به گزارش میز نفت ، اتحادیه اروپا سال میلادی گذشته یک برنامه استقراض مشترک ۸۰۰ میلیارد یورویی را با هدف کمک به ۲۷ کشور عضو این بلوک برای احیا از پاندمی کووید ۱۹ و سبزتر کردن اقتصادهایشان، به اجرا گذاشت.
اما به جای پاندمی، دولتها اکنون با بحران هزینه زندگی دست و پنجه نرم میکنند که ناشی از افزایش شدید قیمتهای انرژی پس از کاهش چشمگیر عرضه گاز روسیه به اتحادیه اروپا، به تلافی حمایت این بلوک از اوکراین است.
والدیس دومبروفسکی، نایب رئیس کمیسیون اروپا، به کمیته اقتصادی پارلمان اروپا اعلام کرد: کشورهای عضو ممکن است وامهایی برای تامین مالی سرمایهگذاریها و اصلاحات بیشتر، درخواست کنند که شامل برنامههایی است که پیش از این تصویب شدهاند.
وی افزود: این وامها میتواند برای واکنش به جنگ روسیه در اوکراین و همچنین فاینانس اصلاحات تحت برنامه توانمندسازی مجدد اتحادیه اروپا (برنامه کاهش وابستگی به نفت روسیه)، استفاده شود.
دومبروفسکی گفت: به دلیل این که جنگ در اوکراین شرایطی که بر اساس آن، برنامههای اولیه طرح ریزی شده بودند را تغییر داده است، دولتها ممکن است در برنامههای هزینهای که پیش از این تصویب کرده بودند، اصلاحاتی صورت دهند.
بر اساس گزارش رویترز، نایب رئیس کمیسیون اروپا اظهار کرد: دولتهای اتحادیه اروپا اگر نمیتوانند سرمایهگذاریهای برنامه ریزی شده را به دلیل نوسان شدید بازار یا عدم وجود مواد، اجرا کنند، میتوانند برای تغییر برنامههایشان، درخواست کنند. همچنین به دلیل این که پس از انتشار آمار رشد تولید ناخالص داخلی سال ۲۰۲۱، میزان اعتباری که هر کشور قرار است دریافت کند، اندکی تغییر پیدا کرده است، کشورهای عضو اتحادیه اروپا میتوانند تغییراتی در برنامههای خود انجام دهند.
منبع : ایسنا
سه شنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۰۸