به گزارش میز نفت، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر لزوم همکاری ۵ کشور برای کنترل و حفاظت از دریای خزر اظهار کرد: به علت خشکسالی و کاهش تراز آب دریای خزر، آلودگیهای موجود در آن با غلظت بیشتری نمود پیدا میکند.
محتبی ذوالجودی درباره آلودگیهای موجود در دریای خزر اظهار کرد: دریای خزر در یک فضای بسته قرار دارد بنابراین با تبخیر زیاد و کاهش تراز آب آلودگیهایی که وارد آن میشوند به دلیل افزایش غلظت، بیشتر خودشان را نشان میدهند.
وی با تاکید بر اینکه عمده آلودگیهای ورودی به دریای خزر نفتی است، گفت: ایران سهم زیادی از آلودگیهای نفتی ندارد، اما سایر کشورها همچون آذربایجان آلودگی نفتی را در حوزههای خود دارند و در کنار این مسئله درگیر مقدار زیادی آلودگیهای ناشی از مصالح صنعتی هستند که تصفیه نمیشوند و این آلودگیها همگی وارد دریای خزر میشوند.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نشست مشترک وزرای پنج کشور حاشیه خزر که در ژنو گفت: این نشست به لحاظ خروجیهای کارشناسی و عملیاتی که خواهد داشت بسیار مهم است و اگر این همکاری بین پنج کشور وجود نداشته باشد، نه تنها در بحث آلودگی بلکه به لحاظ سطح آب دریای خزر نیز نمیتوانیم عملکرد مثبتی داشته باشیم و مشکلات آن را کنترل کنیم بنابراین الزام همکاری میان کشورها بهطور جدی وجود دارد.
وی افزود: در کنوانسیونی که امضا شده بود تمام پنج کشور وظیفه انجام برخی امور را داشتند و امیدواریم که مراکز بین المللی که در این زمینه تجربه دارند و برنامه محیط زیست سازمان ملل نیز در این زمینه همکاریهای لازم را داشته باشند.
منبع: ایسنا
شنبه ۸ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۳۴