۰

آینده روشنی در انتظار شرکتهای نفتی نیست

میز نفت - تفحص فزاینده و فشار بر شرکتها از سوی سرمایه گذاران و جامعه ممکن است به شکل گیری هزاران میلیارد دلار دارایی نفت و گاز بی ارزش منتهی شود.
نفت جهانی | میز نفت
نفت جهانی | میز نفت
به گزارش میز نفت ، بزرگترین شرکتهای نفت و گاز بین المللی سال گذشته پس از ریزش قیمت نفت درپی فروپاشی تقاضا در اوج بحران شیوع ویروس کرونا، ۱۵۰ میلیارد دلار از ارزش دفتری داراییهای خود را کاهش دادند. با وجود این حقیقت که قیمت نفت امسال نسبت به میانگین قیمت سال ۲۰۲۰ تقریبا دو برابر شده است، صنعت انرژی با کاهش بیشتر ارزش دفتری داراییهای نفت و گاز در سالها و دهه های آینده روبروست. این بار کاهش ارزش دفتری داراییها به دلیل فشار سرمایه گذاران برای کاهش آلایندگیها و به حساب آوردن تغییراتی است که در گذار به سوی منابع انرژی پاکتر، در تقاضا برای انرژی ایجاد می شود.

همه صنایع برای تنظیم مجدد شیوه های مالی و حسابداری خود برای در نظر گرفتن ریسکهای مرتبط با تغییرات اقلیمی تحت فشار قرار دارند اما نه به اندازه شرکتهای بزرگ بخش انرژی که فعالیت اصلی آنها همچنان نفت، گاز و زغال سنگ است.

تفحص فزاینده و فشار بر شرکتها از سوی سرمایه گذاران و جامعه و همچنین ابهامات در خصوص تقاضای بلندمدت برای سوختهای فسیلی ممکن است باعث بی ارزش شدن هزاران میلیارد دلار دارایی نفت و گاز در آینده شود.

مطالعات اخیر نشان می دهد که اگر دنیا بخواهد گرمایش جهانی را به ۱.۵ درجه پیش از سطح صنعتی شدن محدود نگه دارد، باید بیش از نیمی از ذخایر نفت و گاز به حال خود رها شده و استخراج نشوند.

قیمت کربن و مقررات بیشتری که برای محدود کردن انتشار آلایندگی اجرایی می شوند، شمار بیشتری از داراییهای سوخت فسیلی به خصوص زغال سنگ را غیرسودآور می کند زیرا دولتها به خصوص در کشورهای توسعه یافته در تلاش برای اقتصادهای کربن خنثی تا سال ۲۰۵۰ هستند.

تحلیلگران به روزنامه وال استریت ژورنال اظهار کرده اند شرکتها پیش از ارزیابی مجدد ارزش داراییهایشان، منتظر جزییات بازارهای کربن و مقررات آلایندگی کربن و احتمالا مالیاتهای کربن هستند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، سازمان بین المللی انرژی تجدیدپذیر اعلام کرده است که ارزش داراییهای سرگردان در بخش بالادستی سوخت فسیلی تا سال ۲۰۵۰ به ۳.۳ تریلیون دلار بالغ می شود. این سازمان در گزارشی ارزیابی دو سال پیش خود را تکرار و تاکید کرده است به تاخیر انداختن اقدام باعث خواهد شد ۶.۵ تریلیون دلار دارایی نفت و گاز تا سال ۲۰۵۰ بی ارزش شوند که تقریبا دو برابر میزان برآورد شده خواهد بود.




منبع : ایسنا 
يکشنبه ۷ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۳۳
کد مطلب: 31857
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *