۰

شورون؛ نزدیک تر از همیشه به ونزوئلا

میز نفت - تحریم روسیه و تصمیم اوپک برای کاهش تولید نفت، آمریکا را در شرایطی قرار داده است که به زودی به شرکت نفتی «شورون» اجازه می‌دهد تا تولید نفت ونزوئلا را افزایش داده و به دنبال از سرگیری مذاکرات میان دولت ونزوئلا و مخالفان، عملیات خود در این کشور را توسعه دهد.
شورون | میز نفت
شورون | میز نفت
به گزارش میز نفت ، چهار منبع آگاه اطمینان دادند که شرکت شورون می‌تواند به زودی موافقت آمریکا برای توسعه عملیات خود در ونزوئلا و ازسرگیری تجارت نفت با این کشور به دنبال از سرگیری مذاکرات دولت با مخالفان را به دست آورد.

مقام‌های آمریکایی در سال جاری (۲۰۲۲)، با پیشنهاد کاهش جزئی تحریم‌ها و آزادی برخی از ونزوئلایی‌های زندانی در آمریکا، به دنبال بازگشت مذاکرات بین دولت ونزوئلا و مخالفان بودند. از طرفی، جنگ اوکراین و بحران جدی انرژی در اروپا سبب شده تا آمریکا با هدف رفع بخشی از خلا ناشی از نبود انرژی روسیه، نیازهای اروپا و این کشور را پوشش دهد.

پس از تحریم‌های نفتی ونزوئلا در سال ۲۰۱۹، شورون برای بازپرداخت میلیاردها دلار بدهی خود، معافیتی برای تجارت نفت خام ونزوئلا دریافت کرد. این امتیازات توسط «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، یک سال بعد به عنوان بخشی از استراتژی «فشار حداکثری» برای برکناری مادورو، به حالت تعلیق درآمد.

شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) و شورون، در چندین سرمایه‌گذاری مشترک نفتی که نفت خام را برای صادرات، پمپاژ و فرآوری می‌کند، شریک هستند.

آمریکا در سال جاری میلادی با آزادسازی بیش از ۲۰۰ میلیون بشکه از ذخایر نفت اضطراری خود، از افزایش قیمت نفت جلوگیری کرد با این حال این وضعیت پایدار نبوده و زنگ خطرها برای غرب به صدا درآمده است.

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا، در بیان اعطای مجوز عملیات گسترده‌تر به شورون اعلام کرده است که رشد تولید شیل آمریکا کاهش یافته، صادرات نفت روسیه تحت تحریم‌ها کاهش می‌یابد و صادرات عربستان سعودی نشانه کاهش احتمالی تولید اوپک است.

یافتن جایگزین برای انرژی روسیه و تصمیم اوپک برای کاهش تولید در کنار مخالفت‌های جمهوری‌خواهان و برخی دموکرات‌ها نسبت به کاهش تحریم‌ها علیه کاراکاس، موضوعاتی است که دولت بایدن را وادار کرده تا هرگونه کاهش تحریم‌ها علیه ونزوئلا از جمله اعطای مجوز فعالیت گسترده به شورون را به پیشرفت مذاکرات سیاسی دولت و مخالفان منوط کند.

ونزوئلا حدود ۳۰۰ میلیارد بشکه ذخایر نفتی دارد که بزرگترین ذخایر جهان است، این در حالی است که تحریم‌های آمریکا، سرمایه گذاری اندک و مشکلات در تعمیر و نگهداری پالایشگاه‌ها باعث شده تا این کشور نتواند به اهداف تولید خود برسد.

پس از میزبانی ونزوئلا از مذاکرات صلح دولت کلمبیا با چریک های ارتش آزادی‌بخش ملی، رئیس‌جمهوری کلمبیا اعلام کرد دولت ونزوئلا از فردا ۲۵ نوامبر (چهار آذر)، مذاکرات با مخالفان را از سر می‌گیرد.

اولین میز گفت‌وگوی دولت «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا و مخالفان در سال ۲۰۱۷ در جمهوری دومینیکن و پس از آن در سال ۲۰۱۹ در باربادوس انجام شد. پس از شکست این دو دور، سومین تلاش دو طرف برای مذاکره و دستیابی به توافق، در اوت ۲۰۲۱ در مکزیک صورت گرفت. مذاکرات و امضای یادداشت تفاهم در مکزیک ادامه یافت تا اینکه سه ماه بعد، استرداد «الکس ساب» تاجر کلمبیایی و از نزدیکان دولت نیکلاس مادورو به آمریکا، نه تنها روابط واشنگتن- کاراکاس را پیچیده کرد بلکه دولت ونزوئلا از توقف مذاکرات با مخالفان به نشانه اعتراض به این اقدام خبر داد.


منبع : ایرنا 
شنبه ۵ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۵۸
کد مطلب: 34392
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *