به میز نفت ، در سال جاری میلادی شاخصهای نفتی تاکنون افت حدود 11 درصدی را شاهد بوده است. شرایط کنونی بازار باعث شده تا سیتیگروپ در یادداشت جدید خود به تجدیدنظر درباره پیشبینی قیمتی نفت برنت بپردازد و برآورد خود از میانگین قیمت نفت در سال جاری را با بیش از 2 دلار کاهش به 82 دلار تغییر دهد.
مورگان استنلی نیز با کاهش انتظارات خود از کمبود عرضه در نیمه دوم سال جاری به تنها 300 هزار بشکه در روز به جای 600 هزار بشکه، برآورد دامنه قیمتی 75 تا 85 دلاری برای نفت برنت در سال جاری را کرده و انتظار دارد قیمت نفت عمدتا در حد پایین این دامنه قرار داشته باشد.
از طرف دیگر افت اخیر قیمت نفت باعث شده تا تولیدکنندگان نفت شیل در ایالات متحده اقدام به کاهش فعالیتهای اکتشاف و حفاری خود کنند. بر اساس گزارش بیکر هیوز، تعداد دکلهای فعال حفاری نفت با افت بیش از 11 واحدی که بیشترین کاهش از سپتامبر 2021 به شمار می رود، به 575 دکل افت کرده است. شرکتهای نفتی در برخی دیگر از موارد اقدام به کاهش هزینههای سرمایهگذاری خود کرده و منتظر رشد بیشتر قیمتها برای عادیکردن مجدد تمامی فعالیتهای خود هستند.
پیش بینی اوپک
اوپک در گزارش ماه جاری خود، پیشبینی رشد تقاضای نفت در سال گذشته میلادی را معادل با 2.5 میلیون بشکه برآورد کرده که نسبت به برآورد ماه پیشین، تغییر محسوسی نداشته است.
برای کشورهای OECD در سه ماهه پایانی، تعدیلات منفی اندکی به دلیل شرایط اقتصادی صورت گرفته اما تقریبا تمامی آن با تعدیل مثبت در تقاضای کشورهای غیر OECD خنثی شده است. مجموع تقاضا در سال گذشته به صورت میانگین معادل با 99.6 میلیون بشکه در روز بوده است.
اوپک در گزارش ماه جاری خود، برآورد خود از تقاضای نفت در سال جاری میلادی را بدون تغییر محسوس در مقایسه با ماه آوریل، معادل با 2.3 میلیون بشکه در روز اعلام کرده است.
در این میان سهم رشد تقاضا از جانب کشورهای OECD بسیار اندک و در حدود 0.07 میلیون بشکه در روز است و تقریبا تمامی رشد ناشی از افزایش تقاضا در کشورهای غیر OECD است که چین در بین آنها بزرگترین نقش را خواهد داشت.
منبع : مدار اقتصادی
دوشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۵۰