به گزارش
میز نفت محمدصادق جوکار، با بیان اینکه برای تبدیل
متانول به
بنزین مطالعاتی توسط مرکز مطالعات صورت گرفته است، اظهار کرد: مطالعات و لایسنسهای اولیهای که وجود دارد نشان میدهد که در این مرحله نتایج موفقیت آمیز بوده اما لازم است کارهای توسعهای دیگر اتفاق بیفتد.
وی با بیان برنامهریزی خوبی در حال انجام بوده و در بحث فناوری داخلی و اخذ فناوری خارجی اقدامات خوبی در حال انجام است، شرکت صنایع ملی پتروشیمی نیز در این زمینه مشارکت دارد، گفت: باتوجه به مطالعات اولیهای که صورت گرفته است، دورنمایی روشنی را میتوانیم متصور باشیم.
رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی
رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی درباره میزان آلایندگی که ممکن است از این طریق ایجاد شود، تاکید کرد: یکی از مهمترین مولفههای مورد بحث همین موضوع بوده و قرار است که این موضوع ابتدا از نظر چهار پارامتر به اثبات برسد، بحث آلایندگی باتوجه به خورندگی که در برخی دماها میتواند وجود داشته داشته باشد، موضوع اقتصادی بودن، در دسترس بودن و توانایی مصرف آن در خودروهای موجود مورد بررسی قرار گرفته و در تمام این ابعاد مطالعات همچنان در حال انجام است.
به گفته جوکار نتیجه اولیه مطالعات مثبت بوده اما همچنان این موضوع در حال بحث و تحقیق است تا بعد از آن وارد مرحله تجاریسازی شود.
استفاده از تجربیات چینی ها
وی در پاسخ به این سوال که آیا مشاور خارجی برای این موضوع وجود داشته است، گفت: به نظر من مشارکت در این حوزه وجود داشته و با کشورهایی که عمدتا صاحب تجربه در این زمینه هستند تبادل نظر صورت گرفته است.
رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی افزود: چینیها در گذشته روی این موضوع تمرکز داشتند، اما اکنون به دلیل اینکه بخش خودرویی آنها تغییر ماهیت داده و به سمت برقی شدن رفته است دیگر بحث عرضه حاملهای سوختی مایع برای بخش خودرو از اولویت آنها خارج شده اما تجارب خوبی دارند.
به گفته وی به دلیل اینکه چینیها برقی شدن سیستم حمل و نقل را دنبال میکنند، کمتر این موضوع را مورد توجه قرار میدهند اما تجارب خوبی در این حوزه دارند، بهطوری که چندین برنامه تدوین کردهاند که به نظر میرسد همکاریهایی با آنها صورت گرفته است.
منبع:ایسنا