بهگزارش میز نفت ، افزایش قیمت نفت تا حدود 100 دلار در هر بشکه تقاضا از طرف بزرگترین پالایشگاههای آسیا را کاهش ندادهاست.
علیرغم بالا رفتن قیمت نفت خام، حاشیه سوددهی تولید دیزل و بنزین هم افزایشیافته و به سطح قبلاز بحران کرونا نزدیک شدهاست که میتواند نتیجه پایین آمدن سطح ذخایر دنیا باشد. کاهش صادرات سوخت چین در ماههای اخیر عرضه سوخت به بازار را در آسیا در شرایطی که کشورها از محدودیتهای کرونایی آزاد میشوند، محدود کردهاست.
این بدان معناست که تقاضا برای نفت در بزرگترین منطقه مصرفکننده نفت دنیا با وجود افزایش قیمت نفت به بالاترین رقم طی 7 سال گذشته، همچنان در سطح بالایی قرار دارد و بر فشار تورم بر مردم و دولتها افزودهاست.
پالایشگاههای دولتی هند بهدنبال خرید نفت خام بیشتری برای ماههای مارس و آوریل هستند و حداقل 18 پالایشگاه از 23 پالایشگاه این کشور بالاتر از سطح ظرفیت خود در ژانویه فعالیت میکنند. شرکت ریلاینس اینداستریز، دومین پالایشگاه بزرگ هند دوره تعمیرات و نگهداری در یکی از واحدهای نفت خام خود را 6 ماه به تعویق انداخته تا از سوددهی بالای تولید سوخت جا نماند.
اسکیاینوویشن، بزرگترین پالایشگاه کره جنوبی هم قصد دارد ظرفیت پالایشی خود را در سهماهه اول سال جاری میلادی به 85 درصد برساند درحالیکه این رقم در سهماهه پایانی سال گذشته میلادی برابر با 68 درصد بود.
با توجه به اینکه بیشتر پالایشگاههای آسیا در سهماهه دوم سال دوره تعمیرات و نگهداری را میگذرانند، انتظار میرود حاشیه سوددهی تولید سوخت در نیمه اول سال همچنان بالا باشد.
منبع : تسنیم
شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۰۶