به گزارش میز نفت ، مجله « The Cradle» در گزارشی نوشت: جنگی که به رهبری آمریکا و عربستان سعودی در یمن به راه افتاد، تنها باعث ایجاد یک بحران انسانی وخیم در سراسر این کشور نشد بلکه یک رقابت خارجی برای به غارت بردن منابع طبیعی این کشور به ویژه نفت و گاز به راه انداخت.
در ادامه این گزارش آمده است: جایگاه راهبردی یمن و بنادر مختلف این کشور باعث شده یمن تبدیل به محلی ایده آل برای انتقال منابع به غارت برده شده، شود.
انگیزه ژئواقتصادی جنگ
در تحقیقاتی که از سوی این مجله صورت گرفته آمده است: درگیریهای پی در پی در یمن باعث وارد آوردن خسارات مستقیم و غیرمستقیم به صنعت نفت این کشور به ارزش ۴۵ میلیارد دلار شده، این در حالیست که ائتلاف متجاوز به فروش میلیونها بشکه نفت از طریق بنادر یمن ادامه میدهد.
در این گزارش تاکید شده است: آنچه که در خصوص واقعیتهای جنگ یمن مغفول مانده این است که جنگ در این کشور، یک درگیری ژئوپولتیک را برای به دست گرفتن کنترل منابع طبیعی در رسانههای خارجی آغاز کرده است. مشابه چنین اقداماتی در بخشهای دیگری از غرب آسیا به ویژه در سوریه و غارت روزانه نفت و محصولات کشاورزی توسط نیروهای اشغالگر آمریکایی دیده میشود.
رقبا در یمن
در ادامه این گزارش نوشته شده است: اهداف اصلی جنگ، بیش از پیش متفاوت شده به طوری که شرکت کنندگان در ائتلاف سعودی به دنبال تحقق خواستههای متناقض خود بوده و با ادامه یافتن جنگ در یمن بعد از گذشت چند سال، این کشورها به دنبال پر کردن خزانههای خالی شده خود، از طریق منابع طبیعی یمن هستند.
بر اساس این گزارش، هر عضو ائتلاف سعودی، یک نسخه از دولت یمن برای تقویت منافع خود ایجاد و آن را مسلح کرده است. عربستان شورای ریاستی و امارات شورای انتقالی در جنوب یمن را تشکیل داده است. این ۲ شورا و گروههای وابسته به آنها کنترل استانهای غنی از منابع طبیعی را در کنار تمام بنادر و گذرگاههای آبی اصلی در یمن در دست دارند.
غارت نفت یمن
در گزارش این مجله آمده است: درحالیکه نفت یمن به راحتی به خارج این کشور صادر میشود اکثریت ساکنان یمن نمیتوانند به منابع مالی حاصل از فروش نفت دست پیدا کنند. گزارشهای منتشر شده از سوی شورای ریاستی بیانگر آن است که صادرات نفت یمن از ۶ میلیون و ۶۷۲ بشکه در سال ۲۰۱۶ به ۲۵ میلیون و ۴۴۱ بشکه در سال ۲۰۲۱ رسیده است. نفت و گاز یمن به کجا منتقل میشود و اصولاً چگونه منتقل میشود؟ پول فروش این منابع طبیعی به جیب چه کسانی میرود؟
در ادامه این گزارش نوشته شده است: نفتکشهای حامل این منابع طبیعی، مسیر سختی پیش رو دارند چرا که باید از دید سیستمهای تعیین مکان جهانی خود را پنهان کنند. در ماه مارس یک تحقیق منتشر شده نشان میدهد که نفتکش حامل نفت یمن در بندر خورفکان در امارات پهلو گرفته است. چندی بعد یک نفت کش دیگر به نفت کش مذکور نزدیک شده و خدمه هر ۲ نفتکش، محمولههای نفتی خود را جا به جا و مخلوط کردند تا قابل شناسایی نباشند. در این گزارش به آمریکا و سنگاپور به عنوان مقاصد اصلی نفت قاچاق اشاره شده است.
در این گزارش آمده است: آمریکا طی دهههای گذشته به همراه ائتلاف نیروهای دریایی مشترک، خود را ضامن امنیت دریایی کشورهای حوزه خلیج فارس معرفی کرده است. حوزه کاری این نیروها، دریای سرخ، خلیج فارس و خلیج عدن است. جالب آنکه آمریکا که اقدام به توقیف کشتیها در این آبها طی سالهای اخیر کرده، به نفتکشهای حامل نفت سرقتی یمن، کاری نداشته است. حضور نظامیان انگلیسی و فرانسوی در مکانهای راهبردی یمن مانند حضرموت که مملو از چاههای نفتی بوده، به دلیل تضمین امنیت روند قاچاق نفت است.
منبع : مهر
سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۳۱