به گزارش
میز نفت مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل
شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نخستین همایش ملی عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی با اشاره به چالش کمبود نقدینگی در گردش صنایع پاییندستی یادآور شد: حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان عرضه اعتباری در سال ۱۴۰۲ از سوی پتروشیمیها محقق شد و بنا بر اعلام صنایع پاییندست، این اقدام در کسبوکار صنایع تکمیلی انقلابی ایجاد کرد.
وی تاکید کرد: اگر این ۸۰ همت از توسط بانک ها تامین می شد، قطعا در کف جامعه تورم ایجاد می شد و منجر به گرانی محصولات شده که تورم را نیز باید خریدار و مصرف کننده نهایی متحمل می شد.
وی افزود: پارسال هیچ کمبودی در عرضه
محصولات پتروشیمی وجود نداشت، بلکه صنایع تکمیلی در بعضی ماهها توان جذب مقدار محصول عرضهشده را نداشتند.
قدردانی معاون وزیر نفت از همه تلاشگران صنعت پتروشیمی
معاون وزیر نفت با قدردانی از همه تلاشگران
صنعت پتروشیمی در اهتمام به عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی گفت: در دو ماه نخست امسال، ۱۴ هزار میلیارد تومان محصول پتروشیمی در بازار سرمایه عرضه شد. در واقع ما نه تنها کمبود عرضه نداشتیم بلکه حتی واحدهای پایین دست توان جذب این اعتبار را نداشتند که باید گفت این یک جهاد اقتصادی در کسب و کار کشور است.
شاهمیرزایی عرضه اعتباری محصولات
پتروشیمی را جهاد اقتصادی دانست و تأکید کرد: با تأمین پایدار مواد اولیه موردنیاز واحدهای تکمیلی، جهش تولید در کشور بهمعنای واقعی محقق میشود و عرضه اعتباری محصولات، مؤثرترین راه جهش تولید است. به این ترتیب بهره وری و تولید ناخالص کشور رشد پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در سال جهش تولید با مشارکت مردم باید هر اندازه تسهیلات که مورد نیاز است برای تامین خوراک پایدار در دسترس باشد، خاطرنشان کرد: باید برای ۱۶ هزار واحد صنعتی مواد خام تهیه شود تا جهش تولید تحقق یابد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی
وی ادامه داد: سرمایهگذاریهای انجامشده در کشور باید تکمیل و مولد شوند؛ به همین منظور، شرکت ملی صنایع پتروشیمی بهطور جهادی در مسیر تکمیل طرحهای پتروشیمی وارد عمل شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه سال ۱۴۰۳، سال ماندگاری در صنعت پتروشیمی خواهد بود، اعلام کرد: ۱۵ طرح پتروشیمی تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهند رسید و ظرفیت نصبشده این صنعت از ۱۰۲ میلیون تن عبور خواهد کرد.
شاهمیرزایی با اشاره به اهمیت تأمین پایدار خوراک مجتمعهای پتروشیمی برای ثبت افزایش تولید محصولات پتروشیمی گفت: همسو با بومیسازی کالا و تجهیزات و کاتالیستها، بیش از ۸۰ طرح زیستمحیطی نیز در این صنعت تعریف شده است.
وی با اشاره به اینکه بومیسازی همه کاتالیستهای صنعت پتروشیمی تا پایان دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۴ اعلام شده بود، تأکید کرد: این مهم بدون شک در سال ۱۴۰۴ محقق میشود و توقع دارم شرکتهای پتروشیمی در تجاریسازی این کاتالیستها مشارکت کنند.
معاون وزیر نفت در پایان تصریح کرد: شرکتهای پتروشیمی برای تحقق جهش تولید، کالا و تجهیزات موردنیاز را به سازندگان داخلی سفارش دهند.
منبع:بازار