و روسیه بیش از پیش توسعه خواهد یافت

دهمین مجمع پارلمانی بریکس که روز پنجشنبه - ۲۱ تیرماه - در سن‌پترزبورگ آغاز به کار کرد و با حضور و سخنرانی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز همراه بود، روز جمعه ۲۲ تیرماه به کار خود پایان داد.موضوع این مجمع نقش پارلمان‌ها در تقویت چندجانبه گرایی برای توسعه و امنیت جهانی عادلانه بود.نقش مجالس در افزایش کارایی نظام روابط بین الملل و تضمین دموکراتیک شدن آن، نقش پارلمان ها در تجارت چندجانبه و چگونگی غلبه بر تهدیدات ناشی از بحران‌های جهانی و همچنین همکاری‌های بشردوستانه و فرهنگی بین المجالس موضوعات نشست‌های عمومی این اجلاس بودند.

روسیه به عنوان رئیس دوره‌ای گروه بریکس حدود ۲۵۰ رویداد را در سال ۲۰۲۴ میلادی میزبانی می‌کند. اجلاس آتی سران بریکس به عنوان مهمترین رویداد این گروه در کازان در ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد.
مسکو موضوعاتی در سه بخش شامل سیاست و امنیت، اقتصاد و مسائل مالی و روابط فرهنگی و بشردوستانه را در اولویت برنامه‌های این گروه در سال ۲۰۲۴ قرار داده است.

گروه اقتصادهای نوظهور سال ۲۰۰۶ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این گروه پیوست و به دنبال آن، نام گروه از بریک به بریکس تغییر یافت.در دی ماه سال ۱۴۰۲ همزمان با ژانویه ۲۰۲۴ میلادی و به دنبال پیگیری‌های دستگاه دیپلماسی در دولت سیزدهم، جمهوری اسلامی ایران همراه با مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به صورت رسمی به این اتحاد پیوستند که در این میان مشارکت عربستان سعودی در نشست‌ها کمرنگ بوده است.

بنا بر اعلام مقام های روس، ۴۰۰ شرکت کننده از ۱۸ کشور جهان در دهمین مجمع پارلمانی بریکس حضور یافتند.
به گفته نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه،‌ تقریباً تمام هیأت های دعوت شده به مجمع پارلمانی بریکس به سن پترزبورگ آمده‌اند و در بالاترین سطح ممکن در این نشست حضور دارند.کنستانتین کاساچف ادامه داد: عربستان همچنان در حال تصمیم گیری در مورد مشارکت خود در این انجمن است و ما قطعاً در این موضوع مشکلی ایجاد نمی کنیم، ما همیشه از دیدن نمایندگان عربستان سعودی در گروه بریکس خوشحال خواهیم شد.به گفته وی،‌ هفت کشور در سطح روسای مجالس در مجمع پارلمانی بریکس حضور یافته‌اند و در این میان، از برخی کشورها، رؤسای دو پارلمان آنها حاضر شده‌اند.
منبع : ایرنا 

 
 
يکشنبه ۲۴ تير ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۵۶
کد مطلب: 38494
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *