به گزارش میز نفت، یک فروند بالگرد RH-53 هم در جلوی شناورها به عنوان طلایهدار کاروان دیده می شود که به احتمال فراوان برای کشف و خنثیسازی مینهای دریایی به پرواز درآمده است.
جنگ نفتکش یکی از رویدادهای مهم تاریخ صنعت نفت است که در خلال جنگ عراق و ایران رخ داد؛ در سوم اردیبهشت سال ۱۳۶۳، عراق با حمایت اطلاعاتی آمریکا و با هواپیماهای فرانسوی به جزیره خارک حمله کرد و نفتکشهای ایرانی را هدف قرار گرفت. با این اقدام عراق، آتش جنگ نفتکشها شعلهورتر شد و این جنگ، ابعاد جدیدی به خود گرفت. عراق قصد داشت که با حمله به تأسیسات صادرات نفت ایران در جزیره خارک و هدف قرار دادن نفتکشهای ایرانی، مانع از صادرات نفت ایران شود.
ایران که میدید عراق قصد ندارد، فتیله جنگ نفتکشها را پایین بکشد، از سال ۶۳ به بعد، اقدامات تلافیجویانه خود علیه کشتیهای عراقی را آغاز کرد. در سال ۶۳، ایران به نفتکش کویتی که حامل نفت عراق بود در نزدیکی بحرین حمله کرد. عراق که بیمحابا به نفتکشها و کشتیهای تجاری ایرانی حمله میکرد، برای صادرات نفت خود بیشتر از نفتکشهای کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس استفاده میکرد و ایران ناگزیر از این بود که برای مقابله به مثل، به نفتکشهای این کشورها حمله کند تا دست حمایت رژیم صدام بردارند.
جنگ نفتکشها در نهایت پای آمریکا را هم به درگیری نظامی در خلیج فارس باز کرد و
سنتکام در حمایت مستقیم از عراق و سایر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، وارد نزاعِ نفتکشها شد. در سال ۶۶ و با بالا گرفتن جنگ نفتکشها، کویت از آمریکا درخواست کرد که نفتکشهای این کشور را اسکورت کند.
بدین ترتیب، در تاریخ ۳۱ مرداد ۱۳۶۶ اولین کاروان اسکورت نفتکشها با فرمان رئیس جمهوری آمریکا، عملیات خود را با هدف اسکورت دو فروند کشتی کویتی در مسیری ۶۰۰ مایلی آغاز کردند. یکی از نفتکشهایی که قرار بود، اسکورت شود، نفتکش بریجتون بود که با پرچم آمریکا حرکت میکرد. این نفتکش در نزدیکی کویت با مین برخورد کرد؛ آمریکا ادعا کرد که این مین را ایرانیها کار گذاشتهاند و آمریکا رسماً وارد معرکه جنگ نفتکشها شد.