۰
۱
خجسته مهر همچنان مشغول است:

فاز 11، نماد روایت سازی دولت 13

میز نفت - محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت با اعتماد به نفسی عجیب و در یک روایت ناقص، توسعه پز نقص فاز 11 پارس جنوبی را به نام دولت سیزدهم رقم زد و از تمجید رئیس جمهور پرده برداشت!
محسن خجسته مهر | میز نفت
محسن خجسته مهر | میز نفت
وحید حاجی پور | حکایت فاز 11 پارس جنوبی به قدری به دروغ آلوده شده است که حتی صاحبان این دروغ، باور کرده اند عملیات منحصر به فردی را انجام داده اند؛ مثلا محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت امروز با حماسه سازی درباره عملیات جابجایی یک سکوی گازی از فاز 12 به فاز 11 گفته است اگر تکمیل فاز 11 آسان بود، چرا قبلا آن را انجام ندادید با موضوعات و شرایطی روبه‌رو شدیم که مجبور به انتخاب بودیم.
 
این اظهارات خجسته مهر اما چند نکته مهم دارد که آقای مدیرعامل سعی دارد به آن اشاره کند چراکه اگر به آنها پرداخته شود، دیگر خبری از دستاورد ساختگی و روایت عجیب شرکت ملی نفت نیست.
 
1 – شرح کار توسعه فاز 11 پارس جنوبی در دولت گذشته و پس از خروج توتال و سپس شرکت CNPC چین از این پروژه به شرکت پتروپارس واگذار شد؛ انتقادات به قرارداد فاز 11 با شرکت های خارجی به کنار، اما در همان دولت دوازدهم برای تعیین تکلیف این فاز، کار به پتروپارس سپرده شد. همه شرح کار این فاز در همان دولت طراحی و وارد مرحله اجرایی شد و دولت سیزدهم، عینا همانی را اجرا کرد که در دولت گذشته کلید خورده بود. پس نه انتخابی بوده و نه یک ایده خلاقانه از سوی شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم. آنها کاری را به صورت ناقص به بهره برداری رساندند که در زمان دولت پیش در حال انجام بود.
 
2 – خجسته مهر در حالی حفر چند چاه ساده، نصب جکت و انتقال یک سکوی گازی را به همراه احداث یک خط لوله، کار خارق العاده ای می داند که در اجرای همین پروژه ساده نیز بیش از یک سال تاخیر به کشور تحمیل شد. هنوز از یاد نبردیم آقای خجسته مهر به دروغ در پاییز 1401 گفته بود عملیات جابجایی سکوی فاز 11 و نصب آن انجام شده است اما با روشنگری میز نفت، مشخص شد متاسفانه آقای خجسته مهر دروغ گفته و شناور اوشنیک در جریان این عملیات آسیب دید و عملیات شکست خورد. اوشنیک پس از تعمیر و پس از یک سال، دوباره به محل انجام عملیات برگشت و این بار توانست سکو را نصب کند.
 
3 –خجسته مهر اما به یک جمله از رئیس جمهور بسنده کرده تا کار کوچک خود را بزرگ و بی همتا جلوه دهد؛ به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت، ابراهیم رئیسی به او گفته است:«برای وزارت نفت همین تکمیل فاز ۱۱ کافی بود تا بگوییم که چه کاری انجام داده است!»
آقای مدیرعامل حق دارد از این نظر رئیسی خوشحال باشد، اما برای کسانی که به ریز پروژه های نفتی و عملیات توسعه ای آنها آگاه هستند، اتفاقات رخ داده در فاز 11 نه تنها افتخار بزرگی نیست بلکه باید بابت تاخیرهای مکرر، با مسئولان شرکت ملی نفت برخورد شود. اما خب، رئیس جمهور بیش از اندازه به مدیران خود اعتماد دارد و به همین دلیل، آمار دستاوردسازی ها نجومی شده است!
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۳۳
کد مطلب: 37880
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


شواف
United States
جابجایی یک سکوی آماده ۳۲۰۰ تنی با جرثقیل ۵هزارتنی شناور اوشنیک و استفاده از خط لوله دریایی موجود فاز دوازده سی کار شاقی نبود، طراحی و مقدمات همین کار و ساخت و نصب جکت آن و شروع حفاری هم در دولت قبل انجام و آغاز شد. آقای خجسته مهر باید جواب بدهد در مدت سه سال و نیم گذشته چرافقط ۵ چاه در فاز۱۱ بی حفاری و تولیدی شده است؟!! یعنی بطور متوسط هر چاه حدود ۸ ماه طول کشیده است!! حال آنکه زمان متعارف حفاری هرچاه پارس جنوبی ۳ الی حداکثر ۴ ماه است. چرا نمی‌گویند پیشرفت ساخت سکوی دوم فاز۱۱ در موقعیت آلفا بعد از سه سال هنوز صفر است!! و حتی ساخت جکت آن را هم شروع نکرده‌اند چه رسد به ساخت عرشه سکو یا شروع حفاری آن. هنوز قرارداد خرید خط لوله دریایی ۱۱ آلفا اجرایی نشده است. ترک فعل تا کجا؟! از شروع ساخت یک سکوی ساده و متعارف ۳ هزار تنی سرچاهی و بقیه متعلقات آن عاجز هستند، بعد ادعای ساخت سکوی فشارافزایی ۱۵ هزار تنی را دارند!