تیم ملی کشورمان که خود را برای حضور در جام ملت های ۲۰۱۵ آسیا به میزبانی استرالیا آماده می کند چند روزی است در اردوی پرتغال قرار دارد. مهمترین مساله در خصوص این اردوی حضور رسمی هوشنگ مقدس به عنوان سرپرست تیم ملی است.
علی کفاشیان روز سه شنبه هوشنگ مقدس را به عنوان سرپرست تیم ملی معرفی و اعلام کرد مقدس در پرتغال حضور دارد و در حال حاضر کارهای اداری و سرپرستی تیم ملی را انجام میدهد. اما هوشنگ مقدس کیست؟! هوشنگ مقدس سال هاست در فدراسیون فوتبال رفت و آمد دارد ولی کارمند فدراسیون نیست! او تاجری دوبی نشین است که سابقه نائب رئیس هیات فوتبال فارس را دارد؛ همان هیاتی که آیت اللهی نائب رئیس فعلی فدراسیون ریاست آن را سال های سال بر عهده داشت و به همین دلیل هم طبیعی است که آیت اللهی به کفاشیان پیشنهاد دهد مقدس مشاور روابط بین الملل وی شود!
بد نیست یادآوری کنیم کروش با سرپرستان سابق تیم ملی مشکل داشت و می خواست فرد مورد علاقه خود را در این پست قرار دهد. وی از کار با ترابیان به عنوان سرپرست تیم ملی راضی نبود و او را کنار زد و مدتی هم در مورد نبی جبهه گرفت و سرمربی پرتغالی تیم ملی گفت نبی را در مقام سرپرست نمیخواهم و نیاز نیست او روی نیمکت تیم ملی بنشیند! رابطه کارلوس کروش و هوشنگ مقدس خیلی خوب است تا جایی که سرمربی تیم ملی در زمان حضور در دوبی توسط مقدس پذیرایی میشود!
بهرغم اینکه کمیته اخلاق فدراسیون پیش از این به هوشنگ مقدس اعلام کرده بود در اردوهای ملی حضور پیدا نکند اما حالا نه تنها حضور پیدا کرده بلکه به عنوان سرپرست هم مشغول به فعالیت است. سرپرست فعلی تیم ملی در این سالها بسیار به کروش نزدیک شده است. داستان خرید مورانوی مسیرنگ برای کروش توسط مقدس هم از آن داستان های قدیمی است که شامل مرور زمان شد! هوشنگ مقدس البته در جام جهانی هم کروش را تنها نگذاشت و در برزیل در رختکن تیم ملی حضور داشت. علی کفاشیان درباره علت حضور وی در جامجهانی در کنار تیم ملی میگوید: ما یکسری مشکل نقل و انتقال مالی داشتیم. پول میریختیم به حساب آقای مقدس، ایشان هم میرفتند معادل ارزیاش را برای ما تأمین میکردند. در واقع فاینانس ما بودند! حضور هوشنگ مقدس و بامداد میرزایی در رختکن تیم ملی هم با واکنش های زیادی مواجه شد و البته مانند سایر موارد به فراموشی سپرده شد.
هوشنگ مقدس البته به لطف فدراسیون کفاشیان سابقه نشستن روی نیمکت تیم های ملی پایه را نیز دارد؛ اتفاقی که همان سال ها نیز از سوی کارشناسان و اهالی فوتبال با مخالفت هایی مواجه شد. مسعود معینی، رئیس سابق کمیته جوانان فدراسیون فوتبال سال ۸۸ علیه هوشنگ مقدس لب به سخن گشود. وی از مقدس به عنوان دلال بازیکنان به دوبی نام برد. البته وی نیز در مصاحبه ای عنوان کرد: به لحاظ مالی به قدری متمول هستم که نیازی به فعالیت در بازار نقل و انتقال بازیکنان ندارم. ثروتی که خدا به من عطا کرده، موجب بی نیازی من برای فعالیت در چنین حرفه پردرآمدی شده است.
مقدس درباره همکاری خود با فدراسیون در آن مقطع می گوید: تنها به خاطر علاقه شخصی و البته بنا به درخواست مسئولان فدراسیون، همکاری خود را با تیمهای نوجوانان و جوانان آغاز کردم. در حالی که تاکنون بابت کارهای انجام شده حتی یک ریال هم به عنوان پاداش یا حق ماموریت نگرفتهام. در حالی که مسئولان فدراسیون همواره سعی بر نداشتن رابطه با وی داشته اند، وی متذکر می شود: رئیس و دبیرکل فدراسیون و همچنین رئیس سازمان تیم های ملی به طور مجزا از من برای همکاری با تیم های پایه دعوت کردند. تمام مسئولیت های مربوط به هماهنگی در تیم نوجوانان و جوانان بر عهده من بود.
انتخاب هوشنگ مقدس به عنوان سرپرست تیم ملی بیش از هر مساله دیگر ناتوانی فدراسیون کشورمان را یکبار دیگر نشان داد. وقتی عزم ملی برای تمدید قرارداد با کروش وجود داشت کسی انتظار نداشت که در قرارداد دوم با این مربی پرتغالی چنین شاهکارهایی رقم بخورد. در حالی که پیشکسوتان و بازیکنان سابق تیم ملی جایی در فوتبال کشورمان ندارند تاجری از راه می رسد و سرپرست تیم ملی می شود! انجام وظایف سنگین سرپرستی تیم ملی بدون دریافت حق الزحمه و حتی پرداخت هزینه توسط شخص، چه دلیل منطقی می تواند داشته باشد؟ ظاهرا بازهم باید منتظر اتفاقات تازه ای باشیم.
جمعه ۱۸ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۴۹