۰

وحشت اروپا از قطع گاز نورد استریم

میز نفت - اروپا نگران است روسیه دوره تعمیرات و نگهداری خط لوله نورد استریم ۱ را با هدف محدود کردن بیشتر عرضه گاز طولانی‌تر کند و باعث تشدید بحران گاز در این قاره شود.
نورد استریم | میز نفت
نورد استریم | میز نفت
به‌گزارش میز نفت ، بزرگ‌ترین خط لوله ارسال گاز روسیه به آلمان امروز، دوشنبه، دوره تعمیرات و نگهداری سالانه خود را آغاز می‌کند و انتظار می‌رود جریان گاز از این خط لوله به مدت 10 روز متوقف شود. اما دولت‌ها، بازارها و شرکت‌های انرژی نگران طولانی‌تر شدن این تعطیلی به‌خاطر جنگ اوکراین هستند.

خط لوله نورد استریم 1 سالانه 55 میلیارد مترمکعب گاز از روسیه به آلمان از طریق دریای بالتیک ارسال می‌کند و قرار است از 11 تا 21 ژوئیه موقتاً تعطیل شود.

روسیه ماه گذشته جریان گاز از نورد استریم را 60 درصد کاهش داد و دلیل آن را تأخیر در بازگشت تجهیزاتی اعلام کرد که برای سرویس به شرکت زیمنس انرژی در کانادا فرستاده‌ شده بودند.

کانادا اعلام کرده یکی از توربین‌ها را تعمیر کرده و بازمی‌گرداند، اما قرار است تحریم‌های خود علیه بخش انرژی روسیه را گسترش دهد.

اروپا نگران است روسیه دوره تعمیرات و نگهداری خط لوله نورد استریم 1 را با هدف محدود کردن بیشتر عرضه گاز طولانی‌تر کند. به‌این‌ترتیب طرح‌های اروپا برای پر کردن ذخایر گاز برای فصل زمستان مختل شده و بحران گاز در این قاره تشدید می‌شود. کمبود گاز در اروپا باعث شده دولت‌ها اقدامات اضطراری در پیش بگیرند و صورت‌حساب برق مصرف‌کنندگان به‌شدت افزایش یابد.

رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان گفت باید با احتمال طولانی شدن تعطیلی خط لوله نورد استریم 1 مقابله کرد. وی گفت:«با توجه به تجربه‌ای که داریم، اصلا تعجب‌آور نیست اعلام شود یک مشکل فنی پیدا شده و نمی‌توانند خط لوله را دوباره راه‌اندازی کنند».

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین این ادعا را که روسیه از نفت و گاز برای اعمال فشار سیاسی استفاده می‌کند رد کرده و این تعطیلی را یک امر معمول مربوط به تعمیرات و نگهداری سالانه اعلام کرده‌است.

خط لوله‌های بزرگ دیگری هم از روسیه به سمت اروپا وجود دارد، اما جریان گاز از این خط لوله‌ها مخصوصاً پس‌از توقف تعطیلی یکی از مسیرهای ترانزیتی در ماه مه توسط اوکراین به‌تدریج کاهش‌یافته است. اوکراین دلیل این اقدام خود را مداخله نیروهای نظامی روسیه اعلام می‌کرد.

روسیه ارسال گاز به برخی کشورهایی را که از سیستم پرداخت روبل تبعیت نمی‌کردند، کاملاً متوقف کرده‌است.  
آلمان وارد مرحله دوم از طرح اضطراری سه‌مرحله‌ای به‌خاطر کمبود گاز شده‌است، یعنی یک مرحله قبل از سهمیه‌بندی مصرف سوخت توسط دولت. این کشور همچنین هشدار داده اگر جریان گاز روسیه متوقف شود، اقتصاد وارد رکود خواهد شد. اقتصاددان‌ها تخمین می‌زنند اقتصاد آلمان 193 میلیارد یورو (195 میلیارد دلار) در نیمه دوم سال جاری میلادی آسیب ببیند.
شاخص قیمت گاز اروپا بیش‌از 400 درصد نسبت‌به زمان مشابه در سال گذشته میلادی افزایش‌یافته است.



منبع : تسنیم
 
دوشنبه ۲۰ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۰۲
کد مطلب: 33424
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *