به گزارش
میز نفت بابک صدرایی کارشناس صنعت خودرو ،درباره علت بروز
ناترازی بنزین در کشور ما و راهکار حل این ناترازی گفت: اتفاقی که در سالهای اخیر در صنعت خودروسازی جهان رخ داده این است که به سمت خودروهای با موتور پاک، بازدهی بالا و
مصرف سوخت پایین و آلایندگی کم رفته ایم.
وی در ادامه بیان کرد: مسائل زیست محیطی در تولید خودرو اگر جدی گرفته نشود برای تمام دنیا بحران ایجاد میکند. خودروهایی که در کشور ما تولید میشود پلتفرمهای قدیمی دارد و موتورها آلایندگی بالاتری نسبت به خودروهای جدید دارد.
صدرایی توضیح داد: علاوه بر این مشکل دیگر موجود در کشور ما که باعث شده مصرف بنزین بالا برود از رده خارج نشدن خودروهای فرسوده است. وی ادامه داد: خودروهای فرسوده در کشور ما حجم بالایی دارند. اگر ما خودروی برقی هم به کشور وارد کنیم ولی این خودروهای فرسوده و اتوبوس و مینی بوس های فرسوده را از رده خارج نکنیم تأثیری در کاهش مصرف بنزین و ناترازی ندارد.
خودروهای فرسوده و قدیمی و خودروهای تولید کننده آلایندگی
این کارشناس خودرو توضیح داد: به همین دلیل ما باید برنامه ریزی داشته باشیم که خودروهای فرسوده و قدیمی و خودروهای تولید کننده آلایندگی را از چرخه مصرف خارج کنیم و به جای آن خودروهای نو با انرژی پاک به چرخه مصرف وارد کنیم.
این کارشناس خودرو بیان کرد: برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده هم مشکلات زیادی بر سر راه وجود دارد زیرا عمده کسانی که از خودروهای فرسوده استفاده میکنند شرایط مالی لازم را ندارند که از خودروهای جدید و با مصرف کم
بنزین استفاده کنند و برای برون رفت از این شرایط باید دولت تصمیمی عاجل بگیرد.
وی با بیان اینکه حل نشدن این موضوع به ضرر دولت است زیرا باید بودجه کلانی را صرف
واردات بنزین کند افزود: دولت باید سوبسیدهایی به مردم بدهد تا از خودروهای برقی و هیبریدی استفاده کنند تا سبد سوخت متنوع شود و همچنین خودروسازان داخلی را ملزم به تولید خودروهایی کند که مصرف پایینی دارند.
خودروسازان موتورهای با مصرف کم را تولید کنند
صدرایی ادامه داد: در کشور باید خودروسازان موتورهای با مصرف کم را تولید کنند. همچنین خودروسازان میتوانستند
موتورهای هیبریدی را روی خودروها نصب کنند تا مصرف بنزین پایین بیاید و همچنین میتوانستیم از سالانه یک و نیم میلیون خودرویی که وارد کشور میشد بخشی از آن را صرف خودروهای هیبریدی کنیم.
این کارشناس خودرو ادامه داد: البته تحریمها و عدم برنامه ریزی در سطح کلان باعث شده که ما وابسته به پلت فرمها خودرویی مربوط به دو تا سه دهه قبل باشیم و مرتباً آنها را تولید کنیم و خودروهای پاک بیشتر جنبه شوآف و نمایشی به خودش بگیرد.
وی ادامه داد: از سالهای ۹۲ و ۹۳ پروژههای خودروهای برقی را داریم ولی تاکنون اتفاقی در این خصوص نیفتاده است. در شرایط فعلی کشور تولید خودروهای هیبریدی بهتر از برقی است و این خودروها میتواند جایگزین
خودروهای بنزینی با مصرف بالا شود.
منبع: بازار